YEREL HABERLER - 19 Mart 2012 Pazartesi 13:23

BÜYÜKŞEHİR, ÇANAKKALE ZAFERİ`Nİ VATANDAŞLARLA ANDI

A
A
A
BÜYÜKŞEHİR, ÇANAKKALE ZAFERİ`Nİ VATANDAŞLARLA ANDI

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, 18 Mart Çanakkale Zaferi’nin 97. Yıldönümünü düzenlediği muhteşem programla kutladı. Bugüne kadar alışılmışın dışında bir formatla hazırlanan “Çanakkale İçinde Aynalı Çarşı” konulu program vatandaşlardan büyük ilgi gördü.
SDKM’de gerçekleştirilen programa Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu’nun yanı sıra, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Ersin Yazıcı, Genel Sekreter Yardımcısı Dr. Tahir Büyükakın, Teftiş Kurulu Başkanı Süleyman Büyükşahin, Kültür Sosyal İşler Daire Başkanı Ali Yeşildal, Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Daire Başkanı Raşit Fidan, Başkan Danışmanı Nermin Tol, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, KO-MEK, Bilgi Evi ve Bilim Teknoloji Kulübü öğrencileri ile çok sayıda vatandaş katıldı. Programa Kocaeli Toplum Destekli Polis Teşkilatı mensupları da katıldı. Polisler, kendi yerlerini vatandaşlara vererek programı ayakta izledi.
Program öncesinde SDKM Fuayesinde fotoğraf sergisi açıldı. Vatandaşlar kendileri için verilen kokteylin ardından programın gerçekleştirileceği salona geçti. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması sonrası Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu bir konuşma yaptı.
Başkan Karaoosmanoğlu, üzerinden yaklaşık bir asır geçmesine karşın Çanakkale Savaşları’nın hala hafızalarda tazeliğini ve önemini koruduğunu söyledi. Konuşmasında özellikle gençlere seslenen Başkan Karaosmanoğlu, “Dün dedelerimiz, cephelerde savaştılar, şehit gazi oldular. Bu vatanı bize emanet ettiler. Bugün ise bize düşen şehitlerimizin hatırlarına ve emanetlerine sahip çıkmaktır” dedi. Çanakkale’de canlarını veren kahraman askerlerin haklarının ancak çalışarak ödenebileceğine dikkat çeken Başkan Karaosmanoğlu, “Biz çalışır, ülkemizi ekonomik açıdan güçlü hale getirirsek, canlarını göz kırpmadan veren şehitlerimiz ancak o zaman bizlere haklarını helal ederler” dedi. Vatandaşlar, bugüne kadar alışılmışın dışında gerçekleşen ve Çanakkale ruhunu en iyi şekilde yansıtan anma programı için Başkan İbrahim Karasomanoğlu’na teşekkür etti.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Düzce Khan “Pakistan ve Türkiye bir millet iki devlet” Düzce Üniversitesi Uluslararası Ofis Koordinatörlüğü tarafından düzenlenen “Türkiye Pakistan İlişkileri” adlı programda Pakistan Elçiliği Müsteşarı Qazi Saleem Ahmed Khan, Düzce Üniversitesi öğrencileriyle bir araya geldi. İstiklal Konferans Salonu’nda program öncesinde Düzce Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nedim Sözbir’i ziyaret eden Qazi Saleem Ahmed Khan, Rektör Sözbir’le görüşme gerçekleştirdi. Daha sonra “Türkiye Pakistan İlişkileri” adlı programa geçildi. Programın açılış konuşmasını gerçekleştiren Düzce Üniversitesi Uluslararası Ofis Koordinatörü Doç. Dr. Sibel Bayram, Pakistan Elçiliği Müsteşarı Qazi Saleem Ahmed Khan’a davetlerini kabul ederek Düzce Üniversitesi’ne geldiği için teşekkür etti. Ülkemizin, Pakistan’ı resmi olarak tanıyan ülkelerin başında geldiğini belirten Doç. Dr. Sibel Bayram, her iki ülke arasındaki ziyaretler ve anlaşmalarla bu dostluk ilişkisinin daha da güçlendiğini ifade etti. Geçmişten günümüze iki ülkenin tarihi ilişkilerinden söz eden Doç. Dr. Bayram, iş birliğini daha da geliştirmek istediklerini söyledi. Düzce Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nedim Sözbir, “Türkiye Pakistan İlişkileri” programına katılım sağladığı için Pakistan Elçiliği Müsteşarı Qazi Saleem Ahmed Khan’a teşekkür ederek sözlerine başladı. Üniversite olarak Pakistan Büyükelçiliği’ni ziyaret ettiklerini dile getiren Sözbir, iyi bir köprü kurarak ilişkileri geliştirmek ve öğrenci sayısını artırmak istediklerinin altını çizdi. Proje üretimi ve birlikte program düzenleme gibi birçok noktada ortak çalışmanın önemi üzerinde duran Sözbir, programın hayırlı olmasını temenni etti. Konuşmasını yapmak üzere kürsüye davet edilen Pakistan Elçiliği Müsteşarı Qazi Saleem Ahmed Khan, çok değerli bir konuda program düzenlendiğini ifade ederek, her iki ülke arasındaki tarihi mirasın yüz yıllara dayandığını belirtti. Ortak din ve inanca sahip Pakistan ve Türkiye için en iyi tanımın “Bir Millet İki Devlet” olduğunu söyleyen Qazi Saleem Ahmed Khan, kalpten kalbe bir ilişkisi olan iki ülkenin bayraklarındaki ay yıldız sembolünün de aynı olduğunu sözlerine ekledi. İki ülkenin en zor zamanlarında birbirine yardımcı ve destek olduğuna işaret eden konuk Müsteşar; ekonomik ve sosyal bağların daha da güçlendiğini, Türkiye ve Pakistan üniversiteleri arasındaki ilişkilerin de geliştirilmesinin önemini dile getirerek programın düzenlemesinde emeği olan herkese teşekkür etti. “Türkiye Pakistan İlişkileri” adlı program, Düzce Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nedim Sözbir tarafından Pakistan Elçiliği Müsteşarı Qazi Saleem Ahmed Khan’a hediye takdimiyle son buldu.