YEREL HABERLER - 17 Mart 2012 Cumartesi 09:22

YRL

A
A
A
YRL

Konak Belediyesi, Avrupa Birliği (AB) Projeleri hakkında merak edilen her şeyi düzenlenen seminerlerle yanıtlıyor
19-23 Mart tarihleri arasında Prof. Dr. Türkan Saylan Alsancak Kültür ve Sanat Merkezi Benal Nevzat Salonu, AB Proje Eğitim Semineri’ne ev sahipliği yapacak. Konak Belediyesi’nin düzenlediği seminer ile AB projeleri konusunda merak edilen her şey, akademisyenler ve uzmanlar tarafından cevaplanacak. Her gün 11.00-13.00 ve 14.00-16.00 saatleri arası olmak üzere iki seans halinde gerçekleşecek eğitim seminerlerine katılanlar sertifika alacak.
Gazi Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Mustafa Nail Alkan, Gazi üniversitesi Öğretim Üyesi Dr. Levent Ersin Oralı, Türkiye ve Ortadoğu Amme İdaresi Enstitüsü’nden Uzman Arzu Oflazlı, Karatekin Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Sezai Özçelik, Başkent Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Yelda Demirağ, Hacettepe Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Özden Çelebi, Ufuk Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mehmet Tomanbay, Gazi Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Haydar Çakmak’ın konuşmacılarını oluşturduğu seminerde, her gün farklı bir konu ele alınacak.
Seminere katılım için kayıtlar ise 19 Mart pazartesi günü seminer programı başlangıcında, Prof. Dr. Türkan Saylan Alsancak Kültür ve Sanat Merkezi Benal Nevzat Salonu’nda yapılacak.
AB Proje Eğitim Semineri programı:
19 Mart Pazartesi:
Avrupa Birliği’nin Geleceği ve Genişleme Tartışmaları Işığında Türkiye-AB İlişkileri
Doç. Dr. Mustafa Nail Alkan (Gazi Üniversitesi)
20 Mart Salı:
Avrupa Birliği Proje Döngüsü Yönetimi
Dr. Levent Ersin Orallı (Gazi üniversitesi)
21 Mart Çarşamba:
Avrupa Birliği ve Yerel Yönetimler
Uzm. Arzu Oflazlı (Türkiye ve Ortadoğu Amme İdaresi Enstitüsü)
Avrupa Birliği’nde İnsan Hakları
Doç. Dr. Sezai Özçelik Karatekin (Üniversitesi)
22 Mart Perşembe:
Avrupa Birliği’nin Komşu Coğrafyalarla İlişkisi
Doç. Dr. Yelda Demirağ (Başkent Üniversitesi)
Avrupa Birliği’nin Sosyal Politikası
Doç. Dr. Özden Çelebi (Hacettepe Üniversitesi)
23 Mart Cuma:
Siyasi Partilerin Avrupa Birliği’ne Bakış Açısı
Prof. Dr. Mehmet Tomanbay (Ufuk Üniversitesi)
Avrupa Birliği’nin Güvenlik Politikası
Prof. Dr. Haydar Çakmak (Gazi Üniversitesi)
Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Edirne Edirne’de "dur" ihtarına uymayan otomobilin içinden 17 kişi çıktı Edirne’de polisin "dur" ihtarına uymayan Bulgar plakalı otomobilin içinden 14 düzensiz kaçak göçmen, kaçan sürücü ve yanındaki 2 kişiyle birlikte toplam 17 kişi çıktı. Edirne’de polis ekipleri CB 2356 TH Bulgar plakalı otomobili İstasyon Mahallesi Güney çevre yolunda durdurmak istedi. Şüpheli otomobilin daha önce de defalarca uygulama noktalarında polis ekiplerinin "dur" ikazında bulunmasına rağmen sürekli kaçtığı öğrenildi. Kaçan otomobil yaşanan kovalamaca sonucu trafik polislerinin ekip otosuna çarparak durduruldu. Durdurulan otomobilin sürücüsü ve yanında bulunan 2 kişi ise yaya olarak kaçarak kayıplara karıştı. Polis ekipleri, otomobilin içinde aralarında çocukların ve kadınların da bulunduğu 14 düzensiz kaçak göçmenin olduğunu tespit etti. Tıka basa adeta istiflenerek otomobilin içine doldurulan göçmenlerin halsiz olduğu ve ayağa kalkmakta zorluk yaşadıkları görüldü. Ayrıca, otomobilin bagajında Meriç Nehri üzerinden göçmenlerin geçiş yapması için de bot bulundu. Polisler, 1’i Iraklı, 6’sı Suriyeli ve 7’si Filistinli toplam 14 düzensiz kaçak göçmeni hastane kontrolünün ardından gerekli işlemlerini yapmak üzere emniyette götürdü. Öte yandan otomobilin içinde göçmenleri terk ederek kaçan sürücü ve 2 kişiyi bulmak için inceleme başlattı. Göçmenlerin emniyetteki işlemlerinin adından ülkelerine geri gönderilmek üzere Edirne İl Göç İdaresine teslim edileceği öğrenildi. Olayla ilgili inceleme sürüyor.