YEREL HABERLER - 26 Mart 2012 Pazartesi 17:34

BAKAN DİNÇER MARMARİS`İN DAHİ KIZINI TEBRİK ETTİ

A
A
A
BAKAN DİNÇER MARMARİS`İN DAHİ KIZINI TEBRİK ETTİ

Türkiye`nin en genç roman yazarı STK platformu çalışmaları için İstanbul`da bulunan Milli Eğitim Bakanı Ömer Dinçer toplantı sonrasında Genç Yazar Rana Demiriz`i kabul ederek tebrik etti.
Uluslar arası platformda ``˜Dahi Türk` olarak anılan Türkiye`nin en genç roman yazarı Marmarisli Rana Demiriz STK platformu çalışmaları için İstanbul`da bulunan Bakan Dinçer`i ziyaret etti. Toplantı sonrasında Genç Yazar Rana Demiriz`i kabul ederek tebrik eden Bakan Dinçer, genç yazara yaşıtlarına örnek olduğu için teşekkür etti.
4 yaşında yazdığı ``Gölgedeki Işıklar`` adlı romanı ile Türkiye`nin en genç roman yazarı unvanına sahip olan Rana Demiriz, 2011 yılının başında serinin ikinci romanı ``Yüzleşme``yi çıkarmasının ardından, üçüncü romanı ``Donmuş Ateş``i tamamlayarak 16 yaşında üç roman yayınlayan en genç yazar olarak Türkiye`de bir ilke imza attı.
RANA DEMİRİZ KİMDİR?
1995 İstanbul doğumlu olan Rana Demiriz İlköğrenimi Marmaris Şehit Ahmet Benler İlköğretim Okulunda birincilikle tamamladı. 2007, 2008 ve 2009 da beş adet karma resim sergisine katılmıştır. 2009 yılında Turizm ve Kültür Haftası için düzenlenen resim yarışmasında birincilik ödülü alan Rana Demiriz`in çok sayıda eseri bulunmaktadır. İdeali olan Plastik sanatlarda akademisyen olmak için çalışmalarına yoğun olarak devam etmektedir.
Yoğun ilgi gören romanın 2.baskısı da yapılmıştır. Devamı niteliğinde olan romanı Gölgedeki ışıklar ``˜Yüzleşme` 2011 Mart ayında Serinin 3. Romanı Gölgedeki Işıklar ``˜Donmuş Ateş` de 15 Aralık`ta yayınlanmıştır. Gölgedeki Işıklar romanı Rana Demiriz`e birçok ödül kazandırmıştır. Bunlar sırasıyla İçmeler belediyesi, Marmaris Belediyeler Birliği Martab, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü, Marmaris Kaymakamlığı İl Milli Eğitim Müdürlüğü Muğla valiliği ve T.C. Başbakanlıktır.
Şu an İstanbul Bostancı Doğa koleji 11. sınıf öğrencisi olarak eğitimini sürdürmekte ve 18 yaşına gelmeden 4 adet roman yazarak bir ilke daha imza atmak için çalışmalarına ara vermeden devam etmektedir.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Konya Ali Çamdalı: “Bu sezonun en iyi 45 dakikasını oynadık” Konyaspor Teknik Direktörü Ali Çamdalı, Samsunspor’u sahasında 3-0’lık skorla mağlup ettiği maçın ardından, “Bu sezonun en iyi 45 dakikasını oynadık. 3 puanı, 3 golle almak, bir de gol yemeden bitirmek benim için çok çok daha değerli” dedi. Konyaspor, Trendyol Süper Lig’in 36. haftasında evinde karşılaştığı Samsunspor’u 3-0’lik skorla mağlup etti. Maç sonu düzenlenen basın toplantısında açıklamalarda bulunan Konyaspor Teknik Direktörü Ali Çamdalı, “Belki de bu sezonun en iyi 45 dakikasını oynadık. 3 puanı, 3 golle almak, bir de gol yemeden bitirmek benim için çok çok daha değerli. 2 maçta yenilmeyen ve atılan 3 tane gol, iki haftada aldığımız 4 puan bize bir ivme yakalattı. En hızlı şekilde 40 puanı görmek istiyorduk. Bunu başarmak, bugün bize nasip oldu. Futbolcu kardeşlerime ne kadar teşekkür etsem az. Taraftara ne desem bilmiyorum. Taraftar Fenerbahçe’de bıraktığı yerden devam etti. Allah razı olsun onlardan, herkesten. Maç sonrası sonuçları gördüğüm kadarıyla, alt tarafı yangın yerine dönmüş. Bizim 40 puanı yakalamamız, bizim için tabii ki bir rahat bir pozisyon. Önümüzde zorlu bir Kayserispor maçı var. İşimizin bittiğini düşünmüyorum. Yakalamış olduğumuz ivmeyi devam ettirmek istiyoruz. Bir birliktelik yakaladık. Sadece takım olarak değil, taraftar olarak, kenetlendik. Umarım oradan da istediğimizi alıp Konya’ya mutlu bir şekilde döneriz” şeklinde konuştu.
İstanbul Sami Uğurlu: “Erken gollerle rahatladık” Kasımpaşa Teknik Direktörü Sami Uğurlu, Antalyaspor karşısında buldukları erken gollerle rahatladıklarını, maçın ikinci yarısını da kontrollü oynadıklarını söyledi. Trendyol Süper Lig’in 36. haftasında Kasımpaşa, sahasında Antalyaspor’u 3-1 mağlup etti. Mücadelenin ardından düzenlenen basın toplantısında konuşan Kasımpaşa Teknik Direktörü Sami Uğurlu, "Maçın başlamasıyla birlikte daha çok galibiyete ihtiyacı olan takım bizdik. Her ne kadar düşünülmese de hala hedeflerimiz var. Bunu da maçtan sonra daha net gördük. Son 2 maçımızı kazanırsak bizimle bu yarışın içinde olan Alanyaspor, Rizespor ve Beşiktaş’ın ikili averajla üstünde olacağız. Türkiye Kupası’nı kimin kazanacağının da önemi var ama iki maçımızı kazanmamız gerekiyor. Bu da bizi motive eden şeylerden biri" şeklinde konuştu. Süper Lig’deki en yüksek puan rekorunu kırmak istediklerini dile getiren Uğurlu, "Daha çok isteyen, agresif ve mental olarak daha hazır olan bir Kasımpaşa vardı. Erken gollerle rahatladık. İkinci yarıda kontrollü oynamaya çalıştık. Penaltı ve kırmızı kart sonrası oyun tamamen koptu. Anlamlı, güzel ve keyifli bir galibiyet oldu bizim için. Kasımpaşa tarihinin en yüksek puanı 53’tü, o da 2 sene önce bizim dönemimizdeydi. Şu anda 52 puandayız ve bu rekoru yine biz kırmak istiyoruz. Çok genç bir teknik ekibe sahibiz. Onlar da çok emek veriyorlar, onlar da çok istekliler. Umarım ligin sonunda ligi istediğimiz yerde bitirip olumlu bir sezon geçirmiş oluruz diye düşünüyorum" cümlelerine yer verdi.