YEREL HABERLER - 26 Mart 2012 Pazartesi 16:17

DÜNYA HASTANESİ ÇALIŞANLARI KURUMİÇİ EОİTİMDE BULUŞTU

A
A
A
DÜNYA HASTANESİ ÇALIŞANLARI KURUMİÇİ EОİTİMDE BULUŞTU

Özel Modern Dünya Hastanesi çalışanları, ``˜Çalışan Güvenliği` seminerinde buluştu.
Özel Modern Dünya Hastanesi konferans salonunda yapılan seminerin konuşmacısı ERÜ Sağlık Hizmetleri Yüksekokulu Tıbbi Hizmetler ve Teknikleri Bölüm Başkanı Yrd. Doç. Dr. Vesile Şenol oldu.
Şenol ``˜`Güvenlik, insanın temel ihtiyaçlarındandır ve çocukluğumuzdan itibaren olgunlaşır. İnsanoğlu için vazgeçilmez, karşılanması zorunlu ve çok değerlidir. Çalışma hayatında ise, sağlığın korunması ve güvenliğin sağlanması, dünyada birlikte ele alınan konular haline gelmiştir. Bunun en önemli nedeni, insan hayatının ve sağlığının maddi karşılığının ölçülememesidir. ``˜Bana bir şey olmaz` düşüncesiyle baktığımızda iş kazası ve meslek hastalığı riskini artırmaktayız. Çalışanın başına gelen iş kazası veya meslek hastalığının, sadece çalışanı değil, aynı zaman da bakmakla yükümlü olduğu kişileri de etkilediğini unutmamalıyız. Her insan değerlidir. Her çalışanın sağlığı ve güvenliği bizim için çok önemlidir. Başka insanlara faydalı olabilmek için; zaten güç çalışma koşullarında görev yapan bizler, sağlığımızı ve güvenliğimizi her şeyden fazla düşünmek zorundayız. `` diye konuştu.
Dünya Sağlık Örgütü tarafından çalışan sağlığının; çalışanların fiziki, ruhsal ve sosyal durumlarının en üst düzeye taşınması, sağlıklarına gelebilecek zararların en aza indirilmesi İçin korunma yöntemlerinin uygulanması, kişinin işine ve işin kişiye uygunluğu şeklinde tanımlandığını söyleyen Şenol, sağlık sektöründeki risk gruplarının hemşireler, hekimler, temizlik görevlileri, teknik personel ve diğer sağlık çalışanları olduğunu ifade etti.
Sağlık çalışanlarının iş güvenliğinin, risk gruplarının ortadan kaldırılmasıyla oluşturulabileceğine dikkat çeken Şenol Türkiye`de bu konudaki yetersizlikleri şu şekilde sıraladı: ``Hastane çalışanları için kesici delici alet yaralanmalarının ve diğer küçük iş kazalarının yetersiz rapor edilmesi, bildirim mekanizması oluşmuş az sayıda hastane de bile; yaralanmaların %60 kadarının rapor edilmediği, çalışan güvenliği kavramı konusunda farkındalığın yetersiz olduğu, çalışan güvenliği ile ilgili amacın doğru algılanmaması.``
Bunlar Da İlginizi Çekebilir