GENEL - 21 Mart 2012 Çarşamba 12:59

İZİNSİZ NEVRUZ KUTLAMALARINDA MOBESE`YE YANSIYAN İLGİNÇ GÖRÜNTÜLER

A
A
A
İZİNSİZ NEVRUZ KUTLAMALARINDA MOBESE`YE YANSIYAN İLGİNÇ GÖRÜNTÜLER

Mersin`de dün izin verilmemesine rağmen bazı grupların Nevruz Bayramı`nı kutlamak istemesi üzerine yaşanan olaylarda 24 kişi gözaltına alınırken, bölgedeki MOBESE kameralarına da ilginç görüntüler takıldı.
Mersin Emniyet Müdürlüğü`nün Şevket Sümer, Güneş ve Hal mahallelerindeki MOBESE kameraları kayıtlarına göre yaşları oldukça küçük olan çocuklar, sokak ortasında ateş yakarak izinsiz gösteri yaptı. Bu sırada çocuklara önce civarda bulunan bir esnaf müdahale ederek uzaklaştırmaya çalıştı, ardından çocuklardan birinin annesi olay yerine gelerek oğlunu gösterici grubun arasından alıp evine götürdü. Bir başka görüntüde ise bir genç, yakını olduğu sanılan küçük bir çocuğu kucağına alıp gösterilerin olduğu
yerden uzaklaştırdı.
MOBESE kameralarına takılan ilginç görüntülerden biri de polisin gösterici çocuklara top ve hediye dağıtması oldu. Zırhlı araçlarla gösterilerin yapıldığı sokağa gelen Çevik Kuvvet Şube Müdürlüğü`ne bağlı ekipler, önce kendilerine ürkerek yaklaşan az sayıda çocuğa, ardından da etraflarını saran onlarca gösterici çocuğa top ve çeşitli hediyeler verdi. Çocuklar, bir süre de zırhlı polis araçlarının üzerine çıkarak oynadı.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir