YEREL HABERLER - 16 Mart 2012 Cuma 15:32

ARDAHAN’DA ÖĞRETMEN OKULLARININ 164`ÜNCÜ YILI DÜZENLENEN ETKİNLİKLE KUTLANDI

A
A
A
ARDAHAN’DA ÖĞRETMEN OKULLARININ 164`ÜNCÜ YILI DÜZENLENEN ETKİNLİKLE KUTLANDI

Ardahan’da Öğretmen Okulları’nın kuruluşunun 164’üncü yıldönümü düzenlenen etkinlikle kutlandı.
İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından düzenlenen etkinlik Halk Eğitim Merkezi’nde gerçekleştirildi. Programa, Belediye Başkanı Faruk Köksoy, İl Milli Eğitim Müdürü Fikret Eteker, Ak Parti İl Genel Meclis Üyesi Bedrettin Çakıcı, İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Selim Adar ile çok sayıda öğretmen ve öğrenci katıldı.
Saygı duruşu ve ardından okunan İstiklal Marşı ile başlayan programın açılış konuşmasını İl Milli Eğitim Müdürü Fikret Eteker yaptı. Eteker, yaptığı konuşmasında öğretmen okullarının tarihini anlatarak, şunları kaydetti:
’’1838 yılında bugünkü ilköğretim okulları diye tabir edilen ergenlik dönemine kadar eğitim veren okullar kuruldu. Daha önce biraz daha kara düzen öğretmen yetiştiren kurumlar ihtiyaç üzerene 1848 yılında Rüştiye denilen mekteplere öğretmen yetiştiren okullar olarak resmi öğretmen okulları diye tarihe geçti. Ondan sonra çeşitli adlar altında öğretmen yetiştiren kurumlar meydana geldi. Öğretmenlik mesleğinin ulviliği her zaman konuşuldu, her zaman tartışıldı. Cumhuriyetimizin kurucusu Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün öğretmenlik mesleğiyle ilgili söylediği ve altının kalın çizgilerle çizilmesi gerektiği bir ifade: ’Öğretmen kandil gibidir kendi tükenir ama etrafındakilere ışık verir.’ Evet, fedakâr meslek diyoruz, fedakâr insanların mesleği diyoruz. Tükenme, yok olma, yıpranma pahasına yavrularını, evlatlarını yetiştirmek için tüm güçlerini harcayan insanların mesleğidir öğretmenlik.’’
Etkinlikte Anadolu Öğretmen Lisesi öğrencilerin sergilediği oratoryo büyük beğeni topladı. Öğrencilerin sahne performansı salonu dolduran öğrenciler, okul müdürleri ve protokol tarafından ayakta alkışlandı.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir