YEREL HABERLER - 13 Mart 2012 Salı 17:53

TBMM’DE KABUL EDİLEN YASALARA KASAİD TEPKİSİ

A
A
A
TBMM’DE KABUL EDİLEN YASALARA KASAİD TEPKİSİ

Balıkesir’in Ayvalık ilçesinde, Kadının Sosyal Hayattaki Yerini Araştırma ve İnceleme Derneği, Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde görüşülüp, kabul edilen 4+4+4 Eğitim Yasası, Ailenin Korunması ve Kadına Şiddetin Önlenmesi ile ilgili yasalar hakkında bir basın açıklaması yaptı.
KASAİD Ayvalık Şube Başkanı Filiz Karayelli tarafından yapılan yazılı basın açıklamasında, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nün hemen ardından kadınların haklarının aramalarıyla ilgili farkındalığın arttığı bu günlerde istek ve görüşlerini bir kez daha tekrarlamayı uygun gördükleri belirtildi. Yapılan açıklamada, “Özellikle son günlerde meclisten dayatma ile geçen 2 yasa bizi derinden yaralamıştır. 4+4+4 Eğitim yasası 1 yıl okul öncesi ve 12 yıl ilköğretim olmak üzere 13 yıl kesintisiz olarak kabul edilmeliydi. Kesintili eğitim toplumda geri gidişe, kültürel yozlaşmaya sebep olacak ve kırsal kesimde olsun kentsel ortamda olsun kız çocuklarının ilk kademeden sonra okula gitmesini engelleyecektir. Çocuk gelin sayısı artacaktır. Okul öncesi eğitimin zorunlu olması, geleceğimiz olan çocuklarımızın küçük yaşta doğru eğitilmesi için çok önemlidir.
Ailenin korunması ve kadına yönelik şiddetin önlenmesi yasası ise, taslağı oluşturmak için 236 kadın örgütünün günlerce çalışmasının yok sayılması ve AKP hükümetinin bildiğini okumasıdır. Kadının sesini hiçe saymasıdır. Kamuya yararlı çalışan ve Ayvalık’taki kadınlara her konuda destek olmak için var olan derneğimiz, eksikliklerle dolu ve kadına koruma getirmediği gibi 4320 sayılı önceki kanundaki bazı kazanımları da yok eden bu yasayı kabul eden meclisi kınamaktadır” denildi.
“PINARI KİM KORUYACAK?”
Ayvalık KASAİD Başkanı Filiz Karayelli yaptığı açıklamada, “Biz, üç çocuğuyla birlikte yıllarca şiddete uğrayan ve bu nedenle Aralık ayında eşi hapse giren Pınar’ın beş parasız ortada kalışını biliyoruz. 7–10- ve 12 yaşlarında üç çocuğu var.12 yaşındaki çocuğu okula gidemeyecek derecede hasta. Her şeye rağmen çalışmak istiyor. İş yok, imkân yok, ekmek yok, nerede devlet? Nerede ona ve çocuklarına insanca bir yaşam sağlayacak yasalar? Aralık ayı başından itibaren bize başvuran Pınar’a yol gösterdik. İlçe Sosyal Hizmetler Müdürlüğüne bizzat biz de telefon ederek yönlendirdik. Pınar, istenen evrakları hazırlayıp, Müdürlükten şiddetten dolayı eşi hapse girmiş mağdur bir kadın olarak kendisine aylık bağlanmasını istedi. Ancak, vermiş olduğu banka hesabına ödenek çıktı denildiği halde aradan üç ay geçmesine rağmen halen daha tek kuruş yatırılmadı. Kocası hapisten çıktıktan sonra Pınar’ı ve çocuklarını hangi yasa koruyacak? İşte kadın derneklerince hazırlanan yasa taslağı, eğer olduğu gibi kabul edilseydi, şimdi bu sorumuzun cevabı olurdu. Yazık, çok yazık” ifadeleri yer aldı.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir
İstanbul Yurtta hava durumu Yurt genelinin parçalı yer yer çok bulutlu, Marmara’nın doğusu, Batı Akdeniz, Tekirdağ, İzmir, Aydın, Muğla, Afyonkarahisar, Kütahya, Zonguldak, Bolu, Düzce, Erzincan, Tunceli çevreleri, Kırklareli’nin kıyı kesimleri, Ankara ve Eskişehir’in güneyi, Konya’nın kuzey ve batısı ile Erzurum’un batısının yağmur ve sağanak yağışlı, Güney Ege kıyıları ile Batı Akdeniz kıyılarının gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; Muğla ve Antalya çevrelerinde yerel kuvvetli olması bekleniyor. Sabah ve gece saatlerinde iç ve doğu bölgelerde pus ve yer yer sis bekleniyor. Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nden alınan yapılan tahminlere göre; hava sıcaklığı, mevsim normallerinin üzerinde seyredecek. Rüzgarın genellikle güney ve doğulu, yurdun kuzeybatı ve güneydoğu kesimlerinde kuzeyli yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette esmesi bekleniyor. Bazı illerde beklenen hava durumuyla günün en yüksek sıcaklıkları ise şöyle: Ankara: Parçalı ve çok bulutlu, sabah saatlerinde güney ilçeleri yağmur ve sağanak yağışlı 8 İstanbul: Parçalı ve çok bulutlu, yağmur ve sağanak yağışlı 13 İzmir: Parçalı çok bulutlu, sağanak yağışlı 17 Bursa: Parçalı ve çok bulutlu, akşam saatlerinden sonra yağmur ve sağanak yağışlı 13 Adana: Parçalı ve az bulutlu 17 Antalya: Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı 17 Samsun: Parçalı ve çok bulutlu 14 Trabzon: Parçalı ve çok bulutlu 15 Erzurum: Parçalı ve az bulutlu, zamanla çok bulutlu, gece saatlerinden sonra karla karışık yağmurlu yüksekleri kar yağışlı 5