ASAYİŞ - 16 Mart 2012 Cuma 13:57

İNTİHAR EDEN GENÇ KADININ AİLESİNE DEVLET SAHİP ÇIKTI

A
A
A
İNTİHAR EDEN GENÇ KADININ AİLESİNE DEVLET SAHİP ÇIKTI

Adana’da yoksulluk yüzünden intihar ettiği ileri sürülen 26 yaşındaki Emine Akçay’ın geride bıraktığı 2 çocuğa devlet sahip çıktı.
Babaannelerinin yanında kalmaya başlayan 6 aylık Kardelen ile 6 yaşındaki İsa’yı ziyaret eden Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü İpek Kobaner, çocukların eğitim başta olmak üzere birçok ihtiyacını karşılayacaklarını açıkladı. Eşinin yoksulluk yüzünden intihar ettiği iddialarını yalanlayan koca Hüseyin Akçay ise, "Zengin değildik ama yoksul da değildik" dedi.
Merkez Seyhan ilçesi, Aydınlar Mahallesi’ndeki evinde maddi imkansızlık nedeniyle bunalıma girerek intihar ettiği ileri sürülen Emine Akçay’ın geride kalan 2 çocuğu babaanne Şerife Akçay’a (69) teslim edildi.
Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü İpek Kobaner, babaannelerinin sıvasız, çatısı çinkolu evinde barınmaya başlayan İsa ve Kardelen’i ziyaret ederek çeşitli hediyeler verdi. Çocukların sağlık durumları hakkında bilgi alan Kobaner, "Bu çocuklar artık hepimizin çocukları. Devlet olarak her türlü yardımı yapacağız. Şu anda acil ihtiyaçlarını belirleyip bunları gidereceğiz. Babaannesi ve halasının yanında mutlular. Onları çocuk yuvasına almamıza gerek yok. Babaya da iş bulmaya çalışacağız" dedi.
İntihar eden eşinin ardından, çocuklarıyla birlikte annesinin evine gelen Hüseyin Akçay, eşinin intiharıyla ilgili çok değişik ve gerçek olmayan iddiaların yazılıp çizildiğini ifade ederek, "Sürekli bir işim olmadı. 3 ay çalışıyorsam 10 gün evdeydim. Zengin değildik ama yoksul da değildik. Orta halli bir aileydik. Şu anda devletten tek isteğim sigortalı bir iş. Eğer iş imkanı sağlanırsa çocuklarıma daha iyi bakabilirim. Çocuklarımın fön makinesiyle ısındığı da doğru değil. Dediğim gibi zengin değiliz ama
kendi ihtiyaçlarımızı gideriyorduk. Eşimle bir sorunum yoktu. Neden intihar ettiğini bilmiyorum" diye konuştu.
Dede Heseyin Akçay da oğlunun yaşadığı ortamın çok iyi olmadığını ancak eşinin açlık ve yoksulluk nedeniyle intihar etmediğini kaydetti.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir