YEREL HABERLER - 18 Mart 2012 Pazar 12:51

ŞEHİTLER HÜZÜNLE ANILDI

A
A
A
ŞEHİTLER HÜZÜNLE ANILDI

18 Mart Çanakkale Şehitlerini Anma Günü nedeniyle Kartal Şehitliği’nde düzenlenen törende hüzün hakimdi. Şehitliğe tören öncesinde gelen şehit Duran Bayram’ın annesi Kudret Bayram, “Oğlumu bu toprağın altında soldurdular” diyerek gözyaşlarına boğuldu.
Kartal Şehitliği’nde düzenlenen törene Vali Mevlüt Bilici, Garnizon Komutanı Tümgeneral Ali Demiral, Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Serdar Altıntuğ, AK Parti Kayseri Milletvekilleri Ahmet Öksüzkaya ile İsmail Tamer ve şehit yakınları katıldı.
Şehitlik Anıtı’na çelenklerin sunulmasının ardından saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı okundu. Törende konuşan Türkiye Harp Malulü Gaziler Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Kayseri Şube Başkanı Ali Yavuz, “Artık kardeşçe yaşamalıyız. Birbirimizi kucaklamalıyız” dedi. Yavuz, Çanakkale destanını yazan Türk Milleti’nin gerektiğinde daha birçok Çanakkale destanı yazabilecek güçte olduğunu söyledi.
Konuşmaların ardından Vali Mevlüt Bilici, Garnizon Komutanı Ali Demiral ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Serdar Altuntuğ şehitlerin mezarlarına karanfil bırakarak dua etti.
18 Mart nedeniyle şehitliğe gelen bir çok şehit ailesi, göz yaşlarına hakim olamadı. Mezarları sulayan şehit yakınları dualar okuyarak çiçek bıraktı.
Şehitliğe tören öncesinde gelen ve 2010 yılında şehit olan Duran Bayram’ın annesi Kudret Bayram, “Ciğerimizi yaktılar. Bizi yakanları da Allah yaksın. Oğlumu bu toprağın altında soldurdular” diyerek gözyaşlarına hakim olamadı.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Aksaray Bulundurma ruhsatlı tabanca üzerinde çıktı, “Bu seferlik affedin” dedi Aksaray’da bulundurma ruhsatlı tabancayla polise yakalanan sürücü adli işlemden kurtulmak için, “Bu seferlik affedin” diyerek ekiplere uzun süre dil dökerken, polis merkezine götürülmek istenen sürücü polis aracında yeri de beğenmedi. Olay, Büyük Bölcek Mahallesi Kültür Park Caddesi’nde yaşandı. Edinilen bilgiye göre, cadde üzerinde asayiş uygulaması yapan İl Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şubesi ekipleri şüphe üzerine 68 ADH 034 plakalı kamyoneti durdurdu. Ehliyet ve ruhsat kontrolünden geçirilen sürücü A.G.’nin (22) aracında Aksaray Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde arama yapan bekçi ve polis ekipleri araç içinde bir adet tabanca buldu. Bulunan tabancanın ruhsatlı olduğunu belirten A.G. cüzdanından ruhsat çıkartarak ekiplere “Silah Bulundurma Ruhsatı” uzattı. Tabancanın ruhsatlı olduğunu, ancak taşıma değil bulundurma ruhsatı olduğunu belirleyen ekipler sürücüye bulundurma ruhsatlı tabancanın taşınamayacağını belirterek adli işlem yapmak istedi. Bu sırada işlem yapılmamasını isteyen sürücü A.G. polis ekiplerine uzun süre dil döktü. Tabancayı yağlamak için aldığını ifade eden sürücü A.G., “Komiserim dükkandan daha yeni çıktım. Temizledim silahımı, üzerinde yağ duruyor. Dükkanda temizliyorum silahı. Çünkü yağ falan hepsi dükkanda. Komiserim yapmayın, bu seferlik affedin bir daha olmasın. Sizde haklısınız, hiç itirazım yok. Sicilime bakabilirsiniz, silaha da bakabilirsiniz. Sadece tek sıkıntım temizledim eve götürüyorum” dedi. Uzun süre dil dökse de işlemden kurtulamayan sürücü ifadesi alınıp adli işlem yapılmak üzere polis merkezine götürülmek üzere polis otosuna davet edildi. Polis otosunda bindirileceği yeri beğenmeyen sürücü bu kez de yerini değiştirmek için uzun süre dil döktü. Bundan da kurtulamayan sürücü polis otosunun arkasına bindirilerek adli işlemler yapılarak ifadesi alınmak üzere polis merkezine götürüldü. Olayla ilgili Aksaray Cumhuriyet Başsavcılığınca tahkikat başlatıldı.