YEREL HABERLER - 15 Mart 2012 Perşembe 17:47

KATİL ZANLILARI TUTUKLANDI

A
A
A
KATİL ZANLILARI TUTUKLANDI

Kayseri’de Nimet Kurt’u boğarak öldürdükten sonra yakarak gömdükleri iddiasıyla yakalanan 3 kişi çıkarıldıkları mahkemece tutuklandı.
Edinilen bilgiye göre, Nimet Kurt’u aralarında çıkan tartışma sonrasında anten kablosu ile boğarak öldüren H.D., E.K., ve S.S.A.’nın polisin sıkı çalışması sonrasında yakalanarak gözaltına alındığı öğrenildi.
Emniyette yapılan sorgularının ardından adliyeye çıkarılan 3 zanlı, yaklaşık 4 saat süren ifadeleri sonrasında tutuklanmaları istemiyle nöbetçi mahkemeye gönderildi.
Mahkeme tarafından tutuklanan zanlılar, cezaevine teslim edildi.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Muş Muş’ta 158 köy yolu kapandı Muş’ta etkisini artıran yoğun kar yağışı nedeniyle 158 köy yolu ulaşıma kapanırken, Üçevler köyünde rahatsızlanan bir kişi ise yola çığ düşmesi sonucu mahsur kaldı. Muş’ta etkili olan yoğun kar yağışı ve tipi, kırsal bölgelerde ulaşımı olumsuz etkiledi. Kent genelinde 158 köy yolu ulaşıma kapanırken, mahsur kalan vatandaşlar için ekipler seferber oldu. Yoğun kar yağışının özellikle yüksek kesimlerde etkisini artırmasıyla birlikte bazı köy yollarında ulaşım durma noktasına geldi. Kapanan köy yollarının yeniden ulaşıma açılması için Muş İl Özel İdaresi ekipleri tarafından karla mücadele çalışması başlatıldı. İş makineleriyle sahada görev yapan ekipler, yolları ulaşıma açmak için çalışmalarını aralıksız sürdürüyor. Öte yandan, merkeze bağlı Üçevler köyünde rahatsızlanan bir vatandaş için ekipler harekete geçti. Yoğun kar yağışı ve çığ düşmesi nedeniyle köy yolunun kapanması üzerine Muş İl Özel İdaresi ekipleri yolu açarken, İl Sağlık Müdürlüğü ekipleri de bölgeye sevk edildi. Yolun açılmasının ardından sağlık ekipleri hastaya ulaşarak ilk müdahaleyi yaptı. Ambulansla hastaneye sevk edilen hasta tedavi altına alınırken, kar yağışı nedeniyle yolda mahsur kalan bazı araçlar da ekiplerin çalışması sonucu kurtarıldı. Baharı beklerken kışa yakalandıklarını söyleyen Nihat Polat, "Adıyaman’da çalışıyorduk. Bayram için memlekete geldik, ancak kara yakalandık. Şimdi Muş’ta mahsur kaldık. Ne yapacağımızı bilmiyoruz. Baharı beklerken kışa yakalandık. Hani derler ya, soğuktan kuşlar bile havada uçmuyor" dedi.
İzmir Cüneyt Biçer: "Oyuncularımız sahaya istediklerimizi yansıttı" Menemen FK Teknik Direktörü Cüneyt Biçer, Fethiyespor karşısında alınan 1-0’lık galibiyetin ardından oyuncularının istediklerini büyük ölçüde sahaya yansıttığını ve bu nedenle mutlu olduklarını söyledi. TFF 2. Lig Kırmızı Grup ekiplerinden Menemen FK, geçtiğimiz günlerde teknik direktörlük değişikliğini giderek Bilal Kısa ile yollarını ayırıp takımın başına Cüneyt Biçer’i getirdi. Biçer de ilk maçına dün oynanan Fethiyespor deplasmanında çıktı. İzmir ekibi, zorlu müsabakayı 1-0 kazanmayı başardı. Bu sonuçla sarı-lacivertliler 7 haftalık aranın ardından galibiyet sevinci yaşadı. Menemen FK’nın yeni teknik direktörü Cüneyt Biçer de kulübün resmi sosyal medya hesabı üzerinden karşılaşmaya dair açıklamalarda bulundu. Zorlu geçen bir sürecin ardından kazanarak başlamak hem kendileri için hem de takım için moral verici olduğunu söyleyen Cüneyt Biçer, "Önemli bir deplasman galibiyeti elde ettik. Göreve geldikten sonra sadece üç antrenmanlık çalışma imkanı bulmamıza rağmen futbolcularımızın yapmak istediklerimizi sahaya büyük ölçüde yansıtması bizim adımıza büyük mutluluk. Oyuna sadakat kısmında genel anlamda sıkıntı yaşamadık ve plana tamamen sadık kaldık. Maçın tamamını istediğimiz şekilde götürdük diyebiliriz. Oyunu zenginleştirebilecek futbolcu sayısının fazla olduğu bir ekibiz. Plana sadık kaldığımız müddetçe bireysel yeteneğin taktikle harmanlandığı, sonuç odaklı ve göze hoş gelecek bir oyun üreteceğiz. Bu potansiyel, gelecek dönem için umut verici bir avantaja dönüşecek. Kısa süre içinde bir maç kazandık ancak bu hanemize yazılan bir galibiyetten öte oyunumuz ve kadromuzun gelişme fırsatı yakaladığı önemli bir 90 dakika oldu. Bu gelişme önümüzdeki süreç için pozitif bir geri dönüş üretecek. Tüm ekibimi yürekten kutlar, emeği geçen herkese teşekkür ederim" diye konuştu.
Samsun Başkan Doğan: "Kentsel dönüşümde ilk etabı başlatıyoruz" Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Halit Doğan, kentte uzun yıllardır beklenen kentsel dönüşüm sürecinin ilk etabının, İlkadım ilçesinden başlayacağını belirtti. Samsun’da uzun süredir gündemde olan ve kentin çehresini değiştirmesi beklenen kentsel dönüşüm projesi kapsamında ilk etap çalışmaları başlıyor. Samsun Büyükşehir Belediyesi ile Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı iş birliğiyle yürütülecek proje etaplar halinde hayata geçirilecek. Toplam 5 etapta tamamlanması planlanan proje kapsamında bin 939 konut inşa edilecek. Kadıköy, Zeytinlik, Anadolu ve Kökçüoğlu mahallelerini kapsayan 79,53 hektarlık alanda güvenli ve modern yaşam alanlarının oluşturulması hedefleniyor. Kentsel dönüşümün ilk etabı ise İlkadım ilçesi Anadolu Mahallesi’nde gerçekleştirilecek. Bu kapsamda bölgede 378 konut ve 29 iş yeri inşa edilecek. 2013 yılında afet riski taşıyan alan ilan edilen mahallede dönüşüm sürecinde ilk olarak mevcut konutların tahliye edilmesi, ardından yıkım çalışmalarının başlatılması planlanıyor. Süreçte hak sahiplerinin mağdur olmaması için kira yardımı da sağlanacak. Öte yandan Anadolu Mahallesi’ndeki dönüşüm sürecinde tüm hak sahipleri ile anlaşma sağlandığı bildirildi. Kentsel dönüşüm çalışmalarına ilişkin değerlendirmelerde bulunan Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Halit Doğan, "Samsun’umuzun geleceği için olmazsa olmaz ve uzun yıllardır başlaması beklenen kentsel dönüşüm sürecini Anadolu Mahallesi ile başlatıyoruz. En başından bu yana söz verdiğimiz gibi bu dönüşüm sürecini hemşehrilerimizle birlikte hareket ederek gerçekleştiriyoruz. Dönüşümün ilk etabını gerçekleştireceğimiz Anadolu Mahallesi’nde tüm hak sahipleri ile anlaşma sağladık. Bu Türkiye’de örnek bir süreç. Şimdi mahallemizde tahliye işlemleri başlayacak. Bu süreçte kira yardımı yapılacak. Yardımın yarısı Büyükşehir Belediyesi, yarısı ise Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından karşılanacak. Önce yıkım çalışmalarını hızlı bir şekilde tamamlayıp ardından yeni yaşam alanlarını inşa edeceğiz" diye konuştu.