GENEL - 22 Mart 2012 Perşembe 10:53

BURSA`NIN KAÇAK SUYUNA AB AYARI

A
A
A
BURSA`NIN KAÇAK SUYUNA AB AYARI

Bursa Su ve Kanalizasyon İdaresi (BUSKİ) Genel Müdürü İsmail Hakkı Çetinavcı, Bursa`da kayıp kaçak su oranının yüzde 23 olduğunu belirterek, "Kaçak su oranında Avrupa standartlarına yaklaşıyoruz" dedi.
İsmail Hakkı Çetinavcı, Bursa`da kayıp kaçak su oranının her sene düştüğünü söyledi. Kaçak su oranının yüzde 23 olarak belirlendiğini dile getiren Çetinavcı, "Avrupa standartları yüzde 33. Eski hatlarımızı bir bir yeniliyoruz. Kaçak su oranı da her geçen gün azalıyor. Kayıp kaçak oranı yüksek mukavemetli boruların döşenmesi ile AB standartlarına yaklaştı" dedi.
"1 YIL YETECEK SUYUMUZ VAR"
Çetinavcı, Nilüfer ve Doğancı Barajlarındaki doluluk oranlarının yüzde 80 olduğuna dikkat çekerek, "Bir yıl yetecek kadar suyumuz var. İki barajımızın da kapasitesi 85 milyon metreküp. Bu barajlar Bursa`nın su ihtiyacının yüzde 90`ını karşılıyor. Güzel bir kış sezonu yaşadık. Bundan dolayı doluluk oranı yüzde 80`lere ulaştı. Bu doluluk oranı yüzde 100`lere ulaşabilir ama baraj havzasında erimeyen kar yükü var. Ani ısınma ve lodos sebebiyle sıkıntılar oluşabileceğinden barajdaki suyu deşarj etmek
zorundayız. Bir yıla yakın yetecek kadar suyumuz var. Bu yaz ne kadar kurak geçerse geçsin su sıkıntısı yaşamayacağız" diye konuştu.
"TIRAŞ OLURKEN SUYU AÇIK BIRAKMAYIN"
Bursa`nın suyunun pahalı olmadığını söyleyen Çetinavcı, BUSKİ`nin kurulduğu yıldan bugüne kadar Bursa`da 900 kilometreye yönelik yağmur suyu ve kanalizasyon hatları döşendiğini dile getirdi.
Vatandaşları suyu tasarruflu kullanma konusunda uyaran Çetinavcı, "Tıraş olurken, diş fırçalarken, banyo yaparken suyu boşa akıtmayalım. Ev hanımları çamaşır makinelerini dolmadan çalıştırmasın. Basit tedbirler ile hem suyumuza hem de aile bütçemize katkı yapalım" ifadelerini kullandı.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Düzce Khan “Pakistan ve Türkiye bir millet iki devlet” Düzce Üniversitesi Uluslararası Ofis Koordinatörlüğü tarafından düzenlenen “Türkiye Pakistan İlişkileri” adlı programda Pakistan Elçiliği Müsteşarı Qazi Saleem Ahmed Khan, Düzce Üniversitesi öğrencileriyle bir araya geldi. İstiklal Konferans Salonu’nda program öncesinde Düzce Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nedim Sözbir’i ziyaret eden Qazi Saleem Ahmed Khan, Rektör Sözbir’le görüşme gerçekleştirdi. Daha sonra “Türkiye Pakistan İlişkileri” adlı programa geçildi. Programın açılış konuşmasını gerçekleştiren Düzce Üniversitesi Uluslararası Ofis Koordinatörü Doç. Dr. Sibel Bayram, Pakistan Elçiliği Müsteşarı Qazi Saleem Ahmed Khan’a davetlerini kabul ederek Düzce Üniversitesi’ne geldiği için teşekkür etti. Ülkemizin, Pakistan’ı resmi olarak tanıyan ülkelerin başında geldiğini belirten Doç. Dr. Sibel Bayram, her iki ülke arasındaki ziyaretler ve anlaşmalarla bu dostluk ilişkisinin daha da güçlendiğini ifade etti. Geçmişten günümüze iki ülkenin tarihi ilişkilerinden söz eden Doç. Dr. Bayram, iş birliğini daha da geliştirmek istediklerini söyledi. Düzce Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nedim Sözbir, “Türkiye Pakistan İlişkileri” programına katılım sağladığı için Pakistan Elçiliği Müsteşarı Qazi Saleem Ahmed Khan’a teşekkür ederek sözlerine başladı. Üniversite olarak Pakistan Büyükelçiliği’ni ziyaret ettiklerini dile getiren Sözbir, iyi bir köprü kurarak ilişkileri geliştirmek ve öğrenci sayısını artırmak istediklerinin altını çizdi. Proje üretimi ve birlikte program düzenleme gibi birçok noktada ortak çalışmanın önemi üzerinde duran Sözbir, programın hayırlı olmasını temenni etti. Konuşmasını yapmak üzere kürsüye davet edilen Pakistan Elçiliği Müsteşarı Qazi Saleem Ahmed Khan, çok değerli bir konuda program düzenlendiğini ifade ederek, her iki ülke arasındaki tarihi mirasın yüz yıllara dayandığını belirtti. Ortak din ve inanca sahip Pakistan ve Türkiye için en iyi tanımın “Bir Millet İki Devlet” olduğunu söyleyen Qazi Saleem Ahmed Khan, kalpten kalbe bir ilişkisi olan iki ülkenin bayraklarındaki ay yıldız sembolünün de aynı olduğunu sözlerine ekledi. İki ülkenin en zor zamanlarında birbirine yardımcı ve destek olduğuna işaret eden konuk Müsteşar; ekonomik ve sosyal bağların daha da güçlendiğini, Türkiye ve Pakistan üniversiteleri arasındaki ilişkilerin de geliştirilmesinin önemini dile getirerek programın düzenlemesinde emeği olan herkese teşekkür etti. “Türkiye Pakistan İlişkileri” adlı program, Düzce Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nedim Sözbir tarafından Pakistan Elçiliği Müsteşarı Qazi Saleem Ahmed Khan’a hediye takdimiyle son buldu.