YEREL HABERLER - 20 Mart 2012 Salı 14:07

ÇANAKKALE ŞEHİTLİĞİNİ GEZEN ÜNİVERSİTELİLER GÖZYAŞLARINA HAKİM OLAMADI

A
A
A
ÇANAKKALE ŞEHİTLİĞİNİ GEZEN ÜNİVERSİTELİLER GÖZYAŞLARINA HAKİM OLAMADI

Kütahya Dumlupınar Üniversitesi (DPÜ) bağlı Teknoloji Fakültesi ve Simav Meslek Yüksek Okulundan 8’i kız toplam 50 öğrenci kendi aralarında düzenledikleri Çanakkale gezisinde şehitlikleri ziyaret etti.
Çanakkale gezisinde ilçede faaliyet gösteren Simav Yemek Sanayi, Aras Kargo ve Beyce Birlik Otobüs işletmesinin kendilerine sponsorluk yaptığını ifade eden Simav Teknoloji Fakültesi Mobilya Bölümü son sınıf öğrencisi Tarık Baskın, 2 günlük gezi kapsamında Çanakkele Zaferinin kazanılmasında önemli rol oynayan Kilitbahir Köyü ve Kalesi, Seyit Onbaşı Anıtı, Mecidiye Tabyaları, Soğanlıdere Şehitliği ,Şahindere Şehitliği ,Alçıtepe Köyü Bakı Terası, Kaymakam Yarbay Hasan Bey Şehitliği, Çanakkale Şehitler Abidesi, Seddülbahir Köyü, Yahya Çavuş Anıtı ve Şehitliği, Sargıyeri ve Hastane Şehitliği, Kabatepe Tanıtma Merkezi ve Müzesi, Anzak Koyu, Mehmetçiğe Saygı Anıtı, Kanlı Sırt Anıtı ve Kitabesi, 57 Alay Şehitliği, Mehmet Çavuş Anıtı, Conkbayırı, Atatürk Anıtı, Siperler ve Kitabeleri ziyaret ettiklerini ve bu ziyaretler esnasında gözyaşlarını tutamadıklarını kaydetti.
Çanakkale Zaferinin 97. yılı anısına gerçekleştirdikleri anlamlı ziyarette Çanakkale Zaferinin kolay kazanılmadığını gözleriyle görme fırsatı bulduklarını ifade eden Tarık Baskın, “ Tarihimizin en şanlı zaferlerinden birini kazandığımız ve binlerce şehit verdiğimiz yeri ziyaret etmek bizi çok duygulandırdı, gözyaşlarımıza hakim olamadık. Ecdadımızla onurlandık” dedi.
Çanakkale gezisi için kendilerine sponsor olan katılımcılara teşekkür ettiklerini dile getiren Baskın, “Simav Belediyesinin önümüzdeki günlerde ilçede okuyan üniversiteliler için Dumlupınar şehitliğine bir gezi düzenleyeceğini öğrendik. Çok mutlu olduk. Çanakkale Şehitliğinin ardından Dumlupınar şehitliğini de gezerek bize bu günleri bırakan ecdadımızı daha yakından tanımak istiyoruz” dedi.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir