YEREL HABERLER - 20 Mart 2012 Salı 15:29

BESAŞ’TAN RUŞEYMLİ EKMEK

A
A
A
BESAŞ’TAN RUŞEYMLİ EKMEK

Bursa Büyükşehir Belediyesi iştiraklerinden Bursa Ekmek ve Besin Sanayi AŞ (BESAŞ), zengin ürün yelpazesine eklenen ruşeymli ekmekleri BESAŞ bayilerinde satışa sundu.
Bursa’da 1982 yılından itibaren sağlıklı, hijyenik ve kaliteli ürünleri vatandaşlarla buluşturan BESAŞ, kepekli, tam buğday, çavdar, ay çekirdekli, tam tahıllı, zeytinli, mısırlı, haşhaşlı, rol ekmek, rol tuzsuz ekmekten oluşan çeşit ekmek ürün portföyüne ruşeymli ekmeği de ekledi. BESAŞ büfelerinde poşetli olarak üretilen, 400 gram ruşeymli ekmek 0.75 TL’den satışa sunuldu.
BESAŞ Genel Müdürü Mustafa Bektaş, kaliteli ekmeği en sağlıklı şekilde halka ulaştırdıklarını belirterek, “Sağlıklı ekmek üretimine odaklı çalışmalar kapsamında, BESAŞ’ın zengin ürün yelpazesine ruşeymli ekmeği de dahil ettik. BESAŞ bayileri aracılığıyla vatandaşlara ulaşan ruşeymli ekmek, çok besleyici ve özelikle çocukların zihin gelişimine oldukça faydalı bir besin kaynağı olarak dikkat çekiyor” dedi.
Bektaş, BESAŞ’ın sağlığa değer veren ürünlerine yenilerinin ekleneceğini de ifade etti.
Kelime anlamı buğdayın özü olan dünyada ‘wheat germ’ olarak bilinen ruşeym, buğdayın en tepesindeki embriyosudur. Bu madde tohumun üremesini ve çimlenmesini sağlayarak, buğdayın kalbi ve hayat kaynağını oluşturur. Ruşeym, lif değeri yüksek, tokluk hissi veren lezzetli bir besin maddesidir. Zihinsel gelişimi arttırıp, hafızayı kuvvetlendirici etkiye sahiptir. Türkiye’de tüketimi çok az olan ruşeym her yaş için tüketimi önerilen, özellikle de çocukların zihin gelişimi için önemli bir besin kaynağıdır. Çukurova Üniversitesi Ziraat Fakültesi Gıda Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Sertaç Özer, beslenme açısından yararlı olan ruşeymin, her yaşta tüketilebileceğini söylüyor. Özer, E vitamininin yaşlılığı geciktirici özelliği ve vücutta hücre zarının dayanıklılığını sağlaması dolayısıyla bağışıklık sistemini destekleyerek kanserin önlenmesinde önemli rol oynadığı, bu açıdan zengin olan ruşeymin koroner kalp hastalığı riskini azaltması, pıhtı azaltıcı etkisiyle kanın akıcılığına, diyabetli hastalarda damar tıkanıklarının önlenmesine yardımcı olabileceğini iletti. Özer, ruşeymin sinir sistemi hastalıklarında da olumlu etki gösterdiği, gözde katarakt oluşumunu geciktirdiği, cildi güzelleştirip kırışıklıkları önlediği ve kısırlık tedavisinde etkin olarak kullanıldığını bilimsel çalışmalarla tespit edildiğini söyledi. Ruşeymli ekmek, tokluk hissi verdiğinden dolayı diyet yapanlar için de ideal bir besin olma özelliği taşıyor.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir
İstanbul Arda Güler boş geçmedi, Real Madrid farklı kazandı İspanya La Liga şampiyonu Real Madrid, konuk ettiği Alaves’i 5-0 mağlup ederken, maça sonradan giren Arda Güler de 1 gole imza attı. La Liga’nın 36. haftasında Real Madrid, sahasında Alaves ile karşılaştı. Santiago Bernabeu’da oynanan müsakada ev sahibi 10. dakikada 1-0 öne geçti. Toni Kroos’un ortasında Jude Bellingham’ın arka direkten içeriye çevirdiği top doğrudan kaleye giderek filelerle buluştu. Eflatun-beyazlılar, ataklarını sıklaştırırken, 27. dakikada Camavinga ceza sahası içerisinde son çizgiye inerek çevirdiği meşin yuvarlağı Vinicius Junior tek dokunuşla topu ağlara gönderdi. Jude Bellingham’ın pasında ceza sahası sağ çaprazında topla buluşan Valverde sert şutunda gole imza attı ve ev sahibi bu golle soyunma odasına 3-0 önde girdi. 70. dakikada Vinicius Junior, Bellingham’ın pasında dar açıdan yaptığı vuruşta farkı 4’e çıkardı. Arda Güler’den ligde 4. gol Alaves karşısında 62. dakikada oyuna giren milli futbolcu Arda Güler, 81. dakikada fileleri havalandırdı. Sol kanattan topla ilerleyen Rodrygo, ceza sahasına girer girmez yaptığı vuruşta savunmadan seken topa düzgün bir vuruş yapan Arda, takımının 5. golünü attı. 19 yaşındaki futbolcu, 9 kez forma giydiği ligde 4. kez gol sevinci yaşadı. Real Madrid, üst üste 9. maçını kazanırken son 4 maçta kalesini gole kapattı. Carlo Ancelotti’nin öğrencileri puanını 93’e yükseltti. Bellingham 19, Vinicius 15. golüne ulaştı Real Madrid’in şampiyonluğunda önemli paya sahip olan Jude Bellingham, oynadığı son 3 lig maçında da fileleri havalandırdı. 20 yaşındaki orta saha, 27. maçında 19. golüne ulaştı. İngiliz futbolcu bu maçta 2 de asiste imza atarak 3 gole doğrudan katkı sağladı. Takımın en önemli hücum oyuncularından Vinicius Junior ise ligde 15. kez gol sevinci yaşadı. Brezilyalı futbolcu La Liga’da 25 karşılaşmada görev yaptı.