YEREL HABERLER - 14 Mart 2012 Çarşamba 17:35

KARATAY`DA CADDELER AĞAÇLANDIRILIYOR

A
A
A
KARATAY`DA CADDELER AĞAÇLANDIRILIYOR

Konya’nın merkez Karatay İlçe Belediyesi Park Bahçeler Müdürlüğü ekiplerince yürütülen çalışmalarla Tepeoğlu, Yeniufuk, Uzungazi ve Saraçoğlu caddeleri ağaçlandırıldı.
Konuyla ilgili açıklama yapan Karatay Belediye Başkanı Mehmet Hançerli, Karatay’da ağaçlandırma ve yeşil alan çalışmalarına önem verdiklerini ifade ederek, bahar mevsimine girdiğimiz şu günlerde ağaçların özellikle yeni açılmış caddelere dikim çalışmalarının devam ettiğini söyledi. Başkan Hançerli, altyapı çalışmaları kadar çevre ile ilgili çalışmaları da önemsediklerini, Karatay’ı görünümüyle ve havasıyla yaşanabilir bir ilçe haline getirmek ve gelecek nesillere yaşanabilir bir ilçe olarak bırakmak amacında olduklarını belirtti. Tepeoğlu, Yeniufuk, Uzungazi ve Saraçoğlu caddelerinde yol kenarlarının ağaçlandırıldığını ifade ederek; çınar, dişbudak, top akasya, ıhlamur, akçaağaç, katalpa ve dut gibi yaklaşık 750 ağaç türünün dikildiğini vurguladı.
Başkan Hançerli, yeşile yapılan yatırımların sağlıklı bir çevrede yetişecek nesillerin teminatı olduğunu dile getirdi. Ağaç dikim zamanları gözetilerek ağaçlandırma çalışmalarının devam edeceğini vurgulayan Başkan Hançerli, dikilen ağaçlara Karataylılar tarafından sahip çıkılmasını istedi.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir