DÜNYA - 25 Mart 2012 Pazar 19:16

MANİSASPOR SÜPER LİGE VEDA ETTİ

A
A
A
MANİSASPOR SÜPER LİGE VEDA ETTİ

Spor Toto Süper Lig`in 32. haftasında Manisaspor sahasında karşılaştığı Sivasspor`a 3-1 yenilerek, ligin bitimine iki hafta kala küme düşmesi matematiksel olarak kesinleşti. Siyah-beyazlılar bu sonuçla Ankaragücü`nden sonra ligden düşen ikinci takım oldu.
Manisaspor 3 topunun direkten döndüğü maçta Sivasspor`a evinde 3-1 mağlup oldu. Ligin ilk yarısında ortaya koyduğu performansla göz dolduran Manisaspor ikinci yarıdaki büyük çöküşle kendisini bir alt ligde buldu. Manisaspor, 32. haftayı 32 puanla kapattı. Maçın ardından basın toplantısında konuşan Manisaspor Teknik Direktörü Reha Kemal Erginer, "Bu aldığımız yenilgi ile matematiksel olarak Spor Toto Süper Lig`e veda ettik. Artık amacımız bundan sonra önümüzdeki 2 haftayı en iyi şekilde geçirip bir dahaki
senenin hesaplarını yapmak. Oyunla ilgili konuşulacak fazla birşeyin olduğunu düşünmüyorum. Çalkantılı geçen iki haftadan sonra bu şekilde mücadele etmemizde iyiydi aslında, pozisyonlarımız da çok, maçın hakkımız olmadığını düşünüyorum" dedi.
Çok zor bir maç olduğunu vurgulayan Manisaspor`un forvet oyuncusu Kahe, "Takımın kazanması için gereken her şeyi yaptık, futbol kuralları içerisinde ama olmadı. Bir tane gol attım ama o gol de ofsayt gerekçesiyle sayılmadı, Orda bana göre ofsayt yoktu, çünkü sonuçta Isaac`in pozisyonla hiç bir alakası yoktu. Zaten böyle hakem hatalarına bu sahada alıştık. Sanki rakip takım gibi gördük hakemi. Bizi ezmek için aldığı karalar çıktı. Bugün de bunlara yenisi eklendi. Çok da fazla konuşmaya gerek yok" diye
konuştu.
Manisasporlu genç futbolcu Murat Gürbüz Erol da, "Bence bu gün konuyu özetlemek gerekiyorsa Manisaspor takım olarak çok iyi oynadı. Bence sahadan galip gelmesi gereken Manisaspor olması gerekiyordu. Ama futbolun nasıl bir oyun olduğuna herkes biliyo zaten. Sivasspor kazandı. Bu saatten sonra artık iki maç kaldı ligin bitmesine, bu iki maçı da iyi bir şekilde oynayıp ligi bitirmek istiyoruz." ifadelerini kullandı.
SİVASSPOR CEHPESİ
Her iki takım açısında da çok zor bir maç geçtiğini belirten Sivasspor Teknik Direktörü Rıza Çalımbay ise şöyle konuştu:
"Maç tabi ki Manisaspor için daha zordu, çünkü bizim hedefimiz başka, Manisaspor`un hedefi daha başkaydı. Bizim amacımız buradan 3 puan ile ayrılıp yukarıdan kopmamaktı. Gerçekten zaman zaman iyi oynadık, kimi zamanda istemediğimiz şekilde oynadık. Galatasaray maçından sonra böyle zor ve gerilimli bir maç oynamak kolay değildi ama arkadaşlarımız girdiği pozisyonları çok iyi değerlendirdiler. Manisa takımı için de üzgünüz ama ben kuvvetlenerek tekrar çok iyi bir şekilde döneceklerine yürekten inanıyorum.
Onlara da başarılar diliyoruz. Son 6 maçta çok iyi oynamıştık, bir tek Ordu maçında skora yansıtamamıştık, bugün hem skora yansıttık hem de deplasmanda bu iki maçı kazandık. Takımı tebrik ediyorum ama tabiki de daha işimiz bitmedi. Önümüzde İstanbul Büyükşehir Belediye ve Samsun maçları var. Onları da iyi bir şekilde bitirirsek o zaman çok iyi yerde bitirmiş olacağız ligi."
Sivasspor takımının bu yılın en iyi takımı olduğunu dile getiren Çalımbay, "Hakikaten biz çok büyük sıkıntılar yaşayarak buralara kadar geldik ve arkadaşlarımız hiç bir zaman bıkmadan, usanmadan çalışarak geldik. Belkide herkesin gözünde `Sivasspor ikinci ligi garantiledi` gibi düşünüyorlardı. Ama biz yılmadık yıkılmadık buralara kadar geldik. Şimdi kalan iki maçımızı da kazanıp sezonu iyi bir şekilde kapatmayı düşünüyoruz" ifadelerini kullandı.
Her iki takım açısında da kritik bir karşılaşma olduğunu dile getiren Sivassporlu Erman Kılıç, "Manisaspor`un durumunu biliyorduk, 1 hafta antrenmana çıkmadılar. Bizimde hedeflerimiz vardı. Bu hedefler doğrultusunda mutlak kazanmamız gereken bir maçtı. Çok da iyi oynadığımız söylenemez, Manisaspor iyi oynadı. Manisaspor`a bundan sonraki maçlarında başarılar diliyorum" açıklamasında bulundu.
Maçta Sivasspor adına ilk golü kaydeden Kadir Bekmezci ise, "Bu maç iki takım içinde çok önemliydi. Manisaspor`un düşmemek için kader maçıydı. Bizimde hedeflerimiz var. Bu hedeflere ulaşmak için mutlaka kazanmamız lazımdı. Zor da olsa maçı 3-1 kazandık, mutluyuz" yorumunda bulundu.
Sivassporlu Muhammed Ali Atam da Manisaspor`un çok iyi mücadele ettiğini ifade ederek, "Bizde iyi mücadele ettik. Manisaspor`un direkten dönen topları oldu. Biraz da şans bizim yanımızdaydı. Bizim hedefimiz ilk 8`de yer alıp play-off oynamak, bu yüzden daha çok mücadele etmemiz lazımdı. Bunu yaptık. Hedefimiz doğrultusunda inşallah önümüzdeki maçları da kazanıp play-off`a kalacağımıza inanıyorum" diye konuştu.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Bursa Rumeli geleneği Bursa’da sahura renk kattı Bursa’nın İnegöl ilçesinde, ramazan ayının ruhunu yaşatmak amacıyla vatandaşlar sahura Rumeli ezgileriyle uyandırıldı. İnegöl’de asırlardır sürdürülen geleneğin yaşatılması amacıyla vatandaşlar sahura Rumeli ezgileriyle uyandırıldı. Yöresel kıyafetler giyinip müzik eşliğinde sokaklarda dolaşarak vatandaşları sahur için çağıran Rumeli Türkleri Kültür ve Dayanışma Derneği üyeleri; tef, darbuka, akordeon ve klarnetle Balkan müzikleri çalarak sokak sokak dolaştı. İlçe sakinleri, bu neşeli müziklerle sahura kalkmanın keyfini yaşarken, dernek üyeleri de yöresel halk oyunlarını sergileyerek etkinliğe renk kattı. Ekipte yer alan görme engelli akordeon sanatçısı Hüseyin Şentürk de, çaldığı ezgilerle büyük beğeni topladı. Pencerelere çıkan vatandaşlar gençlerin performansına alkışlayarak destek verdi. Etkinlikte yer alan görme engelli akordeon sanatçısı Hüseyin Şentürk de çaldığı ezgilerle büyük beğeni topladı. Mahalleli, gençlere evlerinde yaptıkları börek ve tatlılardan ikram etti. Ekip, yaklaşık 5 kilometre yürüyerek etkinlik boyunca toplanan böreklerle sahurlarını yaptı. İnegöl Rumeli Türkleri Kültür ve Dayanışma Derneği Başkanı Serdar Ay, "Dernek olarak her yıl olduğu gibi bu yıl da sahur programı düzenledik. Bu akşam kültürel kıyafetlerini giyen Folklor ekibimizle İnegöllüleri sahura kaldırıyoruz. Bizim derneğimizde bu bir gelenek oldu. Her ramazan ayında yapıyoruz. Her sokakta vatandaşlar bizlere eşlik ediyorlar. Güzel kültürel bir etkinlik oluyor. Bu gelenek 15 yıldır devam ediyor. Bu akşam davulcular görevi bize bıraktı. Herkese teşekkür ediyoruz. Herkesin ramazan ayını ve gelmekte olan bayramını kutluyorum" dedi.