YEREL HABERLER - 21 Mart 2012 Çarşamba 13:44

NEVRUZ ZİYARETLERLE BAŞLADI

A
A
A
NEVRUZ ZİYARETLERLE BAŞLADI

Nazilli Belediyesinin düzenlemiş olduğu 2. Uluslararası Nevruz Bayramı yurt dışından gelen Azerbaycan, Bulgaristan, Gürcistan ve Kazakistan ile Nazilli Belediyesi Büyük ve Küçük halk oyunları ekiplerinin dün yaptığı kortej yürüyüşü ve Atatürk Anıtına çelenk koyulmasıyla başlamıştı. Nevruz`un gelişi olan 21 Mart`ta ise Belediye Başkanlığı ve Nazilli Kaymakamlığı ziyaretleriyle devam eden Nevruz kutlamaları, Belediye Meydanında yapılacak etkinliklerle sürecek.
Nazilli Belediye Başkanı Haluk Alıcık`ın rahatsızlığı nedeniyle raporlu olduğu kutlamalarda Başkanlığına vekili olan A.Vahit Aysan, başkanlık yapıyor. Sabah saatlerinde Azerbaycan, Bulgaristan, Gürcistan ve Kazakistan ekiplerini makamında kabul eden Başkan Aysan, ülkelerle tek tek sohbet ederek Nevruz ve Nazilli hakkındaki düşüncelerini dinledi. Nevruz`un ne olduğunu anlatan Başkan Aysan, ülkelerin kendisine hediye ettiği milli ürünlerini ve hediyelik eşyaları alarak teşekkürlerini iletti.
Yabancı ekipler daha sonra Nazilli Kaymakamı Mehmet Okur`u ziyaret ederek hediyeler sundular. Kaymakam Okur ile de uzun süre Nazilli ve Nevruz ile ilgili konuşan ekipler, hatıra fotoğrafı çekilerek Kaymakamlık makamından ayrıldılar. Nevruz kutlamaları Nazilli`de Nevruz Ateşi`nin Yakılması, Nevruz Duası`nın yapılması, Nevruz Sepetinin Takdimi, Protokol Konuşmaları, Demir Dövülmesi, Ateşten Atlanması, Mehter Gösterileri ile yerli ve yabancı ekiplerin gösterileri ile sona erecek.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Kırıkkale Kaza sonrası sürücü kaçtı, yaşlı çift geldi: Polisi ikna etmek için dakikalarca dil döktüler Kırıkkale’de takla atarak şarampole devrilen otomobilin sürücüsü, kaza sonrası kayıplara karıştı. Kazanın ardından olay yerine eşiyle birlikte gelen bir vatandaş ise aracı kendisinin kullandığını öne sürdü. Dakikalarca dil döken yaşlı çift, polis ekiplerini ikna etmeye çalıştı. Kaza, gece saatlerinde Kırıkkale-Ankara karayolunda meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, 71 AEP 662 plakalı Hyundai marka otomobil, sürücüsünün direksiyon hakimiyetini kaybetmesi sonucu kontrolden çıktı. Takla atan otomobil, şarampole devrildi. İhbar üzerine polis ve sağlık ekipleri sevk edildi. Olay yerine gelen ekipler, araçta yaptıkları incelemede alkol şişeleriyle karşılaştı. Sürücünün ise kazanın ardından olay yerinden kaçtığını belirledi. Kazanın ardından eşiyle birlikte olay yerine gelen bir vatandaş, aracı kendisinin kullandığını iddia etti. Panik yaptığı için olay yerinden ayrıldığını söyleyen vatandaş, "Vallahi ben sürüyordum arabayı. Tansiyonum yükseldi. Arabanın anahtarı da bende. Beni araçtan başkaları çıkarttı. Korktum, panik yaptım. Beni başkaları eve götürdü, hanımı aldım geldim" diyerek kendini savundu. "Siz bize inanmıyorsunuz, biz de size söylemiyoruz" Polis ekipleri, araçta bulunan alkol şişeleriyle ilgili de yaşlı çifte soru yöneltti. Vatandaş, alkol şişelerinin araca daha önce konulmuş olabileceğini öne sürdü. Dakikalarca polis ekiplerine kazayı kendilerinin yaptığını anlatmaya çalışan çift, ekipleri ikna edemedi. Polis ekiplerinin araç sahibinin ismini sorması üzerine kadının, "Siz bize inanmıyorsunuz, biz de size söylemiyoruz" sözleri dikkat çekti. Kaza yaptığını öne süren kişinin üzerinde belirgin yara izine rastlanmaması da ekiplerin şüphesini artırdı. Bu sırada fenalaşan kadın için olay yerine sağlık ekipleri çağrıldı. Sağlık ekiplerinin ilk müdahalesinin ardından kadın, ambulansla hastaneye kaldırıldı. Şarampole devrilen otomobil, yapılan incelemenin ardından bulunduğu yerden kaldırılarak otoparka çekildi. Polis ekipleri, kazanın gerçek sürücüsünün belirlenmesi için çalışma başlattı. Kazayla ilgili soruşturma sürüyor.