YEREL HABERLER - 15 Mart 2012 Perşembe 19:41

JEOLOJİ MÜHENDİSLERİ ODASI’NDAN KUŞADASI BELEDİYESİ’NE ZİYARET

A
A
A
JEOLOJİ MÜHENDİSLERİ ODASI’NDAN KUŞADASI BELEDİYESİ’NE ZİYARET

Türkiye Mimarlar ve Mühendisler Odaları Birliği(TMMOB) Jeoloji Mühendisleri Odası İzmir Şubesi’nin yeni yönetim kurulu üyeleri Kuşadası Belediyesi’ni ziyaret etti.
11. Dönem Yönetim Kurulu Üyeleri İzmir Şube Başkanı Alim Muratan, Şube Yazmanı Ali Çakmakoğlu, aynı zamanda jeoloji mühendisi olan Kuşadası Belediye Başkan Vekili Leziz Uyanık ile görüştü. Ziyarette Kuşadası Belediyesi İmar ve Şehircilik Müdürlüğü’nde görevli Jeoloji Mühendisi Işıl Erdoğan Sert de bulundu.
Jeoloji Mühendisleri İzmir Şubesi Başkanı Alim Muratan, ”17-18 Şubat’ta yapılan seçimler ile yeni yönetimde görev aldık. İzmir Şubesi’nde 11.dönemimize girdik ve bu süreç hepimize hayırlı olsun. Bu vesile ile sizleri hem ziyaret etmek hem de yeni yönetimimizi tanıştırmak istedik” dedi. Kuşadası Belediyesi Başkan Vekili Leziz Uyanık ise ziyarette yaptığı konuşmada, “ Yeni yönetim döneminiz hayırlı olsun. Ziyaretiniz ile başkan Muratan’ın da dediği gibi sizleri tanımış olduk. Belediye Başkanımızın şehir dışında olması nedeni ile sizleri ben ağırlıyorum. Tekrar yeni yönetim döneminiz hayırlı olsun” dedi.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Ankara Bakan Uraloğlu: “İlk etapta helikopterin sinyal verip vermediğini takip ettik” Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, “İlk etapta helikopterin sinyal verip vermediğini takip ettik. İran tarafı ile irtibata geçtik. Muhtemelen sinyal sisteminin kapalı olduğu veya helikopterde o sinyal sisteminin olmadığını düşünüyoruz” dedi. Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Uraloğlu, Karayolları Genel Müdürlüğü bünyesinde kurulan Karayolları 100. Yıl Kütüphanesi’nin açılış törenine katıldı. Bakan Uraloğlu, törenin ardından zorlu hava şartları nedeniyle dağlık alanda kaza yapan İran Cumhurbaşkanı İbrahim Reisi’nin arama kurtarma çalışmaları hakkında soruları yanıtladı. “Helikopterin sinyal verip vermediğini takip ettik” İran’ın Türkiye’nin hava arama kurtarma sorumluluk sahası içinde bulunduğunu belirten Uraloğlu, “Olayın ilk duyulduğu andan itibaren biz de hem komşumuz olarak hem de bir ülkenin cumhurbaşkanı olmasından dolayı takip ettik. İran, bizim hava arama kurtarma sorumluluk sahası içinde bulunuyor. Bu anlamda, tüm hava ve deniz araçlarının sinyallerini takip ediyoruz. İlk etapta helikopterin sinyal verip vermediğini takip ettik. İran tarafı ile irtibata geçtik. Muhtemelen sinyal sisteminin kapalı olduğu veya helikopterde o sinyal sisteminin olmadığını düşünüyoruz. Çünkü mutlaka o sinyaller bize düşer fakat düşmedi. Onlardan aldığımız bilgilerle ilk etapta gerek Milli Savunma Bakanlığı olsun gerek AFAD olsun biz de onlarla gerekli iş birliği noktasında sürece katkı sağlamaya çalıştık. En son aldığımız haber AKINCI İHA’nın tespiti üzerine helikopterdekilerin tamamının öldüğü yönünde. Bu kazalar, üzücü kazalar. Hava güvenliğinin ya da seyrüsefer araçlarının emniyetinin ne kadar önemli olduğu, hava şartlarının dikkate alınması noktasında sonuçlar çıkarabiliriz. Tekrar Sayın Reisi’ye Allah’tan rahmet diliyorum, kardeş İran halkına başsağlığı diliyorum” ifadelerini kullandı. Helikopter kazasının bir suikast olabileceği yönündeki iddialara yönelik Bakan Uraloğlu, “Şu an için bir şey söylemek için erken. Aldığımız bilgiler havanın sisli olduğu ve bir kaza olduğu şeklinde. İlk etapta bizim aldığımız bilgiler bunlar” dedi.
Ordu Yeşil sahalarda nikah: Spor aşkı nikah masasında Ordu’da antrenör olan Hakan Yurdakul ve Ezgi Çalışkan (Yurdakul) tanıştıkları yeşil sahalarda nikah kıyarak dünya evine girdi. Yıllarını verdikleri yeşil sahalarda evlenmenin kendilerini mutlu ettiğini söyleyen çifte, "Tekmelik taktınız mı, gözlemci geldi mi, saha komiseri var mıydı?" gibi sorular da geldi. Ordu’da 25 yıldır sürdürdüğü aktif spor hayatının yanı sıra, son 10 yıldır bir kadın futbol takımının hocalığını yapan Hakan Yurdakul (43), yine sahalarda tanıştığı Ezgi Çalışkan’a (34) spor tesislerinin önünde evlilik teklifi etti. Çift, nikâhlarını da yıllarını verdikleri yeşil sahalarda kıymak istedi. Hakan ve Ezgi çifti, yeşil sahada alışılmışın dışında nikah kıyarak dünya evine girdi. “Tüm duyguları yaşadığımız sahalarda nikah kıydık” Kendisini yeşil sahalara adadığını ifade eden Hakan Yurdakul, “Bu konuda eşime teşekkür ediyorum çünkü sahada nikah teklifini kabul etti. Farklı olmasını düşündük çünkü sürekli olarak buralara emek veren insanlarız, sabah-akşam sahadayız. Çok ilginç oldu ve güzel de cevaplar aldık. Sakatlandığımız, düştüğümüz, ağladığımız ve güldüğümüz sahalarda bu sefer nikah kıydık ve çok da harika oldu. Nikah memurumuz bile hayatında ilk kez bu şekilde nikah kıydığını söyledi. Nikah sonrası ’Tekmelik taktınız mı, gözlemci geldi mi, saha komiseri var mıydı?’ diye sorular da geldi” diye konuştu. “Bu şekilde nikah beklemiyordum ama eşim söyleyince hoşuma gitti” Voleybol antrenörü olan ve hakemlik yapan Ezgi Yurdakul ise “Sporun sürekli içerisindeyiz. Evlilik teklifimi bile burada, kulübün önünde almıştım. Biz de bunu devam ettirmek istedik, eşim de nikahı bu şekilde istedi. Hızlı bir şekilde geliştirdik ve evlendik, sahalardayız. Bu şekilde bir nikah beklemiyordum ama eşim söyleyince benim de hoşuma gitti” şeklinde konuştu.
Konya Başkan Altay tüm sporseverleri Konya Yarı Maratonuna davet etti Konya Büyükşehir Belediyesi tarafından Spor Konya Projesi çerçevesinde bu yıl üçüncüsü düzenlenecek Uluslararası Konya Yarı Maratonu dolayısıyla Konya’nın kalbi sporla atacak. Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, büyük organizasyonlar ve spor altyapısıyla bir spor şehri haline gelen Konya’da, 3. Uluslararası Konya Yarı Maratonu heyecanının 26 Mayıs Pazar günü yaşanacağını hatırlattı. Başkan Altay tüm sporseverleri davet etti Sağlıklı yaşamı ve sporu teşvik etmek amacıyla düzenledikleri spor etkinliğinde katılımcıların geçtiğimiz yıllarda olduğu gibi bu yıl da Konya’nın tarihi ve kültürel güzelliklerini keşfetme fırsatı bulacağını kaydeden Başkan Altay, “Kayıt ücretlerini bu yıl da SOBE, DOSD ve Karatay Alzheimer Gündüz Yaşam Merkezi’ne aktaracaktık fakat Gazze’de yaşananlardan dolayı bu yıl tüm gelirlerimizi Gazze’deki kardeşlerimizin ihtiyacını gidermek için kullanacağız. Böylece tüm katılımcılar iyiliğin bir parçası olacak. Ben, tüm sporseverleri Uluslararası Konya Yarı Maratonu’na kayıt yaptırarak bu heyecana ortak olmaya davet ediyorum” ifadelerini kullandı. Yarı Maraton ve 10 Kilometre Koşusu MKM önünden, Halk Koşusu Kültürpark’tan başlayacak Spor Konya Projesi çerçevesinde bu yıl üçüncüsü düzenlenecek organizasyon; 21 kilometrelik Yarı Maraton, 10 Kilometre Koşusu ve Halk Koşusu olmak üzere üç farklı kategoride gerçekleşecek. Büyükşehir Belediyesi Mevlana Kültür Merkezi önünde saat 09.10’da Yarı Maraton’a; 09.15’te 10 Kilometre Koşusuna start verilecek. Halk Koşusu ise saat 13.30’da Kültürpark önünden başlayacak. Kayıtlar “Konyayarimaraton.com”da “Hareketin Merkezinde Ol” ve “Koşmak için Engel Yok” sloganlarıyla aktif bir yaşam tarzının öneminin vurgulandığı Uluslararası Konya Yarı Maratonu kayıt formuna “konyayarimaraton.com” adresinden ulaşılabiliyor.