YEREL HABERLER - 22 Mart 2012 Perşembe 17:12

OSMANCIK BELEDİYESİ`NDEN BAHAR TEMİZLİОİ

A
A
A
OSMANCIK BELEDİYESİ`NDEN BAHAR TEMİZLİОİ

Çorum`un Osmancık ilçe Belediyesi Temizlik Müdürlüğü`ne bağlı ekipler, ilçenin ana caddelerinde bahar temizliği yaptı.
Kar yağışından sonra yapılan tuzlama çalışmaları sonucu ana caddelerde biriken toz ve çakıllar nedeniyle oluşan kirlilik, temizlik ekiplerinin özverili çalışması ile gideriliyor. Temizlik İşleri Ekip Sorumlusu Cansever Akça ve 10 kişilik ekip gece saat 22.00 ile sabah saat 04.00 arası yaptıkları çalışmayla, ilk etapta en çok kullanılan güzergah ve şehir girişi olması nedeniyle Alpaslan Türkeş Parkı ile Saat Kulesi arasındaki yol ve kaldırımlar arozözle yıkandı.
Çalışmalar hakkında bilgi veren Belediye Başkan Vekili Erkan Kanıtemiz, "Nasıl ki bahar gelince evlerimizde bahar temizliği yapıyorsak, bu şehir de hepimizin evi olduğu için biz de belediye olarak komple bir temizlik yapalım istedik. Trafiği ve günlük akışı etkilememek için ekiplerimiz gece çalışıyorlar. Temizlik ve yıkama çalışması bu gece de dahil olmak üzere önümüzdeki günlerde ana arterlerde devam edecek. Belediye olarak temizlik konusu en hassas olduğumuz konuların başında gelmektedir. Bu
çalışmamız da bunun bir göstergesidir" dedi.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir
İstanbul Stuttgart’ın Ar-Ge Direktörü Ali Adman’ın hayali Türkiye’de çalışmak Kurulduğundan bu yana Bundesliga’da en iyi sezonunu geçiren Stuttgart’ta, genç Ar-Ge Direktörü Ali Adman, çalışmalarıyla dikkatleri üzerine çekiyor. Adman’ın hayali bir gün Türkiye’de çalışmak. Stuttgart’ın Gelişim Takip Departmanı’nın başında bulunan Adman, üç senelik çalışmasının meyvelerini toplamaya bu sezon başladı. Genç Ar-Ge direktörünün Stuttgart’a bu sene yaptığı ek çalışmalar başarının bir parçası oldu. Stadyum çim yapısını ve alt ve üst yapı sporcuların gelişimine katkı sağlayacak teknolojik çalışmalarını da sorumluluk üstlendi. Bu sene Stuttgart evinde oynadığı maçlarda çim boyutunu üst bölümünü 2.7 cm olarak belirleyen Adman, sağlıklı hybrit çimin alt zemininde 17 cm uzunluğun olması gerektiğini belirtiyor. Stuttgart’ın seneye ligde ve Şampiyonlar Ligi’nde oynayacağı zeminin çimini şubat ayından bu yana kulübe bağlı ziraat ekibi ile birlikte planlayarak yeni sezona hazırlanıyor. Üst yapı ve altyapı futbolcuların sporcu veri gelişiminde de önemli rol oynayan Adman, bu konuda da çalışmalarını yürütüyor. “Bir gün Türkiye’de çalışmak ve eğitime katkı sağlamak hayalim” Ali Adman, vakti geldiğinde Türk futboluna hizmet etmeyi arzuladığını ve şimdiye kadar ki çalışmalarını, eğitimlerini yeni nesille aktarmak istediğini belirterek, hayalinin Türkiye’de çalışmak olduğunu ifade etti.
Samsun Samsun’da Anneler Günü’nde anlamlı ziyaret Samsun Büyükşehir Belediyesi ekipleri, evlerinde sağlık, fizyoterapi, psikolog, beslenme danışmanlığı, temizlik, çamaşırhane, sıcak yemek, kişisel bakım ve kuaförlük hizmeti verdiği yaşlıları Anneler Günü’nde unutmadı. Ekipler, bu özel günde çiçek ve çikolatayla yaşlıları evlerinde ziyaret etti. Sosyal belediyecilik alanındaki çalışmalarıyla örnek olan Samsun Büyükşehir Belediyesi, yaşlı vatandaşları özel günlerde de yalnız bırakmıyor. Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanlığı ekipleri, evlerinde sağlık, fizyoterapi, psikolog, beslenme danışmanlığı, temizlik, çamaşırhane, sıcak yemek, kişisel bakım ve kuaförlük hizmeti verdiği yaşlıların kapısını bu kez Anneler Günü için çaldı. Ellerinde çiçek ve çikolata ile belediye görevlilerini gören yaşlı vatandaşlar duygu dolu anlar yaşadı. Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Halit Doğan, Büyükşehir Belediyesi olarak tüm ihtiyaç sahibi vatandaşların her türlü talep ve ihtiyaçları için her zaman yanlarında olmaya devam edeceklerini belirterek, “Kıymetli büyüklerimiz ailelerimizin, toplumumuzun ulu çınarları, yol göstericileridir. Onlar için yapılan her hizmeti çok önemsiyorum. Yaşlılarımızın hayır dualarını almak bizim için çok kıymetli. Ekiplerimiz Anneler Günü’nde onların yanında oldular. Ben de hepsinin ellerinden öpüyor, Anneler Günü’nü kutluyorum” ifadelerine yer verdi.