YEREL HABERLER - 20 Mart 2012 Salı 11:16

GÖKTAŞ, DİVAN TOPLANTISINI DEĞERLENDİRDİ

A
A
A
GÖKTAŞ, DİVAN TOPLANTISINI DEĞERLENDİRDİ

Saadet Partisi (SP) Kdz. Ereğli İlçe Başkanı Gökhan Göktaş, Saadet Partisi Zonguldak İl Başkanlığı tarafından düzenlenen Genişletilmiş İl Divan toplantısını değerlendirdi.
SP Kdz. Ereğli İlçe Başkanı Gökhan Göktaş yaptığı yazılı basın açıklamasında, Saadet Partisi’nin Genel Başkanı Prof. Dr. Mustafa Kamalak’ın katıldığı Zonguldak İl Başkanlığı Genişletilmiş İl Divan toplantısı ile ilgili değerlendirmelerde bulundu. Toplantıda SP Genel Başkanı Prof. Dr. Mustafa Kamalak’ın 4+4+4 eğitim sistemi ile ilgili değerlendirmelerde bulunduğunu belirten Göktaş, ”Saadet Partisi Zonguldak İl Başkanlığı tarafından düzenlenen Genişletilmiş İl Divan toplantısını Genel Başkanımız Prof. Mustafa Kamalak’ın katılımıyla gerçekleştirdik. Genel başkanımız özellikle 4+4+4 eğitim sistemi ile ilgili değerlendirmelerde bulunmuştur. Kamalak konuşmasında ülkemizin güncel meselesi olan 4+4+4 konusu ile ilgili olarak demiştir ki “Biz Saadet Partisi olarak 4+4+3 ü seçim sürecinde söylemiştik. 4+4+4 de olabilir. Ama ikinci 4’te yani ortaokul kısmı normal ortaokul, meslek lisesi ve Kur’an Kursu olarak tercihe açık olmalı öğrenci ve onu doğurup bugünlere getiren, yediren, içiren velisi de bunlardan birini tercih edebilmelidir. Hatta bunlar arasında öğrencinin tercih değiştirme hakkı olmalıdır. Daha sonraki 4 de liseler birleştirilebilir. Bu ülkede yeni yetişen nesil ne yazık ki Çanakkale de şehit olan dedelerimizin mezar taşlarını okuyamazken, onları şehit eden İngiliz ve Fransızların mezar taşlarını rahatlıkla okuyabilmektedir. Biz bize bu ülkeyi emanet eden o şehitlerin ve bu ülkenin yüzde 99 unun inandığı din olan müslümanlığın en temeli olan Kur’an ın bu ülke evlatları tarafından okunabilmesini istiyoruz, yanlış mı istiyoruz? İngilizce’nin zorunlu okutulduğu ülkemizde evlatlarımızın Kuranı okuyabilmesi için en azından Kuran derslerinin seçmeli olarak okullara konulmasını istiyoruz. Bu isteğimiz haksız bir istek mi diye sordu? Toplantı sonucunda bir soru üzerine kısaca kendini tanıtan sayın Kamalak, “Köyümüzde okul olmadığından komşu köyde ilkokulu okudum, gurbete o yaşta çıktım. Yazları çobanlık yaptım. İlkokulu 4 senede, 7 sene olan imam hatip lisesini 6 senede bitirdim. Üniversite için imam hatibin denkliği kabul edilmediğinden sınavla normal lise diploması da aldım. Hukuk fakültesinde Profesör oldum. Siyasi Bilimler Fakültesinde doktora yaparak Doçent oldum. Yani çift lise diplomam ve çift doktoram var, üniversitede Dekanken Erbakan Hocamızın isteğiyle istifa edip 2 Dönem milletvekilliği yaptım dedi. Kamalak’ın konuşması sırasında hiç ‘ben’ kelimesini kullanmaması, çok nazik biri oluşu ve alçakgönüllülüğü dikkat çekti” dedi.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Adana Baraj göletlinde kaybolan adamın cansız bedenine 17 gün sonra ulaşıldı Adana’nın Kozan ilçesinde Ramazan Bayramı’nın 2’nci gününde Gökgöz Mahallesi’nde bulunan Kavşak Bendi Barajı Göletin’de yüzerek karşıya geçmeye çalışırken kaybolan 35 yaşındaki Oktay Sarıtiken’in (35), jandarma su altı robotu ile 17 gündür süren arama çalışmasında cansız bedenine gece saatlerinde ulaşıldı. Ankara’dan Kozan’a Ramazan Bayramı tatilini geçirmek için gelen 35 yaşındaki Oktay Sarıtiken, Ramazan Bayramı’nın ikinci gününde Gökgöz Mahallesi’nde bulunan Kavşak Bendi Barajı Göletin’de balık tuttuktan sonra baraj göletlinde yüzerek karşıya geçmek isterken bir anda gözden kayboldu. 3 çocuk babası Oktay Sarıtiken’in 17 gündür süren arama kurtarma çalışmasında su altı robotları cansız bedenine ulaştı. Sarıtiken’in cansız bedenine 35 metre derinlikte ulaşıldı Ankara’dan ilçeye gelen Jandarma ekipleri, su altı robotu ile gece saatlerinde yaptığı aramada Sarıtiken’in 35 metre derinlikte ve baraj göletine girdiği yerden 100 metre açıkta cansız bedenine ulaşıldı. 17 gündür Sarıtiken ailesi ve mahallelinin acı bekleyişi sürerken Muhtar Mızrak Acar 17 gündür bir haber almayı beklediklerini ifade ederek "Arama çalışması günlerdir aralıksız sürdü. Çok şükür cenazemize ulaştık. Jandarma ekiplerine ve AKOM ekiplerine teşekkür ederiz Allah razı olsun” dedi. Sarıtiken’in cenazesi Adana adli tip kurumuna gönderildi.
Zonguldak Zonguldaklı iş adamları ’Best of Zonguldak Birlik Beraberlik Gecesi’nde bir araya geldi Zonguldaklı iş adamları ’Best of Zonguldak Birlik Beraberlik Gecesi’nde bir araya geldi. Zonguldak’ta ilk kez düzenlenen Best Of Zonguldak etkinliği vatandaşlar ve iş adamlarından ilgi gördü. Buket Aydın ve Vahe Kılıçaslan’ın sunuculuğunu yaptığı organizasyonda Gazeteci Cem Küçük, organizasyonun ana sponsoru olan Elcab Kablo ile Zonsiad Yönetim Kurulu Başkanı Nejdet Tıskaoğlu’nun ev sahipliğinde Akkurt Madencilik Yönetim Kurulu Başkanı Alaattin Kurnaz, Zonguldak kadın basketbol takımının kulüp başkanı Kanat Tan, çok sayıda iş adamlarının yanı sıra ve vatandaşlar katıldı. Zonguldak ilinin ilk vilayet olarak önemini vurgulayan Nejdet Tıskaoğlu, "Zonguldak bizim ilk vilayetimizdir. Burada olmaktan çok mutluyuz. Zonguldak’ın kalkınması için hepimiz burada bir araya geldik. Birlik ve beraberlik içerisinde şehrimiz için en iyisini yapmaya çalışıyoruz. Zonsiad olarak 3-4-5 Mayıs’ta Zonguldak’ta bir fuar düzenliyoruz. Bunu Zonguldak’ın tüm illerinde tüm şehrimize yansıtmak istiyoruz. Bunun için çalışan Kerim Yılmaz burada. Levent Yaman kardeşlerime teşekkür ediyorum. Ayrıca Buket Aydın ve Vahe Kılıçaslan Zonguldak’ımızın ilklerini paylaştı. Burada ödül alan arkadaşlarımız 2023 yılı boyunca güzel işlere imza attılar ve ödülü hak ettiler. Bu yıl ilki düzenlendi. Gelecek yıl daha büyük bir organizasyonla Zonguldak’ımızı farklı bir şekilde temsil edeceğiz" dedi. Organizasyonu önemini belirten gazeteci Cem Küçük, "Zonguldak’ı her zaman her yerde övgüyle konuşuyoruz. Bu organizasyon bu yıl ilk kez yapıldı, keyifli ve başarılı bir organizasyon oldu. Biz burada Zonguldak için çabalayan iş insanlarıyız. Zonguldak bizim ilk vilayetimizdir. Ben burada doğup büyüdüm ve fırsat buldukça memleketime geliyorum. Bizler madenci çocuklarıyız. Gerek hükümet genelinde, gerek ise Türkiye genelinde Zonguldak’ımızı her yerde en iyi şekilde temsil etmeye devam ediyoruz" dedi. Ayrıca Zonguldak kadın basketbol şampiyonu kulüp başkanı Kanat Tan ise konuşmasında, "Ben bu ödülü Zonguldak taraftarları için alıyorum. Zonguldak kadın basketbol takımımız şampiyon olarak Süper Lig’e çıkmaya hak kazandı, çok çalıştık çok emek verdik ve emeğimizin karşılığını aldık, Formamızın rengi kırmızı şehitleri ve mavi madenci tulumlarını temsil ediyor. Çocuklarımız madenci torunlarıdır. Zonguldak’ı her alanda en iyi şekilde temsil etmeye devam ediyoruz" ifadelerine yer verdi. Zonguldak halk oyunları ekibi gösterisinin ardından ödüller ve hediyeler takdim edildi.