YEREL HABERLER - 13 Mart 2012 Salı 10:47

KARMEK KURSİYERLERİNDEN ÖRNEK DAVRANIŞ

A
A
A
KARMEK KURSİYERLERİNDEN ÖRNEK DAVRANIŞ

Kartepe İlçesi’nde Nazım Demirci Halk Kütüphanesi’nde eğitim gören KARMEK üyesi kursiyerler kendi aralarında topladıkları paralarla aldıkları iki adet tekerlekli sandalyeyi ihtiyaç sahiplerine ulaştırmak üzere Kartepe Belediyesi Yaşbak Birimi’ne teslim ettiler.
Karmek kursiyerleri eğitimleri yanında örnek davranışlarda bulunarak kendi aralarında topladıkları paralarla tekerlekli sandalye aldılar. Aldıkları tekerlekli sandalyeleri Yaşbak’a teslim eden kursiyerleri bu anlamlı günde Kartepe Belediyesi Başkan Yardımcısı Hüseyin Bülbül, Kartepe Halk Eğitim Merkezi Müdürü Sadık İskender, Kartepe Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Salih Nurettin Çevik, Kartepe Belediyesi Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Müdürü Fatma Abacıoğlu Bilici, Kartepe Belediyesi Sağlık İşleri Birimi Sorumlusu Ülker Yiğit de yalnız bırakmadı.
Kartepe Belediye Başkanı Şükrü Karabalık’ın talimatları ile hayata geçen iki önemli projenin ortak meyva vermesinden memnun oldukları belirten Başkan Yardımcısı Hüseyin Bülbül, “İlçemizde belediyemizin hizmetleri arasından en çok takdir gören Yaşlı ve hasta bakım hizmetimiz olan Yaşbak’a gösterilen ilgi ve teveccüh her geçen gün artarak devam ediyor olması bizi de mutlu etmektedir. Her gün ilçe genelindeki yüzlerce hasta ve yaşlıya uzattığımız sevgi elimiz olan Yaşbak’a halkımızın da destek olma anlamında bu tür yardım ve katkıları ile ne kadar doğru bir yolda olduğumuzu görmek bizlerin çalışma şevkini artırmaktadır” dedi.
Engelli, hasta ve yaşlıların hizmetinde kullanılacak tekerlekli sandalyelerin temini konusunda kursiyerlerini tebrik eden Kartepe Halk Eğitim Merkezi Müdürü Sadık İskender de, katkıda bulunanlara teşekkür etti.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Ankara AK Parti’de bayram mesaisi: 14 siyasi parti ağırlandı AK Parti, Ramazan Bayramı’nın ikinci gününde siyasi partiler arasında gerçekleştirilen bayramlaşma ziyaretleri çerçevesinde 14 siyasi partiyi ağırladı. AK Parti Genel Başkan Yardımcısı, Sivil Toplum ve Halkla İlişkiler Başkanı Belgin Uygur başkanlığında Sivil Toplum ve Halkla İlişkiler Başkan Yardımcısı ve Kırşehir Milletvekili Necmettin Erkan, Genel Merkez Kadın Kolları MYK Üyesi Esma Atasoy ve Genel Merkez Gençlik Kolları MYK Üyesi Abdullah Uçan’dan oluşan heyet, siyasi parti temsilcilerini genel merkezde kabul etti. Genel Başkan Yardımcısı Uygur ve beraberindeki heyet, sırasıyla MHP, HÜDA-PAR, ANAP, BBP, DSP, İYİ Parti, Vatan Partisi, DEM Parti, DYP, Saadet Partisi, Yeniden Refah Partisi, Gelecek Partisi, Anahtar Parti ve DEVA Partisi temsilcileri ile bayramlaştı. CHP ve AK Parti ise siyasi partiler arasında gerçekleştirilen bayramlaşma ziyaretlerinde birbirlerine heyet göndermedi. AK Parti Genel Merkez binasında siyasi parti temsilcileri ile gerçekleştirilen görüşmelerde, ABD ve İsrail’in İran’a yönelik gerçekleştirdikleri saldırılar, İsrail’in başta Gazze halkı olmak üzere Filistinliler’e yönelik gerçekleştirdiği saldırılar, Türkiye’nin komşu ülkelerinde meydana gelen gelişmeler ön plana çıkan konu başlıkları oldu. Siyasi partiler arasındaki bayramlaşma programı kapsamında AK Parti, Gelecek Partisi, Anahtar Parti ve DEVA Partisi arasında ilk kez bayram ziyareti gerçekleştirildi.
Antalya Antalya’da anne ve 5 çocuğunun ölümüne neden olan yangında acı detay: "Yarın bayram, erken yatalım" Antalya’nın Kepez ilçesinde sera işçilerinin kaldığı prefabrik yapıda çıkan yangında, aynı aileden 7 aylık hamile anne ile 5 çocuğunun hayatını kaybetmesinin ardından dumandan etkilenen baba ile oğlunun hastanedeki tedavisi sürerken, babanın çocuklarına yangından önce, "Yarın bayram, erken yatalım" dediği öğrenildi. Yangın, dün gece saat 02.00 sıralarında Kepez ilçesine bağlı Gaziler Mahallesi 310 Sokak üzerinde, sera işçilerinin kaldığı prefabrik yapıda meydana geldi. Seraların bulunduğu alanda ikamet olarak kullanılan prefabrik yapıda sobadan çıktığı değerlendirilen yangın çıktı. Alevleri fark eden komşuların 112 Acil Çağrı Merkezi’ne yaptığı ihbar üzerine olay yerine çok sayıda itfaiye, jandarma ve sağlık ekibi sevk edildi. Bu sırada çevrede bulunan vatandaşlar da yangına kendi imkanlarıyla müdahale etmeye çalıştı. Ancak kısa sürede tüm yapıyı saran alevler nedeniyle müdahale yetersiz kaldı. Facia söndürme çalışmalarının ardından ortaya çıktı Yangın sırasında içeride bulunan yabancı uyruklu aileden 4 kişi, vatandaşların yardımıyla dışarı çıkarıldı. Olay yerine ulaşan Antalya Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı ekipleri ise alevlerin hemen bitişikte bulunan diğer yapılara sıçramaması için yoğun çaba harcadı. Ekiplerin uzun uğraşları sonucu yangın sabahın ilk saatlerinde tamamen söndürüldü. Söndürme çalışmalarının ardından prefabrik yapıda aynı aileden 5’i çocuk 6 kişinin yaşamını yitirdiği belirlendi. Yangında, 7 aylık hamile olduğu öğrenilen Leyle Elali (26) ile çocuklar Ahmed (53), Ahmet Ahmed (2) ile işletme sahibi Rahman Genç ise olay yerindeki ilk müdahalelerinin ardından ambulanslarla hastaneye kaldırıldı. Baba ile 2 yaşındaki oğlunun tedavisi sürüyor Dumandan etkilenen baba Şevvah Ahmed ile 2 yaşındaki oğlu Ahmed Ahmed’in hastanedeki tedavilerinin sürdüğü öğrenilirken, babanın yangından önce akşam saatlerinde çocuklarına, "Yarın bayram, erken yatalım" dediği, kendisinin de erken saatlerde uyuduğu belirtildi. Suriye’de defnedilecekler Yangında yaşamını yitiren anne Leyle Elali ile 5 çocuğun cenazeleri, olay yerindeki incelemelerin ardından Antalya Adli Tıp Kurumu Morgu’na kaldırıldı. Hayatını kaybeden anne Leyle Elali’nin babası İsmail Ali ve aile yakınlarının, geldikleri adli tıp morgunda evrak işlemleri nedeniyle cenazeleri pazartesi günü alacakları öğrenildi. Anne ve çocuklarının cenazelerinin Suriye’nin Münbiç kentinde defnedileceği öğrenildi.