GENEL - 23 Mart 2012 Cuma 19:02

TANRIVERDİ, TAPU DAОITIM TÖRENİNE KATILDI

A
A
A
TANRIVERDİ, TAPU DAОITIM TÖRENİNE KATILDI

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Tanrıverdi, "4+4+4 sistemiyle yavrularımız her 4 yıl sonrası kendi geleceğini hesap ederek, ebeveyni ile değerlendirerek, ülkemize hangi alanda katkı vereceğini düşünerek yolunu ve kendi kaderini çizecek" dedi.
Tanrıverdi, beraberinde Manisa Valisi Halil İbrahim Daşöz ile birlikte Manisa merkeze bağlı Yuntdağı bölgesindeki Pelitalan köyünde, 3367 sayılı yasa gereği köyden arsa alanlara tapularının teslim edildiği törene katıldı. Köy girişinde davul zurna ile karşılanan Tanrıverdi, köy meydanında inceleme yaptı, köy okulunu gezerek, köylüler ile birlikte yemek yedi.
Köy meydanında düzenlenen tapu teslim töreninde konuşan Tanrıverdi, konuşmasına Afganistan ile terör saldırısı sonucu şehit düşen güvenlik kuvvetlerine Allah`tan rahmet dileyerek başladı.Hükümetin aldığı tedbirler ve uyguladığı politikalarla ülkenin önemli sorunlarını çözdüğünü belirten Tanrıverdi, hükümetin kararlılığıyla insanlığın ve ülkenin belası olan terör sorununu da çözeceğini söyledi. AK Parti iktidarları döneminde artık yerleşim yerleri arasında bir ayırım kalmamıştır. Köylerimizde
beldelerimizde ilçe ve illerimizde bütün şehirlerimizde devletimizin imkanlarını zorlayarak insanımızın emrine amade kılıyoruz`` dedi.
Tarımsal kalkınmanın yanı sıra hayvansal kalkınma alanında da önemli desteklemelerin olduğunu belirten Tanrıverdi, Yuntdağı bölgesinde köylülere 900 bin TL tutarında bin adet kuzulu koyun dağıtıldığını, bunun 180 adedinin Pelitalan köyüne verildiğini söyledi.
"KESİNTİSİZ EОİTİM TÜRKİYE`NİN GELİŞİMİNE ENGEL BİR EОİTİM SİSTEMİ"
Milli Eğitim sisteminde değişklik yapmayı hedeflediklerini ve 28 Şubat ile birlikte zorunlu olarak bir kesintisiz eğitim uygulandığını ifade eden Tanrıverdi, kesintisiz eğitimin Türkiye`nin gelişimine engel bir eğitim sistemi olduğunu söyledi. Kesintisiz eğitim sisteminde sanayici ve esnafın büyük sorunlar yaşadığını, öğrencilerin de meslek liselerine tercihlerini yapamadıklarını söyleyen Tanrıverdi, öğretmen olmak isteyen İmama Hatip Lisesi`ne gitmek isteyen, Elektrik ve Elektronik bölümüne geçmek
isteyen öğrencilerin önlerinin kesildiğini vurguladı.
Tanrıverdi, ``Türkiye`nin gelişimine engel olan her ne varsa, ayağına dokunan, tekerine dokunan ne varsa onu kaldırmak zorundayız. Onun içindir ki, kesintili eğitime geçiyoruz, 4+4+4 sistemiyle yavrularımız her 4 yıl sonrası kendi geleceğini hesap ederek, ebeveyni ile değerlendirerek, ülkemize hangi alanda katkı vereceğini düşünerek yolunu ve kendi kaderini çizecek`` dedi.
"O GÜNKÜ KURUMLARIN YÖNETİCİLERİ BİR YANLIŞTA KARAR KILMIŞ"
28 Şubat zihniyetini savunanlarının eğitim sistemini engellemeye çalıştıklarını belirten Tanrıverdi, ana muhalefet partisi CHP ile TÜSİAD ya da ona paralel bir sendikanın karşı geldiğinin görüldüğünü söyledi. Tanrıverdi, ``Oysa 28 Şubat sürecinde buna TOBB, Türk-İş ve TESK katkı veren kurumlar arasında yer alıyordu. Peki o gün destek veren bu 3 kurum acaba bugün niye bu kesintisiz eğitimden desteğini çekmiştir. O günkü kurumların yöneticileri bir yanlışta karar kılmış, bugün doğru olanı yapıyorlar ve
kesintili eğitimi istiyorlar. Bu yapılan tamamen yavrularımızın geleceği içindir, vicdanı hür, irfanı hür gelecek nesillerimizin yetişmesi içindir. Türkiye`nin daha ileriye götürülmesi içindir`` diye konuştu.
Yapılan konuşmaların ardından AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Tanrıverdi ile Manisa Valisi Halil İbrahim Daşöz tarafından tapular sahiplerine teslim edildi. Tanrıverdi, daha sonra 472. Uluslararası Manisa Mesir Festivali kapsamında Manisa Belediyesi Fuar Merkezi`ndeki 19. Mesir Sanayi ve Ticaret Fuarı`nı gezdi.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Ağrı 4006 Bilim Fuarı Ağrı’da bilim coşkusu yaşatıyor TÜBİTAK 4006 Bilim Fuarı, Ağrı’da heyecanla devam ediyor. İl Milli Eğitim Müdürlüğü koordinesinde düzenlenen fuar, 22 okulun katılımıyla bilimin ve keşfetmenin coşkusunu yaşatıyor. Fuar kapsamında sergilenen projeler, öğrencilerin yaratıcılıklarını ve araştırma becerilerini gözler önüne seriyor. Çevre dostu teknolojilerden sağlık ve biyoteknoloji alanındaki yeniliklere kadar geniş bir yelpazede projeler, ziyaretçilere ilham verici bir bilim deneyimi sunuyor. Her bir proje, farklı bir bilgi dünyasına kapı aralarken, bilimin sınırsız evreninde yeni ufuklara yelken açma imkanı sunuyor. Öğrencilerin yanı sıra öğretmenler ve veliler de fuara yoğun ilgi gösteriyor. Veliler, çocuklarının bilimsel ve teknolojik meraklarını desteklemek için onları fuara götürerek, bilginin ve öğrenmenin önemini vurguluyor. TÜBİTAK’ın desteğiyle düzenlenen bu fuarlar, genç neslin bilime ve teknolojiye olan ilgisini artırmak ve onları geleceğin bilim insanları olarak yetiştirmek için önemli bir adım olarak görülüyor. Ağrı’da gerçekleşen bu bilim şöleni, şehrin bilimsel potansiyelini ve gençlerin yeteneklerini sergileyerek geleceğe umutla bakmaya ilham veriyor. İl Milli Eğitim Müdürü Hasan Kökrek, fuarın önemine değinerek yaptığı açıklamada, "TÜBİTAK 4006 Bilim Fuarı, öğrencilerimizin bilimsel düşünme becerilerini geliştirmeleri ve araştırma yapma alışkanlığı kazanmaları için önemli bir platformdur. Bu fuarlar sayesinde öğrencilerimiz, bilimin ve teknolojinin günlük hayatımızdaki önemini kavramakta ve bu alanlarda kendilerini geliştirmeye teşvik edilmektedir." dedi. Fuarın, Ağrı’daki bilim ve teknolojiye olan ilgiyi artırmada da önemli bir rol oynadığını belirten Kökrek, tüm vatandaşları fuarı ziyaret etmeye davet etti.