YEREL HABERLER - 18 Mart 2012 Pazar 18:19

HİSARCIK`TA ŞEHİTLERİ ANMA ETKİNLİKLERİ

A
A
A
HİSARCIK`TA ŞEHİTLERİ ANMA ETKİNLİKLERİ

Kütahya’ya bağlı Hisarcık ilçesinde "Çanakkale Deniz Zaferi ve Şehitleri Anma Günü " etkinlikleri çerçevesinde tören düzenlendi.
Törene Cumhuriyet Meydanı’nda bulunan Atatürk Anıtına Kaymakamlık, Garnizon ve Belediye Başkanlığı çelenklerin konulmasıyla başlandı. Saygı duruşu ve istiklal marşının ardından Jandarma üst Çvş Kubilay Hüyük günün anlam ve önemini belirten konuşma yaptı. Öğrenciler tarafından şiirlerin okunmasının ardından tören sona erdi.
Daha sonra Kaymakamlık makamında Kaymakam Mustafa Koç şehit ailelerinin ihtiyaç ve sorunlarını dinledi. Koç, burada yaptığı konuşmada " Bugün Çanakkale Deniz Zaferi ve aziz şehitlerimizi Anma Günü. Biz bu vesileyle ebediyete intikal etmiş başta Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere ve bütün şehitlerimizi rahmetle, minnetle yad ediyor, şükür ve hamt ediyoruz. Biz bugün var isek onların sayesinde varız. Onlara şükranlarımızı sunuyoruz. Bu vesileyle de ilçe protokolü olarak bugün sizleri Kaymakamlık makamında misafir ederek sorunlarınızı ve dertlerinizi dinleyelim, tekraren sizlere Hisarcık halkı ve Türk Milleti olarak şükranlarımızı, minnetlerimizi sunalım istedik. Sadece bu günlerde değil, bir sıkıntınız olursa her zaman yanınızdayız." dedi.
Atatürk ilköğretim Okulu tarafından Belediye Düğün Salonunda Şehitleri Anma programı düzenlendi. Programda okunan şiir ve Çanakkale konulu oratoryo ve sinevizyon gösterisinin ardından, öğrenciler tarafından “ Çanakkale Geçilmez “ konulu tiyatro gösterimi sunuldu.
Daha sonra Hisarcık merkez, Dereköy ve Hasanlar beldeleri ile Yukarı Yoncaağaç köyünde bulunan şehit mezarları ziyaret edilerek çiçek konulup Müftü Mehmet Ceyhan tarafından dualar okundu. Ayrıca şehit yakınları evlerinde ziyaret edilerek acıları paylaşıldı sorunları dinlendi.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Antalya Cinayet şüphelisi kovalamaca sonucu yakalandı Antalya’da komşu esnaflar arasında çıkan tartışma sonrası 1 kişinin hayatını kaybettiği 2 kişinin ise ağır yaralandığı olayın şüphelisi kovalamaca sonucu yakalandı. Kepez ilçesi Yeni Emek Mahallesi Şelale Caddesi’nde önceki gün meydana gelen olayda oto yıkama işi yapan Mustafa O. (41) ile market işletmecisi yan dükkanda market işleten Mustafa Deveci (51) arasında henüz belirlenemeyen bir nedenle tartışma çıkmış, tartışmanın büyümesi üzerine Mustafa O. yanındaki silahla markette oturan Mustafa Deveci (22), Şevket Deveci (24) ve Mustafa Deveci’ye (51) ateş açmıştı. İhbarla olay yerine polis ve sağlık ekipleri sevk edilirken, yaralılar ambulanslarla hastaneye kaldırıldı. 22 yaşındaki genç hayatını kaybetmişti Kavgada Mustafa O.’nun silahından çıkan kurşunlarla göğsünden vurulan 22 yaşındaki Mustafa Deveci kaldırıldığı hastanede doktorların tüm müdahalelerine rağmen kurtarılamayarak hayatını kaybetti. Olayda ağır yaralanan amca Mustafa Deveci ve Şevket Deveci’nin hastanedeki tedavileri devam ederken, olayın ardından otomobiliyle kaçan olayın şüphelisini yakalamak için ekipler çalışma başlattı. Akşam 21.30 sıralarında Kepez ilçesinde rutin devriye görevi yapan polis ekipleri şüphelendikleri bir kişiyi durdurmak istedi. Kovalamaca ile yakalandı Polisin ’dur’ ihtarına uymayarak yaya olarak kaçan kişi ekiplerin kısa süreli kovalamacası sonucu yakalandı. Yapılan kontrollerde yakalanan şahsın 16 Mart tarihinde Yeni Emek Mahallesi Şelale Caddesi’nde çıkan silahlı kavgada 1 kişinin öldüğü, 2 kişinin yaralandığı olayın firari şüphelisi Mustafa O. (41) olduğu tespit edildi. Devriye ekipleri tarafından gözaltına alınan cinayet şüphelisi Cinayet Büro Amirliği ekiplerine teslim edilirken Mustafa O. ’nun emniyetteki işlemleri sürüyor.