YEREL HABERLER - 14 Mart 2012 Çarşamba 11:43

MÜTEAHHİTLER İÇİN YENİ DÜZENLEME

A
A
A
MÜTEAHHİTLER İÇİN YENİ DÜZENLEME

AK Parti Gaziantep Milletvekili Halil Mazıcıoğlu, müteahhitler için yapılan yeni düzenleme kapsamında Gaziantep’ten 422 müracaat alındığını bildirdi.
Milletvekili Mazıcıoğlu, Yapı Müteahhitlerinin Kayıtları ile Şantiye Şefleri ve Yetki Belgeli Ustalar Hakkındaki Yönetmelik gereğince, yapı ruhsatına tabi bütün yapıların bir yapı müteahhidinin sorumluluğu altında inşa edilmesi, her müteahhidin bir yapı müteahhidi yetki belgesi numarası alması, bu numaranın yapı ruhsatında, yapı kullanma izin belgesinde ve yapım işleri sözleşmelerinde kullanılmasının esas olduğunu belirterek, "Gaziantep’e yaklaşık 422 müracaat yapılmış olup bu müracaatların 386’sına Müteahhit Yetki Belge numarası verilmiştir. 66 müracaatın işlemleri ise evraklarındaki eksiklikler tamamlandıktan sonra yapılacaktır" dedi.
İlgili yönetmelik gereği yapı ruhsatına tabi tüm yapılarda şantiye şefi bulundurulmasının zorunlu olduğunu kaydeden Mazıcıoğlu, "Şantiye şefi görev yaptığı ilin sınırları dışında başka bir ilde görev üstlenemez. Mimar ve mühendis unvanlı şantiye şefinin 4857 Sayılı İş Kanunu’na uygun iş güvenliği uzmanlığı belgesi alması zorunludur. Yönetmelik gereği inşaat ve tesisat işlerinde yetki belgeli usta çalıştırılması zorunludur. Bu nedenle şantiyede yapılacak kontrollerde ustalar yaptıkları işe uygun yetki belgelerini ibraz etmekle yükümlüdür" ifadelerini kullandı.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir