YEREL HABERLER - 26 Mart 2012 Pazartesi 13:00

AKÇAKOCA`DA GİRİŞİMCİLİK EОİTİMLERİ BAŞLIYOR

A
A
A
AKÇAKOCA`DA GİRİŞİMCİLİK EОİTİMLERİ BAŞLIYOR

Kendi işini kurmak isteyenler Doğu Marmara Kalkınma Ajansı`nın (MARKA), Akçakoca`da Akçakoca Belediyesi ve KOSGEB işbirliğiyle düzenleyeceği `Uygulamalı Girişimcilik Eğitimleri` başlıyor.
Doğu Marmara Kalkınma Ajansı`nın (MARKA) ücretsiz düzenleyeceği girişimcilik eğitiminden sertifika alan girişimciler, KOSGEB`in yeni iş kuranlara verdiği 27 Bin TL hibe ve 70 Bin TL faizsiz krediye başvuru hakkına sahip oluyor.
Girişimci adayları, Kalkınma Ajansı`nın, Akçakoca Belediyesi ve KOSGEB işbirliğiyle Akçakoca`da vereceği `Uygulamalı Girişimcilik Eğitimleri` sonucunda 60 saatlik ücretsiz kurslardan sertifika alanlar, girişimcilik desteği için KOSGEB`e başvuru hakkı kazanacak. Sertifikalı eğitimden sonra işlerini kurarak KOSGEB`de destek için başvuruda bulunan girişimcilerden, başvuruları KOSGEB Kurulunca başarılı bulunan girişimciler 27 Bin TL`ye kadar hibe, 70 Bin TL`ye kadar faizsiz ve 24 ay geri ödemesiz olan krediyi almaya hak kazanabilecekler.
MARKA`ya yapılan başvurular değerlendirildikten sonra 30 kişilik kontenjanı bulunan eğitim, Nisan ayının ikinci yarısında başlayacaktır.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Aksaray Aksaray’da özel gençlere asker kınası yakıldı Aksaray Belediyesi Engelliler Haftası nedeniyle özel gençlere asker kınası programı düzenledi. Renkli görüntülere sahne olan programda temsili askerlik yapacak gençlere kına yakılarak Türk bayraklı asker şalı takıldı. 10-16 Mayıs Engelliler Haftası çerçevesinde Aksaray Engelsiz Yaşam Merkezinde bir günlük temsili askerlik yapacak olan engelli gençlere asker kınası yakıldı. Al bayrak işlemeli asker tülbentlerinin asker adaylarının omuzlarına takılmasının ardından özel gençlere kına yakıldı. Temsili askerlik kınasının önemine vurgu yapan Engelli Koordinasyon Merkezi Başkanı Bekir Kaya “Belediye Başkanımız Evren Dinçer şehrimizdeki engelli kardeşlerimizin gündelik yaşamını kolay ve yaşanabilir bir hale getirmek, günlük hayatta karşılaştıkları zorlukları en aza düşürmek için birçok çalışma gerçekleştiriyor. Bunun yanı sıra düzenlediğimiz her organizasyonda bize desteğini hiçbir zaman esirgemedi. Bunun en güzel örneklerinden birini de bugün burada Engelsiz Yaşam Merkezinde icra ediyoruz. Özel yavrularımızın asker olma özlemini garnizon komutanlığımızla da görüşmek suretiyle onlara asker elbisesi giydirip, askerlik duygularını adeta yaşatmak adına vatan millet sevdası adına bir program hazırladık. Bu çocuklarımız bizim canlarımız, bizim özel yavrularımız, dua kaynaklarımız onlar, Allah ayağınıza taş değdirmesin, hayırlı tezkereler diliyorum” dedi. Evlatlarını asker kıyafetleriyle gören ailelerin duygulandığı gözlenirken, aileler törenin düzenlenmesinde emeği geçen ve törene katılan tüm misafirlere teşekkür etti. Etkinlik, öğrencilerin oyun havası eşliğinde eğlenmesiyle sona erdi.
Antalya Arı zehri ile geliştirilen cilt bakım ürünleri tanıtıldı İngiltere’de gerçekleşen Natural & Organics Products Europe Fuarı, doğal ve sağlıklı ürün üreticileri ile tüketicileri buluşturdu. Kadın Girişimci Dr. Aslı Elif Tanuğur Samancı, tarafından arı zehri ile geliştirilen cilt bakım ürünleri, jürinin beğenisini kazandı. İngiltere’de gerçekleşen Natural & Organics Products Europe Fuarı’nda düzenlenen İnovasyon Yarışması’nda 2 farklı ürünüyle finalist seçilen BEE’O Propolis’in Kurucusu ve Genel Müdürü Dr. Aslı Elif Tanuğur Samancı, Anadolu arı ürünleri ve propolisinin değerini tüm dünyaya tanıtmaya devam ettiklerini söyledi. Fuarda düzenlenen inovasyon yarışmasında iki ürünle finalist seçildiklerini aktaran Samancı, "Bu başarı hem ülkemizin dünyada temsili adına hem de firmamızın inovasyon gücünü dünyaya tanıtmak adına oldukça değerli. Arı varsa hayat var" dedi Arı zehrinin cilt bakımı için oldukça özel ve doğal bir bileşen olduğuna dikkati de çeken Samancı, "Uzun yıllardır apiterapide kullanılıyor olmasına rağmen arı zehriyle cilt bakım formülasyonları geliştirme ile ilgili herhangi ürün, dünya pazarında bulunmuyordu. Doktora çalışmamın da bir ürünü olan BEE’O Apibeauty Arı Zehirli Anti-Aging ürünler, bu alanda ilklere imza attı. Ardından da arı zehrinin literatürdeki faydalarını göz önünde bulundurarak yeni ürün geliştirme çalışmalarımızda arı zehirli dermokozmetik ürünlere daha geniş bir alan açtık" ifadelerine yer verdi.
Bursa Türk Dünyası Yörük Türkmen Birliği’nin dev organizasyonu başlıyor Türk Dünyası Yörük Türkmen Birliği tarafından, Bursa Uludağ Üniversitesi’nin ev sahipliğini yapacağı ‘Uluslararası Katılımlı Türk Dünyası Stratejik Araştırmalar Kongresi’ 17-18-19 Mayıs tarihlerinde düzenlenecek. Türk Dünyası Stratejik Araştırmalar Kongresi, dünyanın her yerinde yaşayan Türk ve akraba toplulukların tarihi, sosyokültürel, ekonomik, politik ve eğitim süreçlerini bilimsel çerçevede araştırıp, stratejik yaklaşımla gelecek perspektifi çizmeyi, alanda işbirliği zeminlerini oluşturmayı hedefleyen çalışmalara imza atıyor. Türk Dünyası Yörük Türkmen Birliği tarafından yüz yüze gerçekleştirilecek kongrede, Avrupa Türk Tarihi, Avrupa’daki Türklerin mevcut durumu, potansiyeli, sorunları, ilişkiler ele alınırken aynı zamanda kamu diplomasisi, insani diplomasi, kültür diplomasisi alanlarında yapılanlar, yapılabilecekler ile stratejik yaklaşımlar geliştirebilme potansiyeli konuşulacak. Toplam 10 farklı ülkeden, 50’ye yakın üniversiteden 100’e yakın akademisyenin ağırlanacağı ve 17-19 Mayıs tarihlerinde BUÜ’de gerçekleşecek kongrede, 17 oturumda 67 bildiri sunulacak. Türk Dünyası Yörük Türkmen Birliği Genel Başkanı İrfan Tatlıoğlu, kongrenin bu yıl ilk kez gerçekleştirileceğini belirterek, kongreye ev sahipliği yapacak Bursa Uludağ Üniversitesi (BUÜ) Rektörü Prof. Dr. Ferudun Yılmaz’a teşekkürlerini iletti. Türk Tarihini yakından takip ettiklerini belirten Tatlıoğlu, “Türkiye’nin gündemini, dünyanın gündemini yakından takip etmeye çalışıyoruz. Burada ne işe yararız? Biz hangi toplantıyı yaparız diye ciddi anlamda toplantılar yapıyoruz ve gündem oluşturmaya çalışıyoruz” dedi. Tatlıoğlu,şu ifadeleri kullandı; “Türk Tarihinde Avrupalı Türklerin çok önemli. Tarih diye pek çok hikaye anlatıyor insanlar. Biz bu hikayeleri tarih diye okuyoruz veya biliyoruz. Tarihi hocalardan dinlemek lazım. Bu konunun uzmanlarından dinlemek lazım. Bu konuda araştırma yapmış olanlardan dinlemek lazım ve ona göre geleceğimizi belirlemek lazım diye düşünerek böyle bir istikamete girdik.” BUÜ Rektörü Ferudun Yılmaz ise düzenlenecek kongreye memnuniyetle ev sahipliği yapacaklarını dile getirdi. Bu kongrenin başlangıcınınBursa’da olmasının oldukça isabetli bir karar olduğuna değinen Yılmaz, “Türk Dünyası dediğimiz geniş coğrafyanın diğer ülkelerin üniversitelerince de sürdürülebilir olur. Üniversitemiz bir araştırma üniversitesi. Dinamizmimizi daha da artırarak üniversitemizi daha ileriye taşımaya çalışıyoruz.BursaUludağ Üniversitesi’nin bir sonraki yıl 50’inci yılını inşa edeceğiz. Güçlü geleneği olan koca üniversitelerden biri haline gelmiş durumdayız. Böyle bir organizasyonu bizim üstlenmemiz gerekiyordu” diye konuştu. Bursaİl Kültür ve Turizm Müdürü Kamil Özer de düzenlenecek kongreye ilişkin böyle bir kongrenin başlangıcınınBursa’da yapılacak olmasından duyduğu memnuniyeti dile getirdi.
Kayseri Ulaşım AŞ’den yerli üretim ile yüzde 83’lük tasarruf Kayseri Ulaşım A.Ş. mühendisleri tarafından tasarlanan ve Türk sanayisi ile iş birliği içinde yüzde yüz yerli olarak üretilen tramvay parçası, şirketin önemli bir tasarruf sağlamasına katkıda bulundu. Bu çalışma sayesinde tramvaylardaki bojilerin bir parçası olan "esnek bağlama elemanı" yerli üretimle karşılanarak yüzde 83 oranında tasarruf elde edildi. Kayseri Ulaşım A.Ş. Genel Müdürü Mehmet Canbulut, sürekli verimlilik odaklı çalışmaların ve parçaların yerlileştirilmesinin önemine vurgu yaparak, "Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanımız Dr. Memduh Büyükkılıç, verimlilik, sürdürülebilirlik ve yerlilik konularında bizlere her zaman telkinlerde bulunuyor ve desteklerini sunuyor. Bu kapsamda, mühendislerimizin gayret ve çalışmaları ile yerli sanayinin desteği sayesinde, tramvayların hareket aksamı olan bojilerin önemli bileşenlerinden biri olan kauçuk tabanlı ’esnek bağlama elemanı’ yerli olarak üretilmiştir" dedi. Parçanın bilgisayar tabanlı AR-GE çalışmaları ile statik ve dinamik testlerinin başarıyla tamamlanarak üretildiğini belirten Canbulut, tasarlanan bu ürünün üretiminin ardından, ürünün saha testlerinden de başarıyla geçtiğini belirtti. “Yüzde 83 Tasarruf Sağlandı” Tramvayların binlerce bileşenden oluştuğunu ve bazı parçaların kullanım ömrü dolduğunda yenisi ile değiştirilmesi gerektiğini hatırlatan Canbulut, "Bu parçaların bazıları yurt dışından temin edilmek zorundaydı. Yurt dışından temin edilen parçalar içerisinde yer alan bu ürünün ömrü ve değişim periyodu göz önüne alındığında, toplamda 990 bin avro harcanması gerekirken yerli üretim sayesinde milli bütçeden sadece 160 bin avro harcanarak ciddi bir tasarruf sağlandı ve toplamda yüzde 83’lük bir tasarruf elde edildi" ifadelerinde bulundu. Kayseri Ulaşım A.Ş.’nin ülkemize katma değer sağlamasından dolayı memnuniyet duyduğunu ifade eden Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç ise “İnşallah bu tür çalışmalarımıza devam etmekte kararlıyız. Yerli ve milli üretim mantığıyla ülkemize katma değer üretmek bizim için önemli. Sadece kendi araçlarımızın bakımı için değil aynı zamanda ülkemizdeki diğer raylı sistem işletmelerine bakım hizmeti veren bu ürünün yerlileştirme çalışmalarına katkıda bulunan ekibimizi tebrik ediyor, onları kutluyorum” diye konuştu.