YEREL HABERLER - 15 Mart 2012 Perşembe 17:15

İVRİNDİ`DE SÜT SIĞIRCILIĞI KURSLARI DENETLENDİ

A
A
A
İVRİNDİ`DE SÜT SIĞIRCILIĞI KURSLARI DENETLENDİ

Balıkesir’in İvrindi ilçesinde Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğü ve İş Kur Müdürlüğünün işbirliğiyle açılan, ’Süt Sığırcılığı’ kursları yetkililer tarafından denetlendi.
İşkur ve İvrindi Halk Eğitim merkezi tarafından verimlilik esasına dayalı daha fazla süt elde etmeyi sağlamak amacıyla İlçe merkezi ve Geçmiş Köyünde, süt sığırcılığı kursları açıldı. Vatandaşların yoğun katılımıyla devam eden kurslar İl Milli Eğitim müdür yardımcısı İbrahim Binay ve İşkur görevlisi Murat Özcan tarafından denetlendi. İvrindi Halk Eğitim Merkezi Müdürü Süleyman Lapanta ve müdür yardımcısı Ömer Sadıç’ın da hazır olduğu denetlemede kursiyerlere kursun faydalı olup olmadığı soruldu. Özellikle Geçmiş Köyü’ndeki kursiyerlerin verdiği cevaplar denetlemeye gelen heyeti çok memnun etti. Kursta başlangıçta 25 olan kursiyer sayısının 40’a ulaştığı. Bayan kursiyerler, "Biz bu kurslara parası için gelmiyoruz. Bilgi öğrenmek için geliyoruz. Kurs süresince öğrendik ki bizler hayvan bakımında çok yanlış uygulamalar yapıyormuşuz. Bu yanlış uygulamalardan biri doğum yapacak hayvana fazla yem vermemizdir. Buna benzer birçok yanlış bilgilerimiz olduğu bu kurslar sayesinde ortaya çıkıyor. Kurslardan çok memnunuz. Kursun sınırlı olması nedeniyle kursa gelmek isteyen birçok hayvan yetiştiricisi kursa katılamadı. Bu kursun devamını istiyoruz" diyerek yetkililere teşekkür ettiler. İşkur yetkilileri kursiyerlere bir sıkıntıları olduğunda başvurmaları halinde yardımcı olacaklarını bildirdi.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Van Kardan dolayı mahsur kalanlara kumanya desteği Van genelinde etkili olan yoğun kar yağışı ve olumsuz hava şartları nedeniyle yollarda mahsur kalan vatandaşlara kumanya desteği yapıldı. Van genelinde etkili olan yoğun kar yağışı ve olumsuz hava şartları nedeniyle yollarda mahsur kalan vatandaşlara yönelik yardım çalışmalar, Van Afet ve Acil Durum (AFAD) İl Müdürlüğü koordinasyonunda aralıksız devam ediyor. Yoğun kar yağışı ve tipi nedeniyle ulaşımın aksadığı güzergâhlarda mahsur kalan araçlarda bulunan vatandaşlara, AFAD arama kurtarma ekipleri ile Hayrat Arama Kurtarma ekibi tarafından gıda ve sıcak içecekten oluşan kumanya yardımı ulaştırıldı. Vatandaşların mağduriyet yaşamaması ve temel ihtiyaçlarının karşılanması amacıyla sahada görev yapan ekipler, ilgili kurumlarla koordineli şekilde çalışmalarını sürdürüyor. AFAD koordinesinde; emniyet, jandarma, karayolları, Kızılay, belediye ekipleri ve sivil toplum kuruluşlarının iş birliği içerisinde yürütülen çalışmalarda, vatandaşların can güvenliği öncelikli tutuldu. Olumsuz hava şartlarının etkisini sürdürmesi nedeniyle ekipler 7-24 görevinin başında. Yetkiler tarafından yapılan açıklamada, "Vatandaşların zorunlu olmadıkça trafiğe çıkmamaları, yapılan meteorolojik ve resmi uyarıları dikkate almaları ve güncel yol durumunu takip etmeleri konusunda hassasiyet göstermelerini rica ediyoruz. Karla mücadele ve yardım çalışmalarımız hava şartları normale dönene kadar kesintisiz şekilde devam edecektir" denildi.