GENEL - 23 Mart 2012 Cuma 13:33

ZEYTİNKÖY`DEN YILDIRAY SAPAN`A TEPKİ

A
A
A
ZEYTİNKÖY`DEN YILDIRAY SAPAN`A TEPKİ

CHP Antalya Milletvekili Yıldıray Sapan`ın Antalya`da Yeşildere, Gebizli ve Doğuyaka mahallelerini içeren ve halk arasında Zeytinköy olarak tabir edilen bölgede aldığını iddia ettiği uyuşturucuyu meclisin gündemine taşıması bölge sakinlerinin tepkisine neden oldu. Bazıları ise Sapan`ın konuyu Meclis`e taşımasına destek çıktı.
ÇOK ÜZÜLDÜK
CHP Milletvekili Yıldıray Sapan`ın seçimlerde en çok oyu Zeytinköy`de aldığını ifade eden Yeşildere Mahallesi Muhtarı Halil Dikmen, açıklamalara çok üzüldüklerini söyledi. Emniyet mensuplarının bölgeye çok kolay girebildiklerini anlatan Dikmen, şöyle konuştu: "Yıldıray Sapan`ın Kars`tan gelip Antalya`da yüzde 63 oyla milletvekili seçilip, 3 yıl sonra geriye dönüp bize böyle bir suçlama yapması bizi çok üzdü. Kendisi emniyet mensubunun buraya giremediğini söyledi. O zaman kendisi madde bağımlısı ki
buraya rahatlıkla girmiş. Bize bunu bir açıklasın. Burada binlerce emniyet mensubumuz var. Hepsinden razıyız, buraya rahatlıkla girip çıkıyorlar. Toplum destekli polisimiz cumartesi pazar hariç haftanın her günü bütün mahalleleri gezerek rahatlıkla sorunlarımıza yardımcı oluyorlar."
MAHALLE HALKINDAN ÖZÜR DİLEMELİ
Bir kişinin yaptığını 500 kişiye mal etmenin çok kötü bir şey olduğunu söyleyen Yeşildere Mahallesi Muhtar Vekili Kemal Günbaş ise 2011 seçimleri öncesi mahalleye gelerek düğünlere katılan ve milletvekili seçilen Yıldıray Sapan`ın mahalle halkından özür dilemesi gerektiğini bildirdi. Günbaş "Bugün o mahalleye ben bile gitsem onun bahsettiği konuyu zaten alamam. Nasıl bir günde o evi buldu biz anlayamadık" dedi. Sapan`ın Antalya`nın Zeytinköy bölgesinin yüzde 80`inden özür dilemek zorunda olduğunu
kaydeden Günbaş, sözlerini şöyle sürdürdü: "Kaç polis şu ana kadar burada öldürüldü? Kaç polis arabasına burada zarar verildi?Onların da bilgisini ondan istiyoruz."
BURASI SADECE MAŞA
Zeytinköy bölgesinin sadece maşa olarak kullanıldığını söyleyen market sahibi Mehmet Ceylan ise; "Bu uyuşturucunun yuvası burası değil. Burası sadece maşa, ayakçı. Bunlar bu işin rezaletini yapıyorlar. Burada hiç kimse bunu yetiştirmiyor, üretmiyor, dışarılardan geliyor, bunların niye önlemini almıyorlar" diye konuştu.
MİLLETVEKİLİ GÜZEL BİR ÇALIŞMA YAPMIŞ
İki oğlundan birinin 6 yıldır eroin bağımlısı olduğunu söyleyen mahalle sakini Naciye Hakikat ise Sapan`a bu konuyu açıklığa kavuşturduğundan dolayı teşekkür etti. CHP Milletvekili Sapan`ın güzel bir çalışma yaptığını ifade eden Naciye Hakikat, sözlerini şöyle sürdürdü: "En başta benim ciğerim yanıyor, satanların da ciğeri yansın. Bu milletvekili bunu yaptıysa gerçekten güzel yapmış. Ben hak veriyorum, herkesi ayağa kaldırdığı için ben kendi adıma milletvekiline teşekkür ediyorum. Benim 22 yaşındaki
oğlum eroinle mücadele ediyor. Bu konuşma çoktan yapılmalıydı, CHP`li milletvekili bunu yaptıysa haksız mı yani?"
Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Trabzon Minibüs şoförleri özel servis kiralayan üniversite öğrencilerine kızdı, yol keserek darp etti Trabzon’un Sürmene ilçesinde Karadeniz Teknik Üniversitesi (KTÜ) Deniz Ulaştırma İşletme Mühendisliği öğrencileri tarafından kiralanan öğrenci servisine kızan minibüs şoförleri aracın önüne kesti. Servis sürücüsü ve öğrenciler, ilçe hat minibüsü şoförleri tarafından saldırıya uğrarken, öğrencilerin şikayeti üzerine yapılan çalışmada şüpheli 4 kişiden 2’si gözaltına alındı. Edinilen bilgiye göre ilçenin Çarşı Mahallesi’nde meydana gelen olayda Karadeniz Teknik Üniversitesi (KTÜ) Deniz Ulaştırma İşletme Mühendisliği Bölümü’nde öğrenim gören öğrenciler ulaşım sorunları nedeniyle özel bir servis kiraladı. Üniversite öğrencilerinin servis kiralamasına kızan minibüs şoförleri tarafından araçların önleri kesilerek durduruldu. Okul çıkışında durdurulan servis sürücüleri, öğrenciler ve minibüs şoförleri arasında yaşanan tartışmanın arbedeye dönüşmesiyle bazı öğrencilerin ve servis sürücüsünün saldırıya uğradığı öne sürülürken, öğrencilerin ihbarı üzerine olay yerine polis ekipleri sevk edildi. Darp raporu alan öğrenciler şikayetçi olurken, olayla ilgili soruşturma başlatıldı. 2 kişi gözaltına alındı Trabzon Valiliği tarafından yapılan açıklamada şikayet üzerine 4 kişi hakkında başlatılan tahkikat neticesinde 2 kişinin gözaltına alındığı belirtildi. Açıklamada, "İlimiz Sürmene ilçesindeki KTÜ Deniz Ulaştırma İşletme Mühendisliği bölümü öğrencilerinin dolmuşlarda yer bulamadıkları için servis kiraladıkları gerekçesiyle, kiraladıkları özel servisin önü dolmuş şoförleri tarafından kesilerek servis şoförü ve içindeki öğrencilere tehdit ve hakaret edilip darp edildikleri yönünde sosyal medyada yer alan haberlerle ilgili olarak; servis şoförü ve darp edilen öğrencilerin şikayetleri üzerine şüpheliler Ö.D., K.D., H.S., ve S.Y. hakkında cumhuriyet savcısının talimatıyla başlatılan tahkikat neticesinde şüpheliler Ö.D. ve K.D. gözaltına alınmıştır. Mezkur olayla ilgili valiliğimizce de çok yönlü inceleme başlatılmıştır" ifadelerine yer verildi.