ASAYİŞ - 19 Mart 2012 Pazartesi 14:49

MADIMAK DAVASINDA ZAMAN AŞIMI KARARINA TEPKİ MİTİNGİ

A
A
A
MADIMAK DAVASINDA ZAMAN AŞIMI KARARINA TEPKİ MİTİNGİ

Madımak davasında alınan zaman aşımı kararı Erzincan’da protesto edildi. Yüzlerce kişinin katılımıyla Cumhuriyet Meydanı’nda yapılan protesto gösterisinin ardından gurup üyelerinin dağıldığı sırada kısa süre gerginlik yaşandı. Çevik kuvvet polislerinin müdahalesiyle arbede kısa sürede engellendi. Bazı gurup üyeleri o sırada görüntü almaya çalışan gazetecilere saldırdı.
Erzincan’da Cumhuriyet Halk Partisi başta olmak üzere Pir Sultan Abdal Derneği üyeleri ve bazı sivil toplum kuruluşlarına üye vatandaşlar tarafından Sivas davasında çıkan zaman aşımı kararını protesto edildi. Kent merkezinde yürüyüş yapan üç ayrı guruptan oluşan yaklaşık 2 bin kişi sloganlar atarak Cumhuriyet Meydanı’nda toplandı. CHP Erzincan Milletvekili Dr. Muharrem Işık’ın da aralarında bulunduğu gurup üyeleri üzerinde "Bu ülkenin dindar nesli canlarımızı katletti, şimdiki dindar nesli de canileri
aklamaya çalışıyor" yazılı pankart açtı. Polisin geniş güvenlik önlemleri altında Cumhuriyet Meydanı’nda bir araya gelen yüzlerce kişi adına açıklama yapan Hacı Bektaşi Veli Anadolu Kültür Vakfı Erzincan Temsilcisi Sadık Düzgün, 19 yıl önce yapılan katliamın ardından yıllar geçmesine rağmen, sorumlularının ortaya çıkarılamadığını ifade ederek, "Sözde yargılama süreci gerçek güçlere dokunamadı. Şimdi ise bu sözde yargılama bile çok görülmüş olmalı ki dava zaman aşımına uğratıldı. Sivas katliamının gerçek
sorumluları ortaya çıkartılmadan bu dava sonuçlanamaz" dedi.
Basın açıklamasının ardından gurup üyelerinin dağıldığı sırada polis ile gurup üyeleri arasında kısa süreli arbede yaşandı. Bir anda başlayan arbedeye çevik kuvvet polisleri müdahale etti. Ordu Caddesi üzerinde ilerleyen gurup üyeleri polisin ve sağ duyuyu vatandaşların uyarısı ile dağılmaya başladı. Bu sırada olayı görüntülemeye çalışan bir gazeteci bazı gurup üyeleri tarafından tartaklandı. 13 Şubat Gazetesi Yazı İşleri Müdür Selçuk Özdemir’in görüntü aldığı sırada üzerine koşan gurup üyeleri yumruk ve
tekmeler savurdu. Polisin müdahalesiyle şahıslar uzaklaştırılırken, yaşanabilecek olumsuzluklara karşı kent merkezinde önlemler sürüyor.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Ankara AK Parti Milletvekili Ensarioğlu: "Söz konusu açıklamalarım, Dışişleri Bakanının özelde şahsına yönelik değildi" Çevre Komisyonu Başkanı ve AK Parti Diyarbakır Milletvekili Mehmet Galip Ensarioğlu, "Benim düşünce ve açıklamalarım açık ve nettir. Söz konusu açıklamalarım, parti politikalarımızda sayın Cumhurbaşkanımızın iradesi dışında, kimsenin çelişkili irade ortaya koyamayacağı ve AK Parti’de böyle bir şeyin mümkün olmayacağını kesin cümlelerle hatırlatmak adınaydı. Sayın Dışişleri Bakanının özelde şahsına yönelik değildi" dedi. Ensarioğlu, bir yabancı yayın kuruluşuna verdiği röportajla ilgili yazılı açıklama yaptı. Ensarioğlu şunları kaydetti: "Yabancı bir yayın kuruluşuna Terörsüz Türkiye süreci ve Meclis Komisyon çalışmalarıyla alakalı verdiğim bir mülakatta, sürece dair yaptığım değerlendirme sonunda, sunucunun ısrarlı Suriye politikası konusunda, sayın Cumhurbaşkanımız ve Dışişleri Bakanı sayın Hakan Fidan’ın politikalarında çelişkiler olduğuna dair verdiğim cevapta, böyle bir şeyin olmayacağını söyledim. Sözlerimin sonunda partimizin ve hükümetimizin politikalarını belirleyen iradenin sayın Cumhurbaşkanımızın iradesi olduğunu, buna karşı bir irade ortaya koyanın ya görevi bırakması gerekir, ya da görevden alınır şeklindeki ifademin amacı ve maksadı gayet net olduğu halde üç gündür, bağlamı ve maksadı dışında, bazı art niyetli çevrelerin çeşitli sosyal medya mecralarında çarpıtarak yorumladıklarını üzüntüyle müşahede ettim. Benim düşünce ve açıklamalarım açık ve nettir. Söz konusu açıklamalarım, parti politikalarımızda sayın Cumhurbaşkanımızın iradesi dışında, kimsenin çelişkili irade ortaya koyamayacağı ve AK Parti’de böyle bir şeyin mümkün olmayacağını kesin cümlelerle hatırlatmak adınaydı. Sayın Dışişleri Bakanının özelde şahsına yönelik değildi."