YEREL HABERLER - 13 Mart 2012 Salı 12:07

SİYASET AKADEMİSİNDE İLK DERS ZİLİ ÇALDI

A
A
A
SİYASET AKADEMİSİNDE İLK DERS ZİLİ ÇALDI

AK Parti AR-GE Başkanlığınca yürütülen Siyaset Akademisi, ‘Lider Ülke Türkiye 2’ konu başlığıyla Adana’da yeniden başladı.
Her dönem olduğu gibi bu dönemde de cuma ve cumartesi günleri olmak üzere, 8 hafta sürecek olan akademi dersleri, AK Parti’nin üst düzey yöneticileri ile akademisyenler tarafından verilecek.
AK Parti AR-GE birimi tarafından yürütülen Siyaset Akademisi eğitimlerinin açılış konuşmasında, Siyaset Akademisinin Türk siyasetine önem kattığını belirten AK Parti Adana Seçim İşleri Başkanı Fikret Yeni, "Ne mutlu bizlere ki, siyaset akademisi adı altında, çeşitli derslerin ve paylaşımların yapılabildiği bir noktaya geldik. Bütün alanlarda olduğu gibi ülkemizde, siyasette de siyasetin artık akademi şeklinde ele alındığı bir dönemi yaşıyoruz. Partili partisiz herkesin katılıp istifade edeceği derslerimize tüm Adanalıları davet ediyoruz” ifadelerini kullandı.
Siyaset Akademisinin ilk dersi "Siyasal Kimlik" başlığı ile Prof. Dr. Abdullah Topçuoğlu tarafından anlatılırken, "Protokol ve Nezaket Kuralları" konulu ikinci ders ise Kişisel Gelişim Uzmanı Yasemin Tecimer tarafından anlatıldı.
Selçuk Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Abdullah Topçuoğlu tarafından verilen ilk derste, toplumun yıllarca siyasetten uzak tutulması için bir takım söylemlerin ortaya atıldığına dikkat çekildi. Prof. Dr. Topçuoğlu, "Birçok hususta olduğu gibi bu konuda da artık insanlar o tabuyu, kendisine yönelik o fobiyi kırarak, evet ben siyasetin içerisindeyim diyor. Siyaset Akademisi adı verilen bu akademik organizasyonda, ‘Siyasal Kimlik’ başlıklı dersi dinlemek üzere buradayız. Sosyolojik literatür de 3 tür kimlik vardır. Birincisi kişinin bireysel kimliğidir. İkincisi kültürel kimliğimizi ve üçüncüsü de siyasal kimliğimizdir" dedi.
İkinci gün verilen derste ise Kişisel Gelişim Uzmanı Yasemin Tecimer, kişilerin toplum içindeki yaşantısında ve siyasette nezaketin önemine değinirken, uyulması gereken protokol kurallarından örnekler verdi. Tecimer’in, Yemek masasında ki davranıştan, tokalaşmaya, giyim kuşam dengesinden, kişilerin bir birine hitap şekline kadar birçok karşılaştırmayı anlattığı derste, örnekler sunum eşliğinde uygulamalı olarak verildi. Tecimer’in anlattığı dersi dinleyenler arasında AK Parti Adana Milletvekili Fatoş Gürkan’da vardı.
Siyaset Akademisi Adana İl Koordinatörü Ali Sorar konuşmasında, Siyaset Akademisi programları hakkında öğrencileri bilgilendirirken, Siyaset Akademisinin sadece Ak Parti teşkilatına yönelik olmadığını, tüm siyasi parti ve halkın katılımını kapsadığını, bunun en güzel örneğinin bu dönemde görüldüğünü ifade etti.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Aydın Dur ihtarına uymayıp kaçan motosikletli yayaya çarptı: 424 bin 500 bin TL ceza kesildi Aydın’ın Kuşadası ilçesinde polis ekiplerinin ’dur’ ihtarına uymayarak kaçan motosiklet sürücüsü, kovalamaca sırasında bir yayaya çarptı. Motorize ekiplerin sıkı takibi sonucu yakalanan 17 yaşındaki sürücüye 424 bin 500 TL para cezası kesildi. Olay, Atatürk Bulvarı üzerinde saat 17.00 sıralarında meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, trafik uygulaması yapan ekiplerin ’dur’ ihtarına uymayan plakasız motosiklet sürücüsü M.Y. (17) hızla olay yerinden kaçtı. Motorize trafik ekipleri kaçan sürücünün peşine düştü. Kovalamaca Gençlik Caddesi üzerinde devam ederken, sürücü bu sırada bir yayaya çarptı. Çarpmanın ardından kaçışını sürdüren motosikletli, Candan Tarhan Bulvarı’nda ekiplerin yoğun takibi sonucu yakalandı. Yapılan kontrollerde sürücünün ehliyetsiz olduğu tespit edildi. Trafik ekipleri tarafından M.Y.’ye; dur ihtarına uymamaktan 200 bin TL, plakasız araç kullanmaktan 46 bin TL, ehliyetsiz araç kullanmaktan 40 bin TL, kask takmamaktan 2 bin 500 TL, trafiği tehlikeye düşürecek şekilde şerit değiştirmekten 90 bin TL ve aralanmalı kazaya neden olup olay yerini terk etmekten 46 bin TL olmak üzere toplam 424 bin 500 TL ceza kesildi. Ayrıca araç sahibine de 40 bin TL idari para cezası uygulandı. Toplamda 464 bin 500 TL’yi bulan cezaların ardından motosiklet trafikten men edilerek otoparka çekildi. Şüpheli, ’trafik güvenliğini tehlikeye atmak’ suçundan ifadesi alınmak üzere Kuşadası İlçe Emniyet Çocuk Şube Büro Amirliğine götürüldü. Öte yandan, motosikletin çarptığı yayanın sağlık durumunun iyi olduğu öğrenildi.