GENEL - 26 Mart 2012 Pazartesi 14:32

BAKAN EROОLU, ÇÖP ARABASINI KULLANDI

A
A
A
BAKAN EROОLU, ÇÖP ARABASINI KULLANDI

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, "2012 Erguvan Yılı" etkinlikleri kapsamında Eyüp`te fidan dikti. Vatandaşa erguvan fidanı dağıtan Eroğlu, yeni hizmete alınan çöp arabasının da deneme sürüşünü yaptı.
Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Eyüp Sultan Meydanı`nda "2012 Erguvan Yılı" etkinlikleri kapsamında düzenlenen erguvan fidanı dağıtım ve dikim törenine katıldı. Törende bir konuşma yapan Bakan Eroğlu, Eyüp`e geldiğinde Haliç`in kokulu günlerini hatırladığını belirterek, "Burada oturanlar bilir yaz aylarında 3-5 km kadar vatandaşlar camlarını açamazdı. Bazı vatandaşlar camlara ıslak bezler koyardı koku içeri gelmesin diye. Evlerin odaları kokardı. Biz Haliç köprüsü ya da Galata köprüsünden
geçerken 1-2 kilometre önceden arabanın camlarını kapatır burnumuzu tıkayarak geçerdik. 1997 yılını haliç yılı ilan ettik. Ve çok şükür bu sorunu çözdük" dedi.
2012 Yılı`nı Erguvan yılı olarak ilan ettiklerini ifade eden Eroğlu, "Eskiden bilirim boğazın iki yakasında baharda erguvanlar açar ve muhteşem bir güzellik verirdi. Bu kampanya ile 100 bin erguvan dikilmesi talimatını verdim. Bugün Eyüp Sultan`da 10 bin erguvan fidanı vatandaşlara dağıtıyoruz. İstanbul`u bu yıl inşallah erguvanla yeniden buluşturuyoruz. Hedefimiz şu dünyanın incisi İstanbul`u çiçek gibi yapacağız" diye konuştu.
Vatandaşlara erguvan fidanı dağıtan bakan Eroğlu, daha sonra da eline kürek alarak toprağa bir erguvan fidanı dikti. Bakan Eroğlu, Eyüp`te çöp ve geri dönüşüm araçlarının hizmete alım törenine de katıldı. Açılış kurdelesini Eyüp Belediye Başkanı İsmail Kavuncu ile birlikte kesen Bakan Eroğlu, daha sonra bir kamyonun direksiyonuna geçerek kısa bir sürüş gerçekleştirdi.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir