YEREL HABERLER - 14 Mart 2012 Çarşamba 10:47

PALANDÖKEN BELEDİYESİN’DEN ANLAMLI RESİM SERGİSİ

A
A
A
PALANDÖKEN BELEDİYESİN’DEN ANLAMLI RESİM SERGİSİ

Palandöken Belediyesi Kültür Sanat Etkinlikleri kapsamın da Erzurum’un düşman İşgalin den Kurtuluşunun 94. Yıl anısına düzenlenen resim sergisi Erzurum Büyükşehir Belediyesi Kültür Merkezi’nde açıldı.
12 Mart Erzurum’un Düşman İşgalin den Kurtuluşunun 94. Yıl dönümü nedeniyle Palandöken Belediyesi tarafından hazırlanan” Kurtuluş ve Erzurum” resim sergisini Kurtuluş Mücadelesinin komutanlarından olan Kazım Karabekir Paşanın Kızı Timsal Karabekir , Ak Parti Erzurum Milletvekilleri Fazilet Dağcı Çığlık, Muhyettin Aksak,Palandöken İlçe Kaymakamı Şenol Esmer Ak Parti İlçe Başkanı Fatih Yeşilyurt ve Palandöken Belediye Başkanı Orhan Bulutlar ile birlikte açtılar.
“Kurtuluş ve Erzurum” konulu resim sergisin de 93 Harbi, 1.Dünya Savaşı, Ermeni Mezalimi ve o dönemlere ait Erzurum fotoğrafları ve gravür resimlerin den oluşan yaklaşık 100 resim yer aldı. Resim sergisini dikkatlice gezen konuklar resimler hakkın da Belediye Başkan Yardımcısı Muzaffer Taşyürek’ten detaylı bilgi aldılar.
BULUTLAR, BU RESİM SERGİSİYLE GEÇMİŞİ GELECEĞE TAŞIDIK
Resim sergisine katılan konuklara yönelik kısa bir konuşma yapan Palandöken Belediye Başkanı Orhan Bulutlar,”Şehrimizin düşman işgalinden kurtuluşunun 94. Yıl dönümü nedeniyle hazırlanan bu resim sergisi aslında dün yaşanan o acıyı çileyi ve zulmü geleceğimiz olan gençlerimize, çocuklarımıza ve bugünü yaşayan herkese geçmişin nasıl yaşandığını göstermek ve anlatmaktı. Bakılan her kare resim de ayrı bir anlam var.” dedi.
KART POSTAL YAPALIM AVRUPA’YA VE ABD’YE GÖNDERELİM
Palandöken Belediyesi tarafından hazırlanan “Kurtuluş ve Erzurum” konulu resim sergisinin onur konuğu olan Kurtuluş Mücadelesinin komutanlarından Kazım Karabekir Paşanın Kızı Timsal Karabekir, resim sergisini büyük bir titizlik ve dikkatle gezerek resimler hakkın da bilgi alırken zamam zaman duygulu anlar yaşandı. Sergide Ermeni Mezalimi anlatan bir fotoğrafın kart postal yapılarak” Avrupa ve ABD’ye gönderelim” diyerek sözde soykırım iddiaları ile gündeme gelen ülkelere ince bir mesaj gönderdi.
Sergini gezilmesini ardından Ak Parti Erzurum Milletvekilli Fazilet Dağcı Çığlık,Kazım Karabekir Paşanın Kızı Timsal Karabekir’e günün anısına plaket verdi.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir
İstanbul Trendyol 1. Lig: Eyüpspor: 0 - Göztepe: 3 Trendyol 1. Lig’in 33. haftasında Eyüpspor, evinde karşılaştığı Göztepe’ye 3-0 mağlup oldu. Maçtan dakikalar 18. dakikada Lundqvist’in ara pasında ceza sahası içi sol çaprazında topla buluşan Kubilay Kanatsızkuş’un uzak direğe vuruşunda meşin yuvarlak ağlara gitti. 0-1 23. dakikada Murat Uçar’ın Fıratcan Üzüm’e yaptığı müdahale sonrası oyunu durdurarak faul kararı veren hakem Oğuzhan Aksu, Murat Uçar’a da direkt kırmızı kart göstererek oyundan ihraç etti. 50. dakikada kaleci Birkan’dan sıyrılarak ceza sahası içi sol çaprazından vuruşunu yapan Kubilay Kanatsızkuş’un şutunda meşin yuvarlak direğin yanından dışarıya çıktı. 67. dakikada Lundqwist’in sol taraftan kullandığı serbest vuruşta altıpasın önünde iyi yükselen Ümit Akdağ kafa vuruşuyla topu filelere gönderdi. 0-2 73. dakikada sağ taraftan Taha Altıkardeş’in ortasında penaltı noktasında yükselen Messaoudi’nin kafa vuruşunda kaleci Birkan topu çeldi. Pozisyonun devamında şutunu çeken Messaoudi topu ağlarla buluşturdu. 0-3 Hakemler: Oğuzhan Aksu, Ramazan Ufuk Avdaş, Mehmet Dura Eyüpspor: Berke Özer (Birkan Tetik dk. 30), Murat Uçar, Robin Yalçın, Claro, Caner Erkin (Ömer Bayram dk. 58), Taşkın İlter, Ampem, Fredy, Recep Niyaz (Seşlar dk. 77), Regattin (Melih Kabasakal dk. 46), Bruno (Thuram dk. 46) Yedekler: Kubilay Anteplioğlu, Fethi Özer, Tugay Kacar, Bekir Yılmaz, Berkay Kumlu Teknik Direktör: Arda Turan Göztepe: Arda Özçimen, Mamah, Nielsen (Taha Altıkardeş dk. 71), Atınç Nukan, Ümit Akdağ, Fıratcan Üzüm, Doğan Erdoğan (Ahmed İldiz dk. 71), Dennis, Lundqvist (Yalçın Kayan dk. 71), Romulo (Messaoudi dk. 62), Kubilay Kanatsızkuş (Tarkan Serbest dk. 80) Yedekler: Lis, Heliton, Celil Yüksel, İzzet Furkan Malak, Ogün Bayrak Teknik Direktör: Stanimir Stoilov Goller: Kubilay Kanatsızkuş (dk. 18), Ümit Akdağ (dk. 67), Messaoudi (dk. 73) (Göztepe) Kırmızı kart: Murat Uçar (dk. 23) (Eyüpspor) Sarı kartlar: Robin Yalçın, Caner Erkin, Taşkın İlter (Eyüpspor), Nielsen (Göztepe)