DÜNYA - 16 Mart 2012 Cuma 16:10

KÜTAHYA VALİLİĞİ ASLI ÇAKIR`I ALTINLA ÖDÜLLENDİRDİ

A
A
A
KÜTAHYA VALİLİĞİ ASLI ÇAKIR`I ALTINLA ÖDÜLLENDİRDİ

Kütahya Valisi Kenan Çiftçi, 14. Dünya Salon Atletizm Şampiyonası’nda dünya üçüncüsü olan Aslı Çakır Alptekin’i Vali Konağı’nda kabul etti ve Cumhuriyet altını ile ödüllendirdi.
Kütahya Valisi Kenan Çiftçi, 10 Mart 2012 Cumartesi günü İstanbul’da yapılan 14. Dünya Atletizm Şampiyonasında Dünya üçüncüsü olan ve Dünya Salon Atletizm Şampiyonaları tarihinde Türkiye’ye ilk madalyayı kazandıran sporcu olan Aslı Çakır Alptekin ve antrenörü İhsan Alptekin’i, başarılarından dolayı tebrik etti.
"Öncelikle sizin bu başarınızdan Kütahya’nın adını duyurduğunuz için müthiş keyif aldım sizlere teşekkür ederim" diyen Kütahya Valisi Kenan Çiftçi, "Ayrıca biz Kütahya’da neyi ön plana çıkartalım diye düşünürken Atletizm dedik ve bunu herkese beyan etmemizin üzerine siz de dünya üçüncüsü olunca bizim bütün verilerimizi teyit ettiniz. Biz sayın bakanımıza gittiğimizde ’Bize Atletizm yapabileceğimiz salon lazım’ demiştik. Siz bizim bütün söylemlerimizi teyit ettiniz. İnşallah bundan sonra üçüncülük değil,
ikincilik değil, birincilik alırsınız. Allah başarılarınızın devamını artırsın. Ben çok keyif aldım. Tebrik ediyorum başarılarınızın devamını diliyorum" dedi.
Vali Çiftçi, Kütahya’da spor salonu ihtiyacını dile getiren misafirlerini kutlayarak sözlerine şöyle devam etti:
"Biz de bunun yapılması adına çaba ve gayretimizi gösteriyoruz. Onun hazırlıklarına başladık. İlimizde 1000 dönüme yakın yerimiz var. Onun parseli üzerinde çalışıyoruz. Bu ihtiyaçlarınızı giderme adına. Sizin gibi sizi örnek alan diğer gençlerimiz aynı spora heyecan ve istek gösterirler. En önemli şey antrenör ve eğitici ama asıl önemli olan bu işi yapanın fiilen anlatması. Antrenörler olacak ama sizden sonrakilere bunu nasıl yaptığınızı sizler anlatacaksınız ve yol göstereceksiniz. Çünkü hem yaşayan,
hem o duyguları paylaşan, hem de o duygularla yapılanları siz bilirsiniz."
Dünya Salon Atletizm Şampiyonaları tarihinde, Türkiye’ye ilk madalyayı kazandıran sporcu olan Aslı Çakır Alptekin 1500 metre finalinde, Türkiye rekoru kırarak bronz madalya kazanmayı başardı. Milli atlet, tarihi bir başarı elde ederken, Türkiye rekorunu da 2 gün içinde 2 kez yeniledi. Eleme serisinde 4.09.30 ile rekor kıran milli atlet, finalde bu dereceyi 4.08.74’e çekti.
Vali Çifti’in Dünya 3. sü Aslı Çakır Alptekin’i kabulünde antrenör İhsan Alptekin ve Kütahya Gençlik ve Spor İl Müdürü Sadık Ölçen de hazır bulundu.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Ankara 14 ilde göçmen kaçakçılığına karşı “Kalkan-22” operasyonu: 40 şüpheli yakalandı, 37’si tutuklandı İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, 14 ilde göçmen kaçakçılığı organizatörleri ve düzensiz göçmenlere yönelik düzenlenen “Kalkan-22” operasyonlarında 40 şüphelinin yakalandığını, 37’sinin ise tutuklandığını açıkladı. İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, sosyal medya hesabından paylaşım yaparak, “Aziz milletimizin bilmesini isterim ki; insan kaçakçılığı yaparak, ülkemizi düzensiz göçün hedefi ve transit geçiş yolu haline getirmeye çalışan insan tacirlerine asla fırsat vermeyeceğiz. Ülkemizin her bölgesinde kararlılıkla sürdürdüğümüz operasyonlarımız aralıksız devam edecek” ifadelerine yer verdi. Bakan Yerlikaya’nın paylaştığı bilgilere göre Göç İdaresi Başkanlığı ile Emniyet Genel Müdürlüğü Göçmen Kaçakçılığıyla Mücadele ve Hudut Kapıları Daire Başkanlığı koordinesinde Kocaeli İl Emniyet Müdürlüğünce yapılan çalışmalar sonucu; Kocaeli merkezli Kayseri, Manisa, Mersin, Eskişehir, Isparta, İstanbul ve Uşak’ta göçmen kaçakçılığı organizatörleri ve düzensiz göçmenlere yönelik düzenlenen operasyonlarda 25 şüpheli yakalandı ve 25’i de tutuklandı. 86 düzensiz göçmen ise yakalandı. Hatay İl Emniyet Müdürlüğü Göçmen Kaçakçılığıyla Mücadele ve Hudut Kapıları Şube Müdürlüğünce düzenlenen operasyonda ise 7 şüpheli yakalanırken 4’ü tutuklandı. 3’ünün işlemleri devam ediyor. 106 düzensiz göçmen yakalandı. Ankara merkezli Bursa, Adana, Gaziantep ve Şanlıurfa’da düzenlenen operasyonlarda da yakalanan 8 şüpheli de tutuklandı. Yakalanan düzensiz göçmenler, İl Göç İdaresi Müdürlüklerine teslim edildi ve sınır dışı işlemleri başlatıldı. Operasyonlar sonucu, suçta kullanıldığı tespit edilen 14 adet araç ile çok miktarda dövize el konuldu.