YEREL HABERLER - 20 Mart 2012 Salı 17:51

ALTINKUM ESNAFINDAN BAŞKAN KAMACI’YA TEPKİ

A
A
A
ALTINKUM ESNAFINDAN BAŞKAN KAMACI’YA TEPKİ

Didim Belediye Başkanı Mümin Kamacı, Altınkum Projesinin çalışmalarının son durumunu yerinde inceledi. Çalışmaların sezona yetiştirilemeyeceğini iddia eden esnaflar, Başkan Kamacı’ya tepki gösterdi.
Didim Belediye Başkanı Mümin Kamacı ve beraberindeki heyetle birlikte Altınkum Projesi çalışmalarını yerinde inceledi. Başkan Kamacı’ya Akbük Belediye Başkanı M. Erçin Sandalcı, İlçe Başkanı Şavgu Aydın, Belediye Başkan Yardımcısı Ahmet Karaoğlu, CHP’li Belediye Meclis Üyeleri ile Belediye personeli eşlik etti. Kamacı Altınkum projesiyle ilgili gazetecilere açıklama verdikten sonra bazı esnafların sözlü eleştirisine maruz kaldı. Esnafların bazıları çalışmanın geç başladığını ve sezona yetiştirilmeyeceğini belirterek Başkan’a tepkilerini belirtirken bazı esnaflarda Başkan Kamacı’nın yanında yer alarak diğer esnaflara tepki gösterdi.
“90 GÜNDEN ÖNCE BİTİRMEYE ÇALIŞACAĞIZ”
Başkan Kamacı, Altınkum’daki çalışmaların devam ettiğini belirterek, “2012 yatırım programımızda yer alan Altınkum Projesi başlamış bulunmaktadır. Kamuoyunda bir takım farklı bilgi kirliliği bulunmaktadır ve biz de bu açıklama yapmayı gerek duyduk. Yaklaşık 20 bin m2 bir kaplama yapılması söz konusu bulunduğumuz alanda… İlk etapta stabilize malzeme daha sonra demir ve üzerine beton kullanıyoruz. Onun üzerine de granit taşlarla burasını süsleyeceğiz. Müteahhit firmada yanımızda ama 2012 yılı içinde yer alan bu programı biz ihale süresi bunun 90 gün ama bunu daha önce bitirmek için bir an önce çalışmalara başladık ve tabiri caizse 25 saat çalışacağız burada ve bunu zamanında özellikle Altınkum esnafına ve Altınkum’a tatile gelen tatile gelen tatilcilerimize burada inşaat görüntüsü göstermemek için elimizden gelen çabayı sarf edeceğiz” dedi.
“BİLGİ KİRLİLİĞİ SÖZ KONUSU”
Kamacı, çalışma yapılan alanda farklı bir takım çalışmaların yapıldığını savunarak, “Biz ilk olarak 90’lı yılların başında yapılan kanalizasyon hatlarını değiştirdik. Elektrik ve telefon kabloları yer altına alındı. Bu çalışmadan önce 3 ayrı çalışma söz konusu idi. Göründüğü üzere AYDEM’in çalışması da devam etmekte; bu çalışma da bugün yarın bitecektir ve 2 gün sonra da beton döküm çalışması başlayacaktır. Beton dökme çalışması başladığında gerek halkımız gerekse esnafımız kurtarmış olacağız ama bu işler inşaat işi ha dendiği zaman olmuyor. Özellikle geçtiğimiz günlerde havaların yağışlı oluşu nedeniyle ciddi sıkıntılar yaşadık. Biz Didim esnafından Altınkum esnafından Didim halkında sabır bekliyoruz. Bu işler zamanla bitecek, elimizden geleni gayreti sarf ediyoruz. Önemli olan burada halkımıza verilen yanlış bilginin bilgi kirliliğini önlemekti. Bunu da sizin aracılığınızla sağlamış olacağız. Biz şu an çalışma bölgesindeyiz, bir hafta sonra beton atıldığında burada sorunları konuşmayacağız. Biz sadece esnafımızın yapmış olduğumuz çalışmalara sahip çıkmasını bekliyoruz. Belediye olarak üzerimize düşeni yapacağız, esnafımızdan da pergulelerini tabelalarını ve bina kaplamalarını yapmalarını bekliyoruz ki Didim’e gelen tatilcilerimiz, turistlerimiz güzel bir Altınkum ile karşılaşsınlar. Bizim amacımız tamamen bundan ibaret ve size hizmet etmektir” şeklinde konuştu.
Altınkum bölgesinde yapılacak çalışmanın içeriğine değinen Didim Belediyesi Fen İşleri Müdürü Aynur Gönül de, şunları kaydetti; “Zemin doldurulup sıkıştırılıyor,onun üzerine 10 cm kuru beton, onun üzerine harçlı değişik ebatlarda doğal granit taş kaplı olacak.Yaya trafiği ve araç trafiğinin olduğu yerlerde taş kalınlıkları farklı olacak. Harçlı imalat ve demir donatımlı olacağı için çökmelerin olmayacağı düzgün ve sağlam imalat olacak. Granit ve bazalt temel iki renk olacak. Gri ve bazaltta siyaha yakın bir renk; onunla ilgili desenlerimiz olacak. Ayrıca öncesinden daha dar ama oturma alanlarıyla birlikte kullanılacak çiçekliklerimiz olacak. Bilbordlarda da bunları sergileyeceğiz. Yeni şekliyle yaya trafiğinin rahat akabileceği çok temiz bir caddemiz olacak”
“İMZA KAMPANYASI ANLAMSIZ”
Belediye Başkanı Mümin Kamacı, Altınkum’daki çalışmalara yönelik başlatılan imza kampanyasıyla ilgili sorulara şu cevabı verdi: “Buraya gelen malzeme ha denilerek alınan bir malzeme değil; Ocaktan alınan ve sıfır üretilen bir malzeme. Malzeme konusunda ümit ediyoruz bir sorun yaşanmayacak ama yani salt bir şey yapılmış olması için bu imzalar toplanıyor. Burada herkes gerek belediye belediyenin teknik ekipleri, gerekse müteahit firma yani süreç içerisinde bu çalışmaları yerine getiriyor. Bana göre anlamsız şeyler bunlar nedir? İmza toplamakla burada bulunan esnafın kafasını karıştırmaktır, başka hiçbir şey değildir. Esnafta zaten burada, çalıştığımızı görüyor. Bu işleri elimizden geldiğince büyük bir sorun olmadığı sürece bu işleri biz tamamlayacağız burada; Hiç kimsenin celallenmesine gerek yok. Biz Altınkum’da Temmuzun ortasında buraların kazıldığını bilen insanlarız. Biz turizm merkezine girişin olmadığını biliyoruz. Temmuz ayında inşaatın yapıldığını biliyoruz ama bir çalışmalarımızı turizm sezonu öncesinde bunların büyük bir kısmını tamamlayacağız. Yani inşat görüntüsü de olmayacak burada; Ufak tefek rutuşler kalabilir bunlar yaşamın her alanında olabilir, bunlar turizm sezonunun her anında yapılabilir. Kadı kızında da ufak tefek kusurlar olabilir. Herkeste normal karşılaması gerekiyor”
ESNAFIN KİMİSİ ELEŞTİRDİ; KİMİSİ DE DESTEK VERDİ
Başkan Kamacı açıklamalarının ardından Esnaflara bir sıkıntılarının olup olmadığını sorarken bazı esnaflar “Nisan ayında kafilelerin gelmeyeceğini öğrendik, ilk kafile ne zaman gelecek. Çalışmalar ne zaman bitecek” derken; Kamacı da “Nisan ayına kadar beton atılacak. Bundan sonra çalışacağız” diye konuştu.
Esnaflar turizme yakın zamanda belediyenin çalışmalara başladığını belirtirken Başkan Kamacı, bu tür çalışmaların zaman ve prosedür işleri olduğunu ve resmi işlemlere göre çalışma yapıldığını söyledi. Başkan Kamacı, esnafa da çağrıda bulunarak “Sizler şu soruyu sorun kendinize; bu belediye de müfettiş çıkmıyor, belediye de para yok, bu başkan kaşınıyor mu da buraya 3 Trilyon masraf yapıyor. Biz esnaf olarak kaç para veriyoruz diye bir düşünün? Benim burada dikili ağacım yok ama Didim esnafının para kazanması için biz kendimizi riske ediyoruz ve sizin için yapıyoruz. Senin için çalışıyorum” dedi.
Esnaf temsilci Yaşar Dalkılıç’ın “Bir belediye başkanının asli görevi bulunduğu yerin ekonomik sorunlarını azalmaktır ama sen ekonomik sorun yaratıyorsun? Bu saatte yapılır mı bu iş? Bu insanlar Nisan, Mayıs, Haziran’da para kazanacaklar. Sen bu saatte burayı yaparsan ne olacak?” sorusuna Başkan Kamacı, şöyle cevap verdi: “Nisan ayında kaç turist geliyor buraya sen kaç senedir turizm yapıyorsun. Sen turist görmeden turistçilik yapıyorsun. Sen burada muhalefet ediyorsun da biz 2012 yılının yatırımını yapıyoruz”
Yaşar Dalkılıç, işin zamanında bitmemesi durumunda kötü şeylerin olabileceği ima etmesi üzerine; Başkan Kamacı “Çok korktum” şeklinde espri yaptı.
Esnaflardan kendi içinde de tartışırken, Bazı esnaflar belediyenin çalışmalarına başladığını fakat bazı gruplarca çalışmaların engellenmeye çalışıldığını ileri sürdü. Yaşanan tartışmalar kısa süre sonra tatlıya bağlandığı da görülürken Başkan Kamacı ile Yaşar Dalkılıç el ele kol kola birlikte bir süre sohbet etti.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Antalya Trendyol Süper Lig: Corendon Alanyaspor: 1 - Fatih Karagümrük: 0 (İlk yarı) Trendyol Süper Lig’in 17. haftasında Corendon Alanyaspor, sahasında Fatih Karagümrük ile karşılaşıyor. Maçın ilk yarısı ev sahibinin 1-0’lık üstünlüğüyle sonuçlandı. Maçtan dakikalar (İlk yarı) 13. dakikada sol kanattan gelişen atakta Ruan’nın çaprazdan çektiği şut, savunmadan sekerek yükseldi. Kale önünde iyi yükselen Hwang kafa vuruşuyla meşin yuvarlağı ağlara gönderdi. 1-0 22. dakikada kullanılan kornerden seken topu önünde bulunan Hadergjonaj’ın sert şutunu kaleci Grbic son anda kurtardı. 34. dakikada Alanyaspor’un sol kanattan kullandığı köşe vuruşunda Janvier’in penaltı noktasına ortaladığı topa yükselen Lima’nın kafa vuruşunda az farkla auta çıktı. Stat: Alanya Oba Hakemler: Adnan Deniz Kayatepe, İbrahim Çağlar Uyarcan, Özcan Sultanoğlu Corendon Alanyaspor: Ertuğrul Taşkıran, Lima, Aliti, Ümit Akdağ, Hadergjonaj, Janvier, Fatih Aksoy, Ruan, Efecan Karaca, Hwang, Güven Yalçın Yedekler: Mert Furkan Bayram, Victor, Batuhan Yavuz, Hagi, Mehmet Öz, Baran Moğultay, Ogundu, Hüseyin Şen, Yusuf Can Kandemir Teknik Direktör: Joao Pereira Fatih Karagümrük: Grbic, Esgaio, Atakan Çankaya, Balkovec, Çağtay Kurukalıp, Serginho, Kranevitter, Doh, Tiago Çukur, Berkay Özcan, Fofana Yedekler: Kerem Yandal, Berke Can Evli, Ahmet Sivri, Tarık Buğra Kalpaklı, Burhan Ersoy, Muhammed İyyad Kadıoğlu, Alper Emre Demirkol, Barış Kalaycı, Gray, Anıl Yiğit Çınar Teknik Direktör: Onur Can Korkmaz Gol: Hwang (dk. 13) (Corendon Alanyaspor) Sarı kartlar: Efecan Karaca, Hwang, Ruan (Corendon Alanyaspor)
Bolu Boluspor: "Boluspor isminin geçtiği her platformda ciddiyet, saygı ve profesyonellik esastır" Boluspor, Pendikspor maçında futbolcuların gerçekleştirdiği protestoyla ilgili yaptığı açıklamada, "Boluspor isminin geçtiği her platformda ciddiyet, saygı ve profesyonellik esastır. Bu değerlere gölge düşüren hiçbir tavra müsamaha gösterilmeyecektir" ifadelerini kullandı. Trendyol 1. Lig’in 18. haftasında Boluspor’un sahasında Pendikspor’a 2-1 yenildiği karşılaşmada futbolcular, maçın başlama düdüğüyle birlikte maaşlarını alamadıkları iddiasıyla 1 dakika boyunca hareketsiz kaldı. Boluspor’un sosyal medya hesabından konuyla ilgili yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi: "Kulüp tarafından yapılan resmi açıklamada, "60 yıllık köklü geçmişi, sarsılmaz gelenekleri ve tertemiz tarihiyle Türk futbolunun çınarlarından biri olan Boluspor Kulübü, her zaman sporun etik değerlerine ve asaletine uygun hareket etmeyi ilke edinmiştir. Dün oynanan karşılaşmanın başlangıç düdüğüyle birlikte tanıklık ettiğimiz olaylar, camiamız ve yönetimimiz tarafından asla kabul edilebilir değildir. Boluspor isminin geçtiği her platformda ciddiyet, saygı ve profesyonellik esastır. Bu değerlere gölge düşüren hiçbir tavra müsamaha gösterilmeyecektir. Söz konusu olayların arka planında yer alan, kulüp kültürümüze aykırı hareket eden ve marka değerimize zarar veren tüm sorumlularla ilgili gerekli incelemeler derhal başlatılmıştır. İlgili kişiler hakkında en sert ve caydırıcı aksiyonların kulübümüz tarafından ivedilikle alınacağından büyük Boluspor taraftarının ve kamuoyunun şüphesi olmasın. Boluspor, şahısların ötesinde bir değerdir ve bu değeri korumak en asli görevimizdir."
Ankara Bakan Memişoğlu: "TÜSEB Teknoloji Transfer Ofisi’nin 21 şubesinde fikirlerin somut ürüne dönüşüm sürecini başlatıyor" Sağlık Bakanı Kemal Memişoğlu, "TÜSEB Teknoloji Transfer Ofisi’nin ülke genelinde, şehir hastanelerimizde hizmet veren 21 şubesinde fikirlerin somut ürüne dönüşüm sürecini başlatıyor" dedi. Bakan Memişoğlu, sosyal medya hesabından Türkiye Sağlık Enstitüleri Başkanlığı (TÜSEB), bünyesinde oluşturulan ekosistem sayesinde sağlık bilimleri ve teknolojileri alanındaki özgün projelerini desteklediklerini belirten bir paylaşım yaptı. Memişoğlu, TÜSEB Teknoloji Transfer Ofisi’nin ülke genelinde, şehir hastanelerinde hizmet veren 21 şubesinde fikirlerin somut ürüne dönüşüm sürecinin başladığını duyurdu. "TÜSEB Teknoloji Transfer Ofisi’nin 21 şubesinde fikirlerin somut ürüne dönüşüm sürecini başlatıyor" Bakan Memişoğlu, açıklamasında şu ifadelere yer verdi: "Fikri teknolojiye, teknolojiyi güce dönüştürüyoruz. TÜSEB bünyesinde oluşturduğumuz güçlü ekosistem sayesinde; sağlık profesyonelleri, akademisyenler, girişimciler ve yenilikçi fikri olan tüm paydaşların, sağlık bilimleri ve teknolojileri alanındaki özgün projelerini destekliyoruz. TÜSEB Teknoloji Transfer Ofisi’nin ülke genelinde, şehir hastanelerimizde hizmet veren 21 şubesinde fikirlerin somut ürüne dönüşüm sürecini başlatıyor. Üreten Sağlık Portalı aracılığıyla tüm paydaşları tek çatı altında buluşturuyoruz. Türkiye Yüzyılı’nda, geleceğin sağlık teknolojilerini hep birlikte üretiyoruz."
Gaziantep Şehitkamil’de 25 Aralık coşkusu başladı Şehitkamil Belediyesi tarafından Gaziantep’in Düşman İşgalinden Kurtuluşu’nun 104. yıl dönümü dolayısıyla düzenlenen kutlamalar, "25 Aralık Ruhuyla Kurtuluşun Ritmi Gençlikte" programıyla başladı. Günler sürecek etkinliklerin ilk gününde yüzlerce Gaziantepli, milli mücadelenin simgesi olan 25 Aralık ruhunu hep birlikte yaşadı. Koru Park’ta yoğun katılımla gerçekleşen programda DJ performansı, konser ve sokak ateşi etkinliği düzenlendi. Özellikle gençlerin büyük ilgi gösterdiği etkinliklerde, Koru Park’ı dolduran vatandaşlar müzik eşliğinde doyasıya eğlenirken, Gaziantep’in bağımsızlık mücadelesinin gururunu ve onurunu da derinden hissetti. Coşku dolu anların yaşandığı gecede, Antep’i "Gaziantep" yapan kahraman atalarını saygı ve minnetle anıldı. 25 Aralık sadece bir tarih değil Kutlamalara katılan vatandaşlar, birlik ve beraberlik duygusunun ön planda olduğu etkinliklerden duydukları memnuniyeti dile getirirken, 25 Aralık’ın sadece bir tarih değil, aynı zamanda bir direniş, fedakârlık ve vatan sevgisi sembolü olduğunu vurguladı. Ellerinde Türk bayraklarıyla alanı dolduran Gaziantepliler, kurtuluş destanını yazan ecdadın mirasına sahip çıkmanın gururunu yaşadı. "25 Aralık, bu şehrin onurudur" Şehitkamil Belediye Başkanı Umut Yılmaz, Gaziantep’in tarih boyunca bağımsızlığına ve özgürlüğüne sahip çıkan bir şehir olduğunu ifade etti. Yılmaz, "25 Aralık, bu şehrin onurudur, gururudur. Gaziantep halkı, imkânsızlıklar içinde verdiği destansı mücadeleyle tüm dünyaya örnek olmuştur. Bizler de bu ruhu özellikle gençlerimize aktarmak, onları tarihleriyle buluşturmak istiyoruz. Bu etkinlikler, geçmişimizi hatırlamak, şehitlerimizi ve gazilerimizi anmak, aynı zamanda birlik ve beraberliğimizi pekiştirmek içindir. Gençlerimizin 25 Aralık ruhunu hissederek büyümesi, bu şehrin geleceği adına son derece önemlidir" dedi. Başkan Umut Yılmaz, Gaziantep’in kurtuluşunun 104. yıl dönümü kapsamında düzenlenen etkinliklerin önümüzdeki günlerde de farklı programlarla devam edeceğini belirterek, tüm vatandaşları kutlamalara davet etti. Kutlamalar devam edecek Şehitkamil Belediyesi 25 Aralık etkinlikleri 22 Aralık Pazartesi günü Şehitkamil Sanat Galerisi’nde açılacak olan "Gazi Şehrin İzinde - 104 Eserle 104. Yıl" Resim Sergisi, 23 Aralık Salı günü, D.T. Şehitkamil Sahnesi’nde düzenlenecek olan "Destansı Kurtuluş Konseri", 24 Aralık Çarşamba günü, Şehitkamil Kültür ve Kongre Merkezi’nde gerçekleştirilecek olan usta sanatçı Esat Kabaklı’nın "Kahramanlık Türküleri Konseri" ile devam edecek.