POLİTİKA - 22 Mart 2012 Perşembe 15:06

BAОIŞ VE CARLSSON, AB`NİN GELECEОİNİN FALINA BAKTILAR

A
A
A
BAОIŞ VE CARLSSON, AB`NİN GELECEОİNİN FALINA BAKTILAR

Avrupa Birliği Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış ve İsveç Uluslararası İşbirliği ve Kalkınma Bakanı Gunilla Carlsson, Bilgi Üniversitesi`nde katıldıkları panelin ardından Türk kahvesi içip, AB`nin geleceğinin falına baktılar.
AB Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış`ın danışma kurulu başkanlığında bir düşünce kuruluşu olarak çalışan Küresel Sorunlar Platformu tarafından İstanbul Bilgi Üniversitesi`nin katkısıyla "Fırsatlar ve Sorunlar-Avrupa" konulu bir panel düzenlendi. Panele bakan Egemen Bağış ve İsveç Uluslararası İşbirliği ve Kalkınma Bakanı Gunilla Carlsson da katıldı. Panelin açılış konuşmasını yapan Küresel Sorunlar Platformu İcra Kurulu üyesi Yelda İpekli, "İnanıyoruz ki dünyanın hızından daha hızlı olarak
hayallerimizi hedef yapabiliriz. Ülkemizin gelecek hedefine katkıda bulunabilmek için en az onun kadar büyük düşünmek gerekir" dedi.
İstanbul Bilgi Üniversitesi Mütevelli Heyeti Üyesi Prof. Dr. Deniz Ülke Arıboğan`ın moderatörlük yaptığı panelde konuşan İsveç Uluslararası İşbirliği ve Kalkınma Bakanı Gunilla Carlsson, Nordic modeliyle ilgili bir sunum yaptı. Carlsson, "İsveç, Türkiye`nin AB üyeliğinin önde gelen destekçilerinden biri. Türkiye`nin AB`ye katılımı, hem Türkiye`ye hem de AB ülkelerine ekonomik açıdan önemli katkılar sağlayacaktır" dedi.
Bakan Bağış ise, İsveç`in Türkiye`nin AB üyelik sürecine verdiği destekten dolayı teşekkür ederken, AB ile Türkiye arasında aşılması gereken en önemli sorunun önyargıların aşılması olduğunun altını çizdi. Bağış, AB ülkelerine, "Avrupalı dostlarımız vize muafiyeti konusunda adım atmalılar" şeklinde mesaj da gönderdi. Türkiye ile İsveç arasındaki işbirliğinin daha da artacağına inandığını belirten Bağış, insani ve yardım konularında iki ülkenin verimli bir işbirliği içerisinde olduğunu söyledi.
Panelin ardından Bağış, konuk Bakan Carlsson`a Türk kahvesi ikram etti. İki bakan kahvelerini içtikten sonra birlikte AB`nin geleceğinin falına baktılar.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir