YEREL HABERLER - 23 Mart 2012 Cuma 15:50

VALİ KARALOОLU`NDAN YYÜ ÖОRENCİLERİNE 100 ADET KONTEYNIR SÖZÜ

A
A
A
VALİ KARALOОLU`NDAN YYÜ ÖОRENCİLERİNE 100 ADET KONTEYNIR SÖZÜ

Van Valisi Münir Karaloğlu, Yüzüncü Yıl Üniversitesi (YYÜ) Öğrenci Konseyi Başkanı Murat Çakır ve Yardımcısı Arife Soydan`ı kabul etti.
23 Ekim`de yaşanan depremin ardından ihtiyaç sahibi vatandaşlara Van Valiliği ekipleriyle yardım ulaştıran YYÜ Öğrenci Konseyi, şimdi de okullarına dönmeye başlayan öğrencilerin sorunlarını Vali Karaloğlu`na iletti. Vali Münir Karaloğlu`nu makamında ziyaret eden Öğrenci Konseyi Başkanı Murat Çakır ve Yardımcısı Arife Soydan, deprem sonrası yaptıkları çalışmaları anlattı. Konsey Başkan Çakır, mart ayının ilk haftasında Van`a dönmeye başlayan YYÜ öğrencilerinin tek sorunlarının barınma olduğunu, ayrıca
öğrencilerin deprem psikolojisinden uzaklaştırmak için de sosyal etkinlik çadırına ihtiyaçlarının olduğunu dile getirdi. Şehir merkezinde öğrenci konseyinin idari işlerini yürütmesi için bir büroya ihtiyaçlarının olduğunu da ifade eden Çakır, Vali Münir Karaloğlu`ndan bu konulara destek istedi.
Vali Karaloğlu da, öğrenci konseyi üyelerinin deprem sonrası ihtiyaç sahibi vatandaşlara yardım etmelerini memnuniyetle karşıladığını belirterek, öğrencilerin barınmaları için de valilik tarafından oluşturulan 100 konteynırın tahsis edileceği sözünü verdi. Öğrencileri deprem psikolojisinden uzaklaştırmak için 85 metrekarelik bir sosyal etkinlik çadırının da verileceğini belirten Karaloğlu, şehir merkezinde büro tahsisi konusunda da yardımcı olacağı sözünü verdi.
YYÜ Öğrenci Konseyi Başkanı Murat Çakır ve Yardımcısı Arife Soydan, Vali Karaloğlu`nun yakın ilgisinden ve sorunlarının çözümü için kendilerine vereceği destekten dolayı teşekkür ettiklerini dile getirdi.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Bilecik Hıdırellez Şenliği’nde renkli görüntüler oluştu Bozüyük’te gelenek ve göreneklerin yok olmasını önlemek ve insanları bir araya getirerek birlik ve beraberliği pekiştirmek amacıyla düzenlenen Geleneksel Hıdırellez Şenliği, Aksutekke köyünde yapıldı. Her yıl 6 Mayıs tarihinde düzenlenerek geleneksel hale gelen ve Aksutekke köyü okul bahçesinde yapılan Hıdırellez Şenliği’ne Bilecik Valisi Şefik Aygöl, Bozüyük Kaymakamı Adem Öztürk, Bozüyük Belediye Başkanı Mehmet Talat Bakkalcıoğlu, davetliler ve köy sakinleri katıldı. Başkan Bakkalcıoğlu, beraberindeki CHP İl Başkanı Ali Özdemir, İlçe Başkanı İsmail Akçasoy, İl Genel Meclis Üyeleri ve Belediye Meclis Üyeleri ile birlikte şenlik alanındaki tüm masaları ziyaret ederek selamladı. Davetlilerle sohbet eden Başkan Bakkalcıoğlu, Hıdırellez Bayramı’nı kutlayarak, “Baharın müjdecisi, bereketin simgesi Hıdırellez’in memleketimize sağlık, bolluk, bereket ve huzur dolu günler getirmesini diliyorum” dedi. Köy muhtarı Zekai Özkan, etkinliğe katılan herkese teşekkür ederek, “Köyümüzde her yıl geleneksel olarak 6 Mayıs tarihinde kutladığımız ve yıllardır süregelen geleneğimizi sürdürüyoruz” dedi. Şenlikte vatandaşlar eğlenceli yarışmalara katılarak ve oyunlar oynayarak baharın gelişini kutladı. Misafirlere yemek ikramının da yapıldığı etkinlikte protokol üyeleri halat çekme yarışına katıldı.