ASAYİŞ - 14 Mart 2012 Çarşamba 17:59

TRABZON`DA SİLAH OPERASYONU

A
A
A
TRABZON`DA SİLAH OPERASYONU

Vakfıkebir ilçesinde, bir ev ve bahçesinde yapılan aramada, ruhsatsız üç tabancanın yanı sıra silah yapımında kullanılan malzemeler ele geçirildi. Olayla ilgili gözaltına alınan 1 kişi çıkarıldığı mahkemece serbest bırakıldı.
Trabzon İl Jandarma Komutanlığı ekibi, İlyaslı köyünde N.T isimli şahsın kaçak silah imalatı yaptığı yönünde duyum alması üzerine adli makamlardan arama kararı alarak şahsın ev ve eklentilerinde arama yaptı. Aramada, 3 adet el yapımı tabanca, 1 av tüfeği, 60 tabanca fişeği, 59 av tüfeği fişeği, 38 adet av tüfeği fişeğinde kullanılan bilye, 1.160 gav tüfeği saçması, 86 adet büyük bilye, 1 el matkabı, 1 demir eritme makinesi, 1 mengene, 1 kumpas, 35 adet silah yayı, 15 adet elmas uç, 14 adet eğe takımı
ele geçirildi.
Vakfıkebir Cumhuriyet Başsavcılığının talimatı ile ele geçirilen malzemelere el konuldu. Olayın şüphelisi, tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Gaziantep GİBTÜ’den büyük başarı: İlahiyat ve Teknoloji SosyalFest’te finale yürüyor Gaziantep İslam Bilim ve Teknoloji Üniversitesi (GİBTÜ) İlahiyat Fakültesi öğrencileri, Türkiye’nin ilk sosyal bilimler festivali SosyalFest’te "MARİFET" projesiyle Türkiye genelinde ilk 10’a girerek İstanbul’daki büyük finale adını yazdırdı. Teknoloji ile manevi değerleri bir araya getiren GİBTÜ, SosyalFest Sosyal Bilimler Festivali’nde dev bir başarıya imza attı. "İslam’da Bilişim Uygulamaları" kategorisinde yarışan GİBTÜ İlahiyat Fakültesi öğrencilerinden kurulu TEKNO-İRFAN ekibi, geliştirdikleri yenilikçi projeyle binlerce başvuru arasından sıyrılarak Türkiye finaline yükseldi. "Marifet" Üniversitenin Bilim ve Teknoloji Yarışmaları Koordinatörlüğü bünyesinde kurulan ekip; yapay zeka, oyunlaştırma ve sosyal dayanışmayı aynı çatıda buluşturan MARİFET adlı bir dijital platform geliştirdi. Özellikle genç kuşağın dijital mecralarda maruz kaldığı bilgi kirliliğine karşı "güvenilir liman" olma özelliği taşıyan uygulama, modern teknolojiyi manevi rehberlikle harmanlıyor. MARİFET uygulamasının öne çıkan özellikleri ise şunlar: Yapay Zeka Destekli Rehberlik: Kullanıcılara özel manevi danışmanlık modülleri. İyilik Oyunlaştırması: Sosyal sorumluluk görevlerini eğlenceli ve teşvik edici hale getiren sistem. Şeffaf Bağış Altyapısı: Sosyal destek ve yardımlaşma faaliyetleri için güvenilir bir ağ. Çok Dilli İçerik: Küresel ölçekte rehberlik sunan dil seçenekleri. İlahiyatın gençlerinden geleceğin vizyonu Projenin mimarları olan İlahiyat Fakültesi öğrencileri Muhammed Emin Yalınız (Teknoloji ve Geliştirme Sorumlusu) ve Abdulbaki Deniz (Operasyon ve Strateji Sorumlusu), akademik bilgilerini teknolojik yetkinlikle birleştirdi. GİBTÜ Bilim ve Teknoloji Yarışmaları Koordinatörü Devrim Ertuğrul’un danışmanlığında hazırlanan proje, disiplinler arası çalışma modelinin en başarılı örneklerinden biri olarak gösteriliyor. İlk durak Gaziantep, hedef tüm Türkiye TEKNO-İRFAN ekibi, MARİFET’i sadece bir uygulama değil, sürdürülebilir bir sosyal etki projesi olarak tanımlıyor. İlk etapta Gaziantep’te pilot uygulaması gerçekleştirilecek olan projenin, kısa sürede Türkiye geneline yayılarak dijital dünyada iyiliği kurumsallaştırması hedefleniyor. GİBTÜ heyeti, İstanbul’da düzenlenecek büyük finalde projelerini tanıtarak Gaziantep’i ve üniversitelerini temsil edecekler.
Malatya Başkan Taşkın, Taştepe rezerv alanında incelemelerde bulundu Battalgazi Belediye Başkanı Bayram Taşkın, Taştepe Rezerv Alanı’nda yürütülen çalışmaları yerinde inceleyerek projede sona yaklaşıldığını belirtti. Battalgazi Belediye Başkanı Bayram Taşkın, Taştepe Mahallesi’nde yapımı devam eden rezerv alan çalışmalarını ziyaret etti. Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı destekleriyle yürütülen projede incelemelerde bulunan Taşkın, konutların büyük ölçüde tamamlandığını ve çevre düzenleme çalışmalarının sürdüğünü ifade etti. Şantiye alanında açıklamalarda bulunan Battalgazi Belediye Başkanı Bayram Taşkın, rezerv alan sürecinin zorlu ancak önemli bir süreç olduğunu belirterek, "Bugün Yeni Malatya’mızın gözbebeği Taştepe’deyiz. Belli aralıklarla şantiye alanlarını ziyaret ediyoruz. İlk ziyaretlerimizde henüz inşaat başlamamıştı. Muhtarımızla haftada bir iki toplantı yapıyor, bu alanın nasıl tahliye edileceğini değerlendiriyorduk. Bu süreç yaklaşık 4-5 ay sürdü. Yıkılmamış evlerin tahliyesi kolay olmadı. Yüzlerce hanemizi buradan taşıdık. Vatandaşlarımız konteynerlere yerleştirildi. Şimdi ise gördüğünüz gibi sona geldik. Şantiyedeki görevli arkadaşlarımızın verdiği bilgiye göre çalışmalar yüzde 90 seviyelerine ulaştı. Şu anda çevre düzenlemesi ve peyzaj aşamasındayız. Yaklaşık 3 bin 900 konutun bulunduğu bu alanın kısa sürede yeniden inşa edilmesi büyük bir emeğin ürünüdür. Tahmini olarak Haziran sonu, Temmuz başı gibi vatandaşlarımız evlerine taşınmaya başlayacak. Haftaya geçici kabul ekibi geliyor. Artık final kısmına geldik. Hamdolsun Malatya’mızın yıldızı parlayan mahallesi Taştepe oldu. Eski Taştepe’den bugün Malatya’nın en güzel mahallelerinden birine kavuşmuş olduk. Başta Sayın Cumhurbaşkanımıza, Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanımız Sayın Murat Kurum’a, tüm yetkililere, burada emek veren işçilerimize, mühendislerimize ve mahalle sakinlerimize teşekkür ediyorum. Zorlu bir süreçti ama bugünleri geride bıraktık. İnşallah kısa süre sonra vatandaşlarımız yeni yuvalarına kavuşacak" dedi. Taştepe Mahalle Muhtarı İhsan Özdağ ise mahallede yürütülen çalışmaların kısa sürede önemli bir noktaya ulaştığını belirtti. Özdağ, "Burası merkez 29’a 3 olarak geçiyor. Şu anda çevre düzenleme çalışmaları başladı, altyapımız tamamlandı. Eskiden Taştepe denildiğinde insanlar farklı gözle bakıyordu. Bugün ise örnek gösterilen bir mahalle haline geldi. Burada toplam 3 bin 900 konut, 107 dükkân ve 4 fırın yapılıyor. Çok hızlı bir çalışma yürütüldü. Kaba inşaatların kısa sürede tamamlanması önemli bir başarı oldu. Başkanımız her zaman yanımızda oldu. Sürekli mahallemizi ziyaret etti, sorunlarımızla ilgilendi. Emeği geçen herkese teşekkür ediyoruz" ifadelerini kullandı.