YEREL HABERLER - 23 Mart 2012 Cuma 12:59

TURİZMDE MARKALAŞMA VE KARTEPE ÖRNEĞžİ MODEL OLARAK GÖSTERİLDİ

A
A
A
TURİZMDE MARKALAŞMA VE KARTEPE ÖRNEĞžİ MODEL OLARAK GÖSTERİLDİ

Turizmde Markalaşmada Kartepe Örneği, Kırklareli Üniversitesi Pınarhisar Meslek Yüksekokulu`nda öncülüğünde düzenlenen kariyer günü etkinliklerinde model olarak gösterildi. Kartepe`de turizm gelişim süreci hakkında bilgi aktaran Belediye Başkanı Şükrü Karabalık, Kırklareli`de öğrenim gören üniversite öğrencileri ile tecrübelerini paylaştı.
Kırklareli Üniversitesi Rektörlük Binası`ndaki Konferans Salonu`nda düzenlenen Kariyer Günü Etkinliklerinin bu ay ki konusu Kartepe oldu. Turizmde markalaşmada Kartepe örneğinin masaya yatırıldığı panel Kırklareli Üniversitesi Yrd. Doç. Dr. Mehmet Han Ergüven moderatörlüğünde gerçekleştirildi. Pınarhisar Meslek Yüksek Okulu`nda düzenlenen panele Kartepe Belediye Başkanı Şükrü Karabalık, The Green Park Otel Yönetim Kurulu Başkanı Adil Üstündağ, Kartepe Belediyesi Turizm Danışmanı ve Marka Kent Uzmanı Yrd. Doç. Dr. Metin Çelik konuşmacı olarak katıldılar.
Kırklareli Vali Yardımcısı İsmail Gültekin, Kırklareli Üniversitesi Turizm Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Kemal Turan, Vize Belediye Başkanı Selçuk Yılmaz, Pınarhisar Belediye Başkanı Mustafa Cingöz, il müdürleri, öğretim üyeleri ve öğrencilerin büyük ilgi gösterdiği panel çerçevesinde Kartepe`nin tanıtımı amacıyla düzenlenen Kartepe Fotoğraf Sergisi ve Kartepe Belediyesi Anadolu Ateşi Halk Oyunları Grubunun gösterileri de beğeni topladı.
Kırklareli Üniversitesi Yrd. Doç. Dr. Mehmet Han Ergüven, Kartepe`nin kısa zamanda turizmde gelmiş olduğu noktaya dikkat çekerek, kendilerine de örnek bir model oluşturmak ve tecrübe edinmek üzere her ay düzenledikleri kariyer günlerine gündem konusu olarak Kartepe`yi aldıklarını ifade etti. Panelde önceliği çevreyi korumaya verdiklerini ve bunu da binlerce ağaç dikerek gösterdiklerine dikkat çeken Adil Üstündağ, ``Sizlere tavsiyem doğayı kirletmeden yatırımlarınızı gerçekleştirmenizdir. Biz bunu yaptık. Siz değerli öğrencilerimiz stajlarınızı yapmak için Kartepe`yi tercih ettiğinizde bunu yakından görme imkanı da bulacaksınız`` dedi.
Kartepe Belediyesi işbirliğinde 14 ay boyunca ilçede turizm alanında yaptıkları çalışmaları belgelendirdikleri 350 sayfalık ``Kartepe Turizm Marka Kent Strateji Planı`` kitabı ile 2023 stratejisini oluşturduklarını kaydeden Marka Kent Uzmanı Yrd. Doç. Dr. Metin Çelik, ``Kartepe`de köylerimizi gezdik. Gelen insanlara neler sunabiliriz onları konuştuk. Turizmcilerle bire bir görüşmeler yaparak problemlere çözüm önerileri getirdik. İlçenin tanıtımı adına değişik çalışmalar içinde bulunarak turizmin geliştirilmesi için paneller, çalıştaylar düzenledik, uluslar arası fuarlara katılıp metropol kentlerde sergiler açtık. Kartepe`nin bir destinasyon merkezi olmasını sağlayarak ilçedeki turizm faaliyetlerinde ki çeşitliliği gözler önüne serdik`` diye konuştu.
Kartepe`nin doğal zenginlikleri ve turizm çeşitliliğine dikkat çeken Kartepe Belediye Başkanı Şükrü Karabalık da, değişen ve gelişen Kartepe hakkında bilgiler aktardı. Turizmin geliştirilmesi yönündeki çalışmaların aralıksız devam ettiğine dikkat çeken Başkan Karabalık devam eden ve biten projelere de değinerek Kartepe Kentsel Dönüşüm ve Gelişim Proje Alanı ile geleceğin Kartepesini inşa ettiklerine vurgu yaptı. Dört mevsimin yaşandığı ve sahip olduğu pek çok değeri nedeniyle bir çekim merkezi olan Kartepe`yi örnek almak isteyen ve buradaki gelişim ve değişimi yakından öğrenmek isteyen Kırklareli üniversitesi yetkililerine teşekkür eden Başkan Karabalık, herkesi doğal güzellikleri yerinde görmesi için de Kartepe`ye davet etti.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Muğla Muğla’da 473 tesise uygunluk raporu verildi Muğla Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Dairesi Başkanlığı, Bolu Kartalkaya’daki otel yangın faciasının ardından Muğla genelinde konaklama tesislerinde denetimler sonrasında 473 tesise itfaiye uygunluk raporu verirken, eksikliği bulunan işletmelere gerekli düzenlemeleri yapmaları için süre tanıdı. Muğla Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Dairesi Başkanlığı ekipleri il genelindeki konaklama tesislerinde yangın güvenliği denetimlerini aralıksız sürdürüyor. Kent genelinde bin 583 konaklama tesisi ile restoran işletmecileri itfaiyeye müracaata bulundu. Büyükşehir Belediyesi İtfaiye ekipleri tarafından şu ana kadar bin 213 konaklama tesisinde yangın sistemleri kontrolü gerçekleştirildi. Yapılan incelemelerde işletmelerin yangın güvenliği açısından mevcut durumları değerlendirilerek eksiklikler tespit edildi. 473 tesise uygunluk raporu verildi Planlamalara göre aralıksız süren denetimler kapsamında Muğla genelinde toplam 473 konaklama tesisine itfaiye uygunluk raporu düzenlendi. Marmaris’te 156, Fethiye’de 106, Ortaca’da 49, Datça’da 46, Bodrum’da 39, Köyceğiz’de 22, Ula’da 22, Milas’ta 19, Dalaman’da 5, Menteşe’de 7 ve Seydikemer’de 2 konaklama tesisine itfaiye uygunluk raporu verildi. İtfaiye uygunluk raporu almayan tesisleri eksikliklerinin giderilmesi için süre verildi. Başkan Aras: "Vatandaşlarımızın güvenliği önceliğimiz" Kıyı Ege Belediyeler Birliği ve Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Aras, il genelinde sürdürülen yangın güvenliği denetimlerinin vatandaşların can güvenliği açısından büyük önem taşıdığını belirterek, turizm kentinde tüm işletmelerin gerekli tedbirleri eksiksiz yerine getirmesi gerektiğini söyledi. Başkan Aras, "Kartalkaya’da yaşanan acı olay hepimizi derinden üzdü. Benzer olayların yaşanmaması için Muğla’mızda konaklama tesisleri ve restoranlarda yangın güvenliği denetimlerini titizlikle sürdürüyoruz. İtfaiye ekiplerimiz; işletmelerimizin eksiklerini belirliyor, gerekli yönlendirmeleri yapıyor. Amacımız vatandaşlarımızın ve misafirlerimizin güvenliğini en üst seviyede sağlamak. Muğla dünyanın önemli turizm kentlerinden biri. Bu nedenle tüm tesislerimizin yangın güvenliği konusunda gerekli standartları taşıması büyük önem taşıyor" dedi.
Manisa Demirci’de Gençlik Haftası etkinlikleri başladı Manisa’nın Demirci ilçesinde 15-21 Mayıs Gençlik Haftası etkinlikleri kapsamında resim sergisi açıldı, tiyatro gösterisi sahnelendi. Gençlik ve Spor Bakanlığı koordinesinde düzenlenen Gençlik Haftası etkinlikleri, Demirci’de kültür ve sanat programlarıyla başladı. Gençlik ve Spor Demirci İlçe Müdürlüğü ile Mehmet Akif Ersoy Gençlik Merkezi iş birliğinde gerçekleştirilen program kapsamında ilk olarak resim sergisinin açılışı yapıldı. Demirci Halk Eğitimi Merkezi ile Gençlik Merkezi bünyesinde açılan resim kurslarına katılan kursiyerlerin eserlerinden oluşan serginin açılışına Demirci Kaymakamı Fatih Bayram, Belediye Başkan Yardımcısı İsmail Hakkı Gül, Gençlik ve Spor İlçe Müdürü Bilal Yılmaz ile Halk Eğitimi Merkezi Müdürü Mehmet Taştekin katıldı. Protokol üyeleri sergide yer alan eserleri inceleyerek bilgi aldı. Programda konuşan Gençlik ve Spor İlçe Müdürü Bilal Yılmaz, gençlerin kültür, sanat ve spor alanlarında kendilerini geliştirmeleri amacıyla çeşitli etkinlikler düzenlediklerini belirterek, tüm gençlerin Gençlik Haftası’nı kutladı. Etkinlikler kapsamında daha sonra Halk Eğitimi Merkezi ile Gençlik Merkezi iş birliğinde hazırlanan tiyatro ve drama kursu öğrencileri tarafından "Ocak" adlı tiyatro oyunu sahnelendi. Vatandaşların ilgi gösterdiği oyun sonunda genç oyunculara protokol üyeleri tarafından hediye takdim edildi. Gençlik Haftası etkinliklerinin hafta boyunca çeşitli spor ve kültür programlarıyla devam edeceği bildirildi.