POLİTİKA - 24 Mart 2012 Cumartesi 14:10

BDP`Lİ MİLLETVEKİLLERİNDEN CİZRE ADLİYESİ ÖNÜNDE BASIN AÇIKLAMASI

A
A
A
BDP`Lİ MİLLETVEKİLLERİNDEN CİZRE ADLİYESİ ÖNÜNDE BASIN AÇIKLAMASI

Şırnak`ın Cizre ilçesinde 20 Mart`taki Nevruz kutlamalarından sonra çıkan olaylarda gözaltına alınanlara destek vermek ve BDP İlçe Teşkilatı`nda inceleme yapmak için Cizre`ye gelen BDP`li milletvekilleri, Cizre Cumhuriyet Başsavcısı ile görüştükten sonra adliye çıkışında açıklama yaptı.
Nevruz kutlamaları sonrasında çıkan olaylarda gözaltına alınanlara destek vermek ve BDP İlçe Teşkilatı`nda inceleme yapmak için Cizre`ye gelen BDP Parti Grup Başkanvekili Hasip Kaplan, BDP Diyarbakır Milletvekili Nursel Aydoğan, Demokratik Toplum Kongresi (DTK) Genel Başkan Yardımcısı ve Van Bağımsız Milletvekili Aysel Tuğluk, Van Milletvekili Özdal Uçer, İsviçre Sol Parti Üyesi Yekbun Alp, BDP Diyarbakır İl Başkanı Zübeyde Zümrüt ve BDP MYK Üyesi Meral Danış Beştaş ile birlikte Adliye Sarayı önünde
gazetecilere açıklama yaptı. DTK Genel Başkan Yardımcısı Tuğluk, ilçe binasına polislerin panzerlerle girerek kapıları kırdığını ileri sürerek, "Halkımıza yapılan bu saldırının hesabını demokratik ve meşru bir şekilde soracağız" dedi. Devletin görevinin halkın iradesini dikkate alarak bir çözüm süreci başlatmak olduğunu belirten Tuğluk, "Onun dışındaki tüm çabalar hiçbir sonuç vermeyecektir ve bu mücadele kendi mecrasında kendi özgürlüğünü, kendi özerkliğini yaratacaktır. Tercih onlarındır. İstiyoruz ki bu
mesele daha fazla kan akmadan, daha fazla acı yaşanmadan bitsin. Bizim bütün amacımız ve mücadelemiz bunun üzerinedir" diye konuştu.
BDP Şırnak Milletvekili Hasip Kaplan da, ilçe başkanlarının, yöneticilerinin, belediye başkanlarının Nevruz için şiddete maruz kaldıklarını iddia etti. Kaplan, "Seçilmişleri atanmışlara asıl köle ettirmeyecek, kul ettirmeyecek demokrasidir biziz. Buranın diktatöryal, faşizan anlayışları değildir. Onların anlayışı sonucu dağda hem polis, hem Kürt gençleri hem asker ölüyor. Bütün bu ölümlerin şuan sorumlusu hükümettir" dedi.
BDP Van Milletvekili Özdal Üçer ise, "Slogan atmayın, Nevruz`u kutlamayın, dağlarınızı sahiplenmeyin, ovalarımızı, önderliğinizi, tutsaklarınızı, siyasilerinizi, belediye başkanlarınızı sahiplenmeyin diyorlar. Ama inadına burası özerk Kürdistan" ifadelerini kullandı.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir