ASAYİŞ - 15 Mart 2012 Perşembe 15:41

SAHTE ŞAMPUANDA ŞEKER GÜBRESİ VE KAYA TUZU ÇIKTI

A
A
A
SAHTE ŞAMPUANDA ŞEKER GÜBRESİ VE KAYA TUZU ÇIKTI

Adana’da sahte şampuandan tarımda kullanılan ve halk arasında şeker gübresi olarak bilinen magnezyum sülfat ve kaya tuzu çıktı.
Adana Emniyet Müdürlüğü Güvenlik Şube Müdürlüğü ekipleri, merkez Seyhan ilçesindeki Ova Mahallesi 44105 sokaktaki bir evin alt katında sahte şampuan üretildiği yönünde ihbar aldı. İhbarı değerlendiren polis ekipleri, eve operasyon düzenledi. Operasyonda A.A. (35) adındaki bir kişi gözaltına alındı. Bodrumda yapılan aramada ise 10 ayrı markaya ait 9 bin 606 adet şampuan ele geçirildi. Sahte şampuanların üretiminde kullanılan malzemeler arasında tarımda kullanılan ve halk arasında şeker gübresi olarak
bilinen magnezyum sülfat ve kaya tuzu bulundu. Ayrıca üretimde çeşme suyunun kullanıldığı ve bunu arıtmak için arıtma cihazı kullanıldığı, sahte olduğunun anlaşılmaması için bir matbaadan da barkot bastırılarak kutuların üzerine yapıştırıldığı belirlendi
Operasyonda kutulara doldurulmuş sahte şampuanların yanısıra üretimde kullanılan çuvallar dolusu magnezyum sülfat ve kaya tuzu ele geçirildi.
Öte yandan, sahte şampuan üretenlerin kullanılmış ancak sağlam durumdaki şampuan kutularını kullandığı son operasyonda ise ele geçirilen şampuan kutularının bir fabrikaya verilen sipariş ile elde edildiği öğrenildi.
Operasyonda gözaltına alınan zanlının emniyetteki sorgusu devam ediyor.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir