GENEL - 21 Mart 2012 Çarşamba 15:34

ZULÜMDEN KAÇTI TÜRKİYE`DE DOОURDU

A
A
A
ZULÜMDEN KAÇTI TÜRKİYE`DE DOОURDU

Suriye`de devam eden çatışmalardan kaçarak Türkiye`ye sığınan 25 yaşındaki anne adayı, Kahramanmaraş`ta bir erkek çocuk dünyaya getirdi.
Suriyeli Teheni Becikum, ülkesinde devam eden çatışmalar nedeniyle 4 gün önce akrabalarıyla birlikte Türkiye`ye iltica etti. Eşleri Suriye`de kalan kadınlar, Gaziantep`in Nurdağı ilçesine yerleştirildi. 4 gündür Nurdağı`nda kalan ve gebeliğinin son dönemine gelen Becikum`un dün gece doğum sancıları başladı. Ambulansla Kahramanmaraş`a getirilen anne adayı, Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesi`ne getirildi. Burada tedavi altına alınan Becikum, gece saat 04.00 sıralarında normal doğumla bir erkek
çocuk dünyaya getirdi. Tedavileri süren anne ve bebeğinin sağlık durumlarının iyi olduğu öğrenilirken, bebeğe "Zeyn" isminin verileceği öğrenildi.
Bebeğin kontrollerini yapan Kadın Doğum ve Çocuk Hastanesi doktorlarından Alihan Hatipoğlu, küçük Zeyn`in sağlık durumunun iyi olduğunu belirterek, "Anne adayı dün gece hastanemize geldi. İlk müdahalesinin ardından doğumu yaptırıldı. Kendisinin ve çocuğunun sağlık durumu gayet iyi. Bebeği, her ihtimale karşı 4-5 saat yeni doğan yoğun bakım ünitesinde tuttuk. Gerekli tahlillerin ardından hastamızı taburcu edeceğiz" dedi.
Anne ve bebeğinin tedavilerinin ardından yeniden Nurdağı`na gönderileceği öğrenildi.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir
İstanbul Burak Yazgı, bir kez daha Guinness Rekorlar Kitabı’na girdi Performans antrenörü Burak Yazgı ’Turkish Get-Up’ hareketinde 116.8 kilo kaldırarak, bir kez daha Guinness Rekorlar Kitabı’na girdi. İzmirli performans antrenörü Burak Yazgı, ’Turkish Get-Up’ adı verilen ve ismini Ulubatlı Hasan’ın İstanbul’un fethi sırasında yaralanmasına rağmen Osmanlı sancağını başını üzerinde tutarak surlara dikmesinden alan hareketi, 116.8 kilo ile gerçekleştirerek ismini Guinness Rekorlar Kitabı’na yazdırdı. İzmirli rekortmen, İsveçli Hamdi El Hissy’ye ait olan 80.5 kiloluk rekoru önce 90.97 kilo ile kırarak Guinness’e girdi. Ancak kısa süre sonra ABD’li Michael Aidala, rekoru 115.6 kiloya taşıdı. Rekoru yine ele getirmek için aylarca çalışan Burak Yazgı, sonunda 116.8 kg. kaldırarak rekoru bir kez daha kırmayı başardı. Rekortmen Burak Yazgı, sporu yaşam biçimi olarak gördüğünü belirterek, "Ruhen ve fiziken karşılaşabileceğimiz her türlü olumsuzluğa karşı koyabilmemiz gerektiğine inanıyorum. Bu anlayışla, bugüne kadar birçok farklı branşta aktif olarak yarıştım; aynı zamanda farklı branşlardan sporculara antrenörlük yapmaya devam ediyorum. Bu çok yönlü sportif geçmişim sayesinde, Turkish Get-Up gibi son derece yüksek disiplin gerektiren bir harekette bir yıl içinde iki kez dünya rekoru kırabilecek seviyeye ulaştım. Birçok atletin hedeflediği bir rekorun bir Türk sporcuda olması gerektiğine inanıyordum ve başardım. Sağlığım el verdiği sürece bu mirası taşımaya ve Turkish Get-Up dünya rekorunun sahibi olmaya devam edeceğim" dedi.