GENEL - 15 Mart 2012 Perşembe 13:31

"ÇOCUKLARI DEPRESYONA SOKMAYIN"

A
A
A
"ÇOCUKLARI DEPRESYONA SOKMAYIN"

Eğitimci-yazar Doç. Dr. Halit Ertuğrul, aşırı korumacı ve sorgulayıcı ebeveynlerin çocukları depresyona soktuğunu söyledi.
Bursa’nın Gemlik ilçesinde Milli Eğitim Müdürlüğü ve Anadolu İmam Hatip Lisesi’nin tertiplediği "Aile İçi İletişim ve Gençlik" konferansına, veliler büyük ilgi gösterdi. Anadolu İmam Hatip Lisesi seminer salonundaki konferansı; Belediye Başkanvekili Refik Yılmaz, Belediye Başkan Yardımcısı Nazmi Koçak, Cumhuriyet Başsavcısı Zekeriya Beyazıt, İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Ercümen’in yanı sıra çok sayıda davetli ve veli takip etti. Din Öğretimi Genel Müdürlüğünün "Evin Okula Yakınlaştırılması ve Değişen
Anne Baba Rolleri" projesi kapsamında davet edilen eğitimci-yazar Doç. Dr. Halit Ertuğrul, Gemlik’te 4 bin 64’üncü konferansını verdiğini söyledi.
"Vasiyet", "Kendimi Buldum", "Kendini Arayan Adam", "Kendini Arayan Kadın", "Ailede ve Okulda Çocuk Eğitimi", "Gençlik Problemleri ve Çözümleri", "Yeni Bir Hayat" ve "Anne-Baba Notunuz Kaç?" gibi çok sayıda kitabın yazarı olan Doç. Dr. Halit Ertuğrul, huzur, mutluluk, mutlu evlilik, sevgi, önemsenme gibi kavramları masaya yatırdı. Ebeveynlerin çocuklarını yetiştirirken düştüğü hataları anlatarak konuşmasına başlayan Ertuğrul, birinci ve önemli yanlışın varlıklı ailelerde yaşandığına işaret etti.
Rahat ve iyi evlat yetiştirme takıntısının kolay elde etmeye alışmış, tatminsiz ve mutsuz bir çocuk ortaya çıkardığını savunan Ertuğrul; tertip, düzen adına aşırı kuralcı davranan ve evde her gün bir başka mahkeme kurarak çocuğunu sürekli sorgulayan aile tipinin de depresyon yaşını 6’ya düşürdüğünü söyledi. Bu davranışı çok vahim bulan Ertuğrul, "Bırakın çocuğunuz yanlışlarını yaşayarak öğrensin" diye konuştu.
Üçüncü büyük hatanın da aşırı korumacılık olduğunu vurgulayan Ertuğrul, "Yönetin, yönlendirin, takip edin ama hayatlarını onlar adına sizler yaşamayın, onlara da yaşatmayın. Çocuklarınıza önce siz davranışlarınızla örnek olun. Çocuklarımız dinlediklerini değil, gördüklerini alır. Akıllı anne ve babalar, çocuklarına nasihat etmez. Ben size Peygamber metodunu tavsiye ediyorum. Çünkü davranışlarımız çocuklarımızın genetik yapısına işleniyor ve öyle kalıyor. Eğer çocuklarınızda bir problem varsa önce siz
hayatınızı gözden geçirin. Her davranışınızla örnek olmak Peygamber metodudur. Çocuklarınız sevilmek, önemsenmek, adam yerine konulmak ister; yüreklendirildiği kadar başarılı olur" dedi.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Kayseri Büyükşehir’den 7 bin öğrenciye ulaşım kartı Kayseri Büyükşehir Belediyesi, ihtiyaç sahibi ilkokul, ortaokul ve lise öğrencilerinin ulaşım ücretlerini karşılama amacıyla başlattığı uygulamada 7 bin öğrenciye ulaşım kartı yardımı yaptı. Kayseri Büyükşehir Belediyesi tarafından 2 yıldır süren uygulama kapsamında, Melikgazi, Kocasinan, Talas, Hacılar ve İncesu ilçelerinde ikamet eden ihtiyaç sahibi ve dar gelirli öğrencilere otobüs ve tramvayda kullanılmak üzere aylık 150 biniş yüklenen ulaşım kartı veriliyor. İlkokul, ortaokul ve lisede öğrenim gören ihtiyaç sahibi öğrencilerin ulaşım ve kırtasiye giderlerinin Büyükşehir Belediyesi tarafından karşılandığını söyleyen Başkan Büyükkılıç, yaptığı açıklamada, “Geleceğimiz olan gençlerimiz için eğitim de sağlık da spor da bizim olmazsa olmazımız niteliğinde ve bu konuda emeğimizi hiçbir zaman esirgemiyoruz” dedi. Öğrencilere seslenen Büyükkılıç, “Siz gençlerimizin, ülkemize, bayrağımıza, dinimize, vatanımıza, milletimize bağlı ve bu değerleri her zaman el üstünde tutacak bir gençlik olacağına yürekten inanıyoruz. Donanımlı, kendini geliştirmiş, milli-manevi değerler ile kuşanmış bireyler olun. Sizler çalışkanlığınızla, azminizle ilerleyin bizler daima yanınızda yer alacak, sonuna kadar destekçiniz olacağız” diye konuştu. Şuana kadar 7 bin öğrenciye ulaşım kartı yardımı yapılırken, Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın elinden ‘genç dostu’ ödülü alan bir Büyükşehir olarak gençlerin ve öğrencilerin daima yanında yer almaya devam edeceklerini söyledi.