YEREL HABERLER - 27 Mart 2012 Salı 17:00

NARKOTİK POLİS KÖPEĞžİ ``ZORO`` ÖОRENCİLERDEN TAM NOT ALDI

A
A
A
NARKOTİK POLİS KÖPEĞžİ ``ZORO`` ÖОRENCİLERDEN TAM NOT ALDI

Tokat`ta öğrencilere gösteri yapan narkotik köpeği Zoro ilgi görürken, öğrencilere çevik kuvvet ekiplerinden toplumsal olaylara nasıl müdahale ettiği gösterildi.
Tokat İl Emniyet Müdürlüğü`nün ``1 Film 1000 Çocuk`` projesi kapsamında ilçelerden otobüslerle kent merkezine getirilen öğrenciler ilk olarak sinemada Fetih 1453 filmini izledi. Daha sonra polis lokalinde öğle yemeği yiyen öğrenciler, Uzunburun`da bulunan İl Emniyet Müdürlüğü`ne geçti. Burada MOBESA merkezi ve TEM Şube`nin birimlerini gezen öğrenciler zırhlı müdahale araçlarını yakından inceleme fırsatı buldu. Araçların içine binerek hatıra fotoğrafı çekinen öğrencilere küçük bir gösteri yapıldı. Narkotik köpeği Zoro bir lastiğin içine yerleştirilen esrar maddesini kısa sürede bulurken, alkış topladı. Narkotik köpeğinin gösterisinin ardından bomba imha uzmanı tarafından öğrencilere bilgi verildi. Öğrencilere şüpheli bir paket gördüklerinde yaklaşmamaları ve durumu polise bildirilmesi gerektiği konusunda dikkat çeken bomba imha uzmanı tarafından şüpheli pakete nasıl müdahale ettikleri uygulamalı olarak gösterildi. Fünye yerleştirilerek patlatılan şüpheli paket öğrencileri kısa süreli korkuttu. Farklı bir gün geçiren öğrencilere programın sonunda Hacivat-Karagöz gösterisi sunuldu.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir
İstanbul Eyüpsultan’da eski öğrencisi tarafından öldürülen Okul müdürünün son görüntüleri ortaya çıktı Eyüpsultan’da özel bir okulda müdür olan 74 yaşındaki İbrahim Oktugan, 5 ay önce okuldan atılan Iraklı öğrencisi tarafından silahla vurularak öldürülmüştü. Eski öğrencisi tarafından silahla vurulan İbrahim Oktugan’ın son görüntüleri ortaya çıktı. Eyüpsultan’da 7 Mayıs’ta meydana gelen olayda yabancı uyruklu öğrenci Y.K. (17), okuduğu özel liseden atılmasından sorumlu tuttuğu ve aralarında geçen tartışma dolayısıyla husumet beslediği okul müdürü İbrahim Oktugan’ı odasında silahla vurarak ağır yaralamıştı. Hastaneye kaldırılan Oktugan hayatını kaybederken, olayın ardından yakalanan Y.K. gözaltına alınmıştı. Emniyetteki işlemlerinin tamamlanmasının ardından adliyeye sevk edilen Y.K., daha sonra çıkarıldığı nöbetçi hakimlikçe ‘kişiyi yerine getirdiği kamu görevi nedeniyle tasarlayarak kasten öldürme’ suçundan tutuklanarak cezaevine gönderilmişti. Saldırı sonrası görüntüler ortaya çıktı Eski öğrencisi tarafından silahlı vurulan okul müdürü İbrahim Oktugan’ın son görüntüleri ortaya çıktı. Görüntülerde koşar adımlarla müdürün odasına giren öğrencinin saniyeler içinde aynı şekilde koşup dışarı çıktığı görülüyor. Silahlı saldırı sonrası yaralanan Okul Müdürü İbrahim Oktugan’ın ise yaralı halde odasından çıktıktan sonra yere yığılıp yardım istediği o anlar yer alıyor.
Yalova Çiftlikköy’de patili dostlara otomat Çiftlikköy Belediyesi, sokak hayvanları için mama ve su veren geri dönüşüm otomatlarını devreye soktu. Başkan Adil Yele, Yalova’da bir ilk olan projenin vatandaşlardan ilgi gördüğünü ve otomat sayısını ilerleyen dönemde arttıracaklarını söyledi. Çiftlikköy Belediye Başkanı Adil Yele, hayvanseverlere verdiği sözü yerine getirerek güneş enerjili mama otomatlarını devreye aldı. İçine su döküldüğünde su, pet şişe atıldığında da mama veren otomatları inceleyen Çiftlikköy Belediye Başkanı Adil Yele, İklim Değişikliği ve Sıfır Atık Müdürü Emine Yeşim Aras’tan bilgi aldı. Otomatın Yalova’da bir ilk olduğunu ifade eden Başkan Yele, “Sokaktaki canlarımız için başlattığımız uygulama ile içtiğimiz pet su şişelerini, pet veya metal meşrubat kutularını artık çöpe değil mama otomatlarına atarak onları besleyebileceğiz. Makineye atılan her pet-metal şişe için belli oranda alttaki hazneye 30 gram mama otomatik olarak bırakılıyor. Yan tarafında bulunan su doldurma noktasını kullanarak sokak hayvanlarının su ihtiyacı da karşılanabiliyor. Böylece hem sokak hayvanlarımıza destek olmuş, hem de geri dönüştürülebilir atıkların çevreye zarar vermeden toplanıp yeniden ekonomiye kazandırılmasını sağlamış olacağız. Güneş panelleri sayesinde kendi enerjisini üreterek çalışan mama otomatları, çevre dostu enerji kullanımına da örnek teşkil ediyor” dedi. Başkan Yele, hayvanseverlere sokak hayvanlarıyla ilgili böyle bir projenin sözünü verdiklerini hatırlatarak, “Bu sözümüzü de yerine getirmiş olduk, artık sokak hayvanlarını beslemek isteyen herkes bu otomatları kullanarak, kedi ve köpekler için su ve mama sağlayabilir” diye konuştu. Yalova’da bir ilk olan projenin uygulanmasına Yaşar Okuyan Parkı ve Mokamp alanından başlandı. İlerleyen dönemde sayının arttırılması planlanıyor.
Bilecik Simülasyon aracında emniyet kemeri takmayınca olanlar oldu, bildiği tüm duaları okudu Bilecik’in trafik ekipleri yaptıkları uygulamada emniyet kemeri takmayanları bindirdikleri simülasyon aracıyla bir kaza anında neler yaşayabileceklerini gösterdi. Bu esnada araç içinde yaşananlar emniyet kemerinin önemi bir daha gösterirken, bir kişi kaza anında bildiği bütün duaları okudu. Bilecik’in Bozüyük ilçesinde Trafik Haftası etkinlikleri kapsamında emniyet kemeri kullanmanın önemi ve alkolün araç kullanıcılarına etkisi uygulanan test eğitimleriyle canlı olarak gösterildi. Cemalettin Köklü parkı yanında konuşlandırılan simülasyon aracı ile öncelikle emniyet kemeri kullanmanın önemi uygulamalı olarak gösterildi. Trafik ekipleri uygulama noktasında durdurdukları ve emniyet kemeri takılı olmayan sürücüleri simülasyon aracına davet ederken, emniyet kemerinin ne kadar önemli olduğunu uygulamalı olarak test etmelerini sağladı. Cep telefonlarıyla kayıt altına aldılar Etkinlikten habersiz olan sürücülerin test uygulaması sonrasında yaşadıkları şaşırma yüzlerine yansırken emniyet kemeri kullanmanın önemini hayatlarında unutamayacakları bir test sürüşüyle tecrübe etmeleri sağlandı. Uygulamaya katılan bazı sürücüler yaşadıkları tecrübeyi cep telefonlarıyla kayıt altına aldılar. İlginç görüntülerin ortaya çıktı Diğer taraftan yine simülasyon gözlüğü ile alkolün araç kullanıcılarına etkisi hem öğrenci hem de vatandaşlara uygulamalı olarak gösterildi. Trafik ekiplerince simülasyon gözlüğünü takan öğrenci ve vatandaşların kaldırım üzerine uygulanan çizgi üzerinde düzgün bir şekilde yürümeleri ve topa vurmaları istendi. Ancak istenileni başaramayan öğrenci ve vatandaşlar etkinlik süresince ilginç görüntülerin ortaya çıkmasına neden oldu. Öte yandan katılım sağlayan öğrenci ve vatandaşlarımıza İlçe Emniyet Müdürlüğümüzce hazırlanan ve trafik güvenliği teması içeren boyama kitabı, balon, rozet, sticker, not defteri, tükenmez kalem ve broşürler hediye edildi.
Bursa Annesinin böbreği ile hayata tutundu Bursa Yüksek İhtisas Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde çocuk böbrek nakli ameliyatları başladı. Yapılan ilk ameliyat ile 14 yaşındaki Medine Taş, 45 yaşındaki annesi Gülsüm Taş’ın bağışladığı böbrekle hayata tutundu. 1,5 yaşından beri böbrek yetmezliği bulunan Medine, son iki aydır diyalize bağlı yaşıyordu. Sağlığına kavuşması için nakil olması gereken Medine’nin yardımına annesi Gülsüm Taş yetişti. Kızının, yaşıtları gibi sağlıklı olmasını isteyen anne, tereddüt etmeden böbreğini bağışlama kararı aldı. Yüksek İhtisas Eğitim ve Araştırma Hastanesi bünyesinde ilk kez gerçekleştirilen çocuk böbrek nakli operasyonu ile anneden alınan böbrek kızına yerleştirildi. Operasyonu gerçekleştiren Yüksek İhtisas Eğitim ve Araştırma Hastanesi Organ Nakli Sorumlu Cerrahı Prof. Dr. Murat Demirbaş, “Medine 14 yaşında 1,5 yaşından beri böbrek hastası. 1,5 yaşından beri sıkıntı çekiyordu. Son iki aydır diyalize girmeye başladı ve annesinden aldığı böbrek ile şu anda sağlığına kavuştu. Kendi tabiri ile kana kana su içebiliyor. Hastanemizde yapılan ilk çocuk böbrek nakli olması açısından çok önemli. Başarılı bir şekilde gerçekleştirdik. Erişkin börek naklini zaten yapıyorduk. Bundan sonra da çocuk böbrek nakli sayısı artarak devam edecek. Bu vesile ile organ nakli bağışına toplumun duyarlılığının biraz daha artmasını rica ediyorum” dedi. “Güzel günler bizi bekliyor” Yaklaşık 13 yıldır kızının hastalığı ile mücadele ettiklerini belirten Anne Gülsüm Taş, “Kızım tedavisi için yapmadığımız şeyler kalmadı ancak sonunda tedavimizi bulduk. Murat hocamızdan Allah razı olsun, ameliyatımız çok güzel geçti. Bundan sonra daha güzel günler bizi bekliyor. Herkesin organ nakli için bağış yapmasını isterim” şeklinde konuştu. Annesinin böbreği ile şifa bulan Medine Taş, “Şu an çok iyiyim. Annemden nakil aldım. Öncelikle Murat hocama ve Okan hocama çok teşekkür ediyorum. İyi ki varlar. Onları çok seviyorum” diye konuştu.