GENEL - 16 Mart 2012 Cuma 14:13

5. ULUSLARARASI AKDENİZ GİRİŞİMCİLİK VE İŞ FIRSATLARI ZİRVESİ

A
A
A
5. ULUSLARARASI AKDENİZ GİRİŞİMCİLİK VE İŞ FIRSATLARI ZİRVESİ

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC)Başbakanı İrsen Küçük, Türkiye’de ve Akdeniz Üniversitesi’nde çok gurur verici gelişmeler yaşandığını söyledi.
5. Uluslararası Akdeniz Girişimcilik ve İş Fırsatları Zirvesi, KKTC Başbakanı İrsen Küçük’ün katılımıyla kapılarını açtı.
Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Başbakanı İrsen Küçük, Yörük Sanayici ve İşadamları Derneği’nin (YÖRSİAD) davetlisi olarak geldiği Antalya’da 5. Uluslararası Akdeniz Girişimcilik ve İş Fırsatları Zirvesi’ne katıldı. Antalya Valisi Ahmet Altıparmak, Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Akaydın, Akdeniz Üniversitesi Rektörü İsrafil Kurtcephe, Başbakan Küçük’ün eşi Gülin Küçük, KKTC Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Şerife Ünverdi ve KKTC Beyarmudu Belediye Başkanı İlker Edip ve çok sayıda davetlinin
katıldığı zirvede 246 firma, 12 bin 552 kişiye istihdam sağlamayı amaçlıyor.
16-17 Mart tarihlerinde Anfaş Expo Fuar alanında gerçekleştirilecek zirvede ilk olarak konuşan Akdeniz Üniversitesi Rektörü İsrafil Kurtcephe, Türkiye’nin dünyada yükselen bir yıldız olduğunu belirtti. Kurtcephe, 21. yüzyılın 10 yılını geride bıraktığımız şu günlerde Türkiye’nin, yükselen bir yıldız olarak her geçen gün dünya kamuoyunun biraz daha dikkatlerini üzerine topladığını söyledi.
Küresel yarışta marka olmanın büyük avantaj sağladığını anlatan
Kurtcephe, şöyle konuştu: "Biz, marka olabilmek için kaliteyi yakalamak gerektiğinin farkındayız. Yetiştirdiğimiz her elemanın topluma hizmet edecek olmasından dolayı büyük uğraş veriyoruz. İyi yetişmiş genç insanlarımızın Türkiye sevdasıyla lokomotifin katarları olarak genç iş adamlarının, kalifiye elemanlarının bizde olduğunu düşünerek yolumuza devam ediyoruz."
Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Akaydın, Türkiye’de eğitilmiş insan gücünün ortak planlama olmadığı için boşa harcandığını belirtti. Antalya Valisi Altıparmak, zirvenin iş arayan ile işverenlerin ortak buluşma noktası olduğuna dikkat çekerek sözlerini şöyle sürdürdü: "Türkiye’de istihdam açısından işsizlikte yüzde 10’un altına indi. İspanya’da bu oran yüzde 12’lerde. Çevre ülkelerde de aynı. Başta başbakanımız ile yetkililerin uğraş ve çabaları ile olmuştur. Dünyanın 16. ekonomisi
olabiliriz. Hatta ilk 10’da da olabiliriz. Asla bunun sarhoşluğuna düşmeyelim. Asla hayale ve sarhoşluğuna kapılmamamız lazım."
BAŞARILARA ŞAHİDİZ
Bundan sonra Antalya ile daha çok ziyaretlerin gerçekleştirilmesini amaçladıklarını belirten KKTC Başbakanı İrsen Küçük de, "Akdeniz Üniversitesi’nin gerek basında gerek ziyaretlerle başarılarına şahit olma bakımından mutluluğumu belirtmek isterim" dedi. Türkiye’de ve Akdeniz Üniversitesi’nde çok gurur verici gelişmeler yaşandığını anlatan Küçük, şunları söyledi: "1976’dan bu zamana kadar siyasetin içindeyim. ABD ziyaretimde gördüğüm bir şey vardı. Tarımsal sanayinin gelişmesinde üniversite ve kolej
projelerinin büyük emeği vardı. Bunun benzerini Akdeniz Üniversitesi’nin yapıyor olduğunu görmek beni sevindirdi. Türkiye’de işsiz sayısı her geçen gün azalıyor. Yatırımcıların da bu alanlarda kalifiye eleman bulabilmesi ise çok önemli. Fuar bu açıdan önem teşkil ediyor"
KKTC Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Şerife Ünverdi ise Antalya’nın sadece eğitim alanında değil, sağlık alanında da büyük atılım yaptığını belirtti. Konuşmaların ardından katılımcılara plaket takdimi yapıldı. Daha sonra protokol üyeleri fuar alanında incelemelerde bulunup işverenlerle sohbet etti.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir