YEREL HABERLER - 24 Mart 2012 Cumartesi 17:57

SİVAS DEVLET TİYATROSU 26 BİN SEYİRCİYE PERDE AÇTI

A
A
A
SİVAS DEVLET TİYATROSU 26 BİN SEYİRCİYE PERDE AÇTI

Sivas Devlet Tiyatrosu (SDT) Müdürü Abdullah Ceran, 2011-2012 tiyatro sezonunu değerlendirerek, ``SDT olarak Sivaslı sanatseverlerin karşısına ikisi çocuk, üçü yetişkin olmak üzere, toplam 5 oyunla çıktık.`` dedi.
SDT`nin 2011-2012 tiyatro sezonunda yaptığı çalışmalar hakkında bilgiler veren Ceran, SDT`nin Türkiye`de ilk defa ``˜Ekip Çalışması Projesi` kapsamında, sahne uygulamasının 7 stajyer tiyatro sanatçısının gerçekleştirdiğini söyledi. SDT`nin Anadolu sahnesinde de ilklere imza attığını belirten Abdullah Ceran, şunları kaydetti:
``Sivas Devlet Tiyatrosu, Anadolu sahnesinde sahnelediği 3 oyunla kadına yönelik şiddeti sahnede eleştiren ilk tiyatrodur. 14 yılda erişilemeyen, yüzde 102 gibi yüksek bir seyirci sayısına ulaştık. 25 bin 928 seyirciye perde açtık. SDT bu sezon 12 kentimize oyunları ile turne düzenleyerek, oyunlarını Anadolu`daki tiyatro izleyicisiyle buluşturduk.``
SDT Müdürü Abdullah Ceran, Sivas`ta yaşayan 70 depremzede aileyi de 27 Mart tarihinde sahnelenecek olan ``˜Gus ile Yemek Saati` isimli tiyatro oyunuyla buluşturacaklarını kaydetti.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir