YEREL HABERLER - 16 Mart 2012 Cuma 14:08

SİGARAYA BAŞLAMA YAŞI 7`YE DÜŞTÜ

A
A
A
SİGARAYA BAŞLAMA YAŞI 7`YE DÜŞTÜ

Ordu İl Sağlık Müdürü Yılmaz Dündar, Sağlık Bakanlığı tarafından yapılan araştırmaya göre, sigaraya başlama yaşının 7’ye düştüğünü açıkladı.
Ordu İl Sağlık Müdürü Dr.Dündar Yılmaz, Sağlık Bakanlığı tarafından yapılan bir araştırmaya göre 14 yaş altındaki sigara içme oranının yüzde 28.4 olduğunu belirtti. Bu tablonun oldukça düşündürücü olduğunu vurgulayan Dündar, "Ülkemizde yaklaşık 21 milyon kişi sigara kullanmakta ve sebep olduğu hastalıklardan da yılda 165 bin kişi hayatını kaybetmektedir. İlk sigara içme yaşı 7’ye düşmüştür. Her gün sigara içmeye başlama yaşı ise 13 olarak tespit edilmiştir" dedi.
Dündar, Türkiye’nin alkol tüketiminde dünya üçüncüsü, tütün tüketiminde ise dünya dördüncüsü olduğunu dile getirirken, bağımlılık yapıcı madde kullanmaya başlamada ergenlik döneminin en riskli dönem olduğunun altını çizdi. Ergenlik döneminin getirdiği stresli ve fırtınalı kimlik kazanma sürecinin de gençleri birçok zararlı alışkanlığın kazanılmasına açık hale getirdiğini kaydeden Dündar, sorunun çözümünün koruyucu hizmetler ve tedbirler olabileceğini söyledi.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Mersin Okul müdürünü vuran öğrenci ile babası tutuklandı Mersin’in Anamur ilçesinde okul müdürünü vuran 12 yaşındaki öğrenci ile azmettirme suçundan gözaltına alınan babası çıkarıldığı nöbetçi mahkemece tutuklandı. Olay, dün sabah saat: 08.30 sıralarında ilçeye bağlı Çarıklar Mahallesi’ndeki Çarıklar Rüştü Kazım Yücelen Ortaokulu’nun bahçesinde meydana geldi. İddiaya göre, M.K. (12), okulun önünde oturan okul müdürü Ender Kara’ya (39) doğru hızla gelerek tüfekle ateş etti. Haber verilmesi üzerine bölgeye sağlık ve jandarma ekipleri sevk edildi. Ağır yaralanan Kara, ambulansla hastaneye kaldırıldı. Jandarma ekipleri ise çocuğu okulda gözaltına aldı. Olayda kullanılan ruhsatsız tüfeğe el konulurken baba Y.K. de (55) Anamur Cumhuriyet Başsavcılığı’nın talimatıyla gözaltına alındı. Baba ve oğlunun savcılıkta ifadesi alınmasının ardından tasarlayarak, kişinin yerine getirdiği kamu görevi nedeniyle öldürmeye teşebbüs ve azmettirme suçlarından nöbetçi mahkemeye sevk edildi. Şüpheli baba azmettirme, oğlu ise öldürmeye teşebbüs suçlarından çıkarıldıkları mahkemece tutuklandı. Valilik olayla ilgili açıklama yapmıştı Mersin Valiliği olayla ilgili yaptığı açıklamada; "İlimiz Anamur İlçesi Çarıklar Mahallesinde bulunan Çarıklar Rüştü Kazım Yücelen Ortaokulunda, 22.12.2025 günü saat: 08.30 sıralarında M.K. isimli öğrenci, okul bahçesinde, Okul Müdürü E.K.’yı tüfek ile karın bölgesinden yaralamıştır. Yaralanan Okul Müdürü E.K. derhal hastaneye kaldırılmış olup, tedavisi devam etmektedir. Olayı gerçekleştiren öğrenci gözaltına alınmış, konuya ilişkin adli ve idari tahkikat başlatılmıştır" denilmişti. Öteyandan Mersin’deki bir hastaneye sevk edilen okul müdürünün tedavisinin yoğun bakım servisinde sürdüğü bildirildi.