ASAYİŞ - 22 Mart 2012 Perşembe 12:49

CEZAEVİ ÖNÜNDE POLİSE SALDIRI OLAYINDA 8 KİŞİ GÖZALTINA ALINDI

A
A
A
CEZAEVİ ÖNÜNDE POLİSE SALDIRI OLAYINDA 8 KİŞİ GÖZALTINA ALINDI

Bursa`da tutuklanan bir kadını kaçırmak için cezaevi önünde polise saldırdığı iddia edilen 8 kişi gözaltına alındı. Polise mermerle vuran zanlının kick boksçu olduğu belirtilirken, halen firarda olan kadının yakalanması için çalışmalar sürüyor.
Edinilen bilgiye göre, Bursa`nın İnegöl ilçesinde uyuşturucu ticareti yapan şahıslara yönelik operasyonda Aygün İ. isimli bir kadın gözaltına alındı. Sevk edildiği adli makamlarca tutuklanan zanlıyı Bursa E Tipi Cezaevi`ne getiren 2 memurun bulunduğu ekip otosu, cezaevi önünde tutuklanan kadının yakınları tarafından durduruldu. Memurlardan Celal Kaplan`ın başına sert bir cisimle vuran şüpheliler, Aygün İ.`yi alarak kayıplara karıştı.
Başında kırıklar oluşan polis memuru Uludağ Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi`ne sevk edilirken, ekipler şüphelilerin yakalanması için alarma geçti. Zanlıların bindiği aracı takip eden ekipler, saldırıyı gerçekleştiği iddia edilen 8 kişiyi gözaltına aldı. Polis memuru Kaplan`ı yaralayan şüphelinin kick boksçu olduğu ortaya çıkarken, şahsın memura önce mermerle vurup ardından tekme attığı belirtildi.
Bu arada polis, halen kayıp olan Aygün İ.`nin yakalanması için araştırmalarını aralıksız sürdürüyor.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Antalya Antalya, Bilim Merkezi’nden dünyanın uydusunu gözlemledi Kepez Belediyesi bünyesinde hizmet veren Antalya Bilim Merkezi, Gökyüzü Gözlem Etkinliği düzenledi. Antalyalıların yoğun ilgi gösterdiği etkinlikte katılımcılar, teleskopların 135 kat büyüttüğü gökyüzünde, Ay yüzeyindeki kraterleri detaylı bir şekilde gözlemleme imkanı buldu. Antalya, Gökyüzü Gözlem Etkinliği’nde buluştu. Kepez Belediyesi bünyesinde hizmet veren Antalya Bilim Merkezi, 15 Mayıs Çarşamba akşamı Gökyüzü Gözlem Etkinliği düzenledi. Etkinlik kapsamında; ilk olarak katılımcılar teleskop kullanımı ve gökyüzüne nasıl bakılması gerektiği konusunda bilgilendirildi. Teleskopların 135 kat büyüttüğü gökyüzünde, Ay yüzeyindeki kraterleri detaylı bir şekilde inceleme fırsatı bulundu. Dokuma Park’ta yer alan Bilim Merkezi’nde gerçekleştirilen etkinlik, gökyüzü meraklılarının yoğun ilgisiyle karşılaştı. Uzmanlar eşliğinde düzenlenen söyleşiler ve bilgilendirme sunumları, katılımcılara gökyüzünün gizemlerini keşfetme imkanı sundu. Ayrıca, lazer gösterileri ile gökyüzünü tanıma fırsatı da sunuldu. Katılımcılar, yıldızlar arasında keyifli bir yolculuğa çıkarken, dünyanın tek doğal uydusu olan Ay’ı yakından gözlemleme şansına sahip oldu. Antalya Bilim Merkezi’nin düzenlediği bu etkinlik, hem bilgilendirici hem de eğlenceli bir deneyim sunarak katılımcılardan tam not aldı.
Bursa Bursa’da ormanlık alanda piknik yapmak yasaklandı Orman Yangınlarıyla Mücadele Komisyonunda alınan karar gereği, orman alanlarında ateşli veya ateşsiz piknik yapılması 16 Mayıs 2024 tarihi itibariyle yasaklandı. Bursa’da 2024 yılı orman yangınlarıyla mücadelede görev alacak olan kurum ve kuruluşların temsilcileri, Orman Bölge Müdürlüğünde toplandı. Bursa Valisi Mahmut Demirtaş’ın başkanlığında yapılan toplantıda, 23 maddeden oluşan karar açıklandı. Bursa Valisi Demirtaş, "Sıcaklıkların artmasıyla kuruyan ot ve ağaçlar, orman yangınları açısından etkili olan birçok faktörü beraberinde getirecektir. Yaz aylarında Bursa’da meydana gelebilecek yangınlarla mücadelenin ortak çalışmalar ile kısa sürede ve felakete dönüşmeden sonuç alınacağına inanıyorum. Bu sebeple güvenlik güçleri, orman müdürlükleri ve yerel yönetimler tarafından alınacak tedbirlerin, yapılan planlamaların ve bu doğrultuda yapılacak çalışmaların koordineli bir biçimde yürütülmesi önemli" diye konuştu. Bursa Orman Bölge Müdürü Esat Şimşek ise, orman yangınları ile mücadele çerçevesinde yapılan çalışmalar ve hazırlıklar hakkında bilgi verdi. Şimşek, Bursa ilinin orman yangınları açısından hassas alanlara sahip olduğunu ve Bölge Müdürlüğü olarak sezon öncesi hazırlıkların yapılarak tamamlandığını belirtti. Alınan 23 maddelik karar 16 Mayıs 2024 tarihi itibariyle geçerli olurken, bazı maddeler şu şekilde sıralandı; "Ormanlara 4 kilometre ve ormana yakın olan mahallelerde anız ve benzeri bitki örtüsünün yakılması yasaklandı. Orman yangınlarına ilk müdahale ekipleri, 1 Haziran - 31 Ekim tarihleri arasında önceden planlanan noktalarda hazır bekletilecek. Orman alanlar içerisinde ateşli veya ateşsiz her türlü piknik yapılması yasaklanırken, orman parkları, piknik ve mesire alanları, gerçek ve tüzel işletmelerdeki kır lokantalarında ise, gerekli izinlerin ardından piknik yapılmasına izin verilecek. Saat 21.00’den sonra hiçbir şekilde piknik yapılmasına izin verilmeyecek.”
Denizli Yayaların arasına dalan aracın neden olduğu dehşet anları kameraya yansıdı Denizli’de yayaya çarpmamak için yaptığı manevra sonrası sürücüsünün direksiyon hakimiyetini kaybettiği SUV araç, çarptığı 4 yayadan 2’sini altına aldı. Kaza anlarının yansıdığı güvenlik kamerasında bir taksi şoförünün ise kıl payı kurtulduğu görüldü. Kaza, Pamukkale ilçesi Cumhuriyet Mahallesi Fevzi Çakmak Bulvarı üzerinde sabah saatlerinde meydana geldi. Edinilen bilgilere göre, Eyüp Y., idaresindeki 20 ALT 897 plakalı SUV araç ile Ulus Caddesi’nden Fevzi Çakmak Bulvarı’na dönüş yapacağı sırada kırmızı ışıkta yolun karşısına geçmek isteyen Sıla Cesuroğlu’nu son anda fark etti. Yayaya çarpmamak için yaptığı manevra sonrası direksiyon hakimiyetini kaybeden Eyüp Y., önce Sıla Cesuroğlu’na, ardından işe gitmek için servis aracı bekleyen Afganistan uyruklu Hamid Deghani, Muhammed Abduli ve Seyhram Huseyni isimli işçiye çarptı. SUV araç, çarptığı 3 kişiden ikisini ise altına alarak taksi durağına daldı. Çevredeki vatandaşların ihbarı üzerine bölgeye çok sayıda polis ve sağlık ekibi sevk edildi. Hastaneye kaldırılan 4 yaralıdan 2’sinin sağlık durumunun ciddiyetini koruduğu öğrenildi. Dehşete düşüren kaza anı güvenlik kamerasında Eyüp Y. idaresindeki aracın 4 yayaya çarptığı anlar ise güvenlik kameralarına saniye saniye yansıdı. Görüntülerde Bursa Caddesi’nde bulvara bağlanmak üzere trafik ışıklarında bekleyen Eyüp Y., kendisine yeşil ışığın yanmasıyla harekete geçiyor. Dönüş yaptığı esnada yolun karşısına geçmek isteyen Sıla Cesuroğlu’nu son anda fark eden sürücünün, yaptığı manevra sonrası hızlanarak servis aracı bekleyen ve Afganistan uyruklu oldukları öğrenilen vatandaşların arasına daldığı görülüyor. Yayalara çarptıktan sonra bina duvarına da çarpan aracın iki yayayı altına aldıktan sonra Ulus taksi durağına çarparak durabilmesi, bir taksi şoförünün ise kazadan kıl payı kurtulması dikkat çekti. Kaza anının görgü şahitlerinde taksi şoförü Mustafa Çakır, "Sabah servis bekleyen vatandaşlar vardı. Ben duraktan çıkıp arkaya geçtiğim esnada kazanın sesini duydum. Araç durağa çarptı. O anda yaralılara müdahale ettik, 112’ye ihbarda bulunduk. Yaralılardan ikisinin durumu ağırdı. Araç ışıklarda bekliyordu. Yaya yolun karşısına koşuyor. Yayayı fark edememiş sanırım. Işıklardan geçtikten sonra yayaya çarpmamak için hamle yaptıktan sonra direksiyon hakimiyetini kaybederek durağa giriyor" dedi. Kazayla ilgili başlatılan soruşturma sürüyor.