YEREL HABERLER - 29 Mart 2012 Perşembe 15:25

HAVRAN BARAJI`NDA ESNAF VE İŞÇİLERİN ALACAK İSYANI

A
A
A
HAVRAN BARAJI`NDA ESNAF VE İŞÇİLERİN ALACAK İSYANI

Balıkesir`in Havran Barajı sulama kanalı projesi inşaatını alan firmanın, para ödemediğini iddia eden esnaf ve işçiler şantiye önünde basın açıklaması yaptı. Şimdiye kadar sessiz kaldıklarını belirten esnaf ve işçiler alacaklarının bir an önce ödenmesini isteyerek gerekirse haklarını sonuna kadar arayacaklarını gerekirse TBMM´ye kadar gideceklerini söylediler.
10 aydır yemek hizmeti veren Nihal Öcal isimli esnaf, "İlgili firmadan 20 bin lira alacağım var. Devletten ihale ile işi alan bir firma, işi taşeron başka bir firmaya vermiş. Bizim muhatabımız taşeron firma. Ancak aradan geçen zamanda taşeron firmadan alacağımızı tahsis edemedik. Yemek şirketimizi bu nedenle kapatmak zorunda kaldık. Bankalara olan borcumuzu ödeyemedim. Bu yüzden hacizle boğuşuyorum. İşi alan firma ile taşeron firma arasında sorun olduğunu öğrendik. Bu sorun bize de yansıdı. Konuyu Bi-mer kanalı ile hem Cumhurbaşkanlığına, hemde Başbakanlığa ilettik. Buradan sayın Valimize seslenmek istiyorum. Bize yardımcı olsun. Benim gibi mağdur olan bir çok işçi ve esnaf var. Toplamda ilgili şirketten 600 bin lira alacağımız var. Onlarca insan zor durumda."dedi.
Mehmet Kurt isimli şoför ise, "Kamyonumla onca yük taşıdım. Alacağımı bende alamadım. Ben Van`da buraya ekmek parası kazanmaya geldim. İşi alan yükleyici firma adres olarak taşeron firmayı gösteriyor. Taşeron firma ise ortada yok. Çekler karşılıksız çıkıyor. Taşeron firmanın ne tabelası, nede yetkilisi var. Devletimiz bu konuya bir an önce sahip çıksın. Mağdur manava bakkala her yere borçlandık. Ne yapacağımızı şaşırdık"diye konuştu.
Firmaya akaryakıt veren Cevat Salın şirketi yetkilileri ise bir ay içinde 170 bin civarında akaryakıt verildiğini ancak karşılığında ise hiç para ödenmediğini söylediler.
DSİ BÖLGE MÜDÜRÜ MAОDUR İŞÇİ VE ESNAFI DİNLEDİ
Bu arada esnaf ve işçiler, Edremit`te bulunan Balıkesir DSİ Bölge Müdürü Yakup Baş ile görüştüler. Baş, esnaf ve işçiler ile 1 saate yakın görüşerek katılanların tek tek isimlerini not alarak konuyu takip edeceğini söyledi.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Kocaeli Kocaeli’de motosikletli saldırganların binayı kurşunlama anı kamerada Kocaeli’nin Gebze ilçesinde motosikletli 2 saldırgan tabanca ile 4 katlı binaya ateş etti. Kurşunlardan 3’ü birinci kattaki dairenin oturma odasına isabet ederken, dehşeti yaşayan bir kişi ölümle burun buruna geldi. Saldırı anı anbean güvenlik kamerasınca kaydedildi. Olay, saat 00.15 sıralarında Osman Yılmaz Mahallesi 619/4 Sokak’ta meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, kimliği henüz tespit edilemeyen 2 saldırgan motosikletle ilerlerken 4 katlı binaya tabancayla ateş etti. Tabancadan çıkan kurşunlardan 3’ü, binanı 1’inci katındaki dairenin oturma odasının camını kırarak; televizyon, koltuk ve tavana saplandı. 1 kurşun ise zemin kattaki boş dükkana isabet etti. 2 saldırgan motosikletle kaçarak uzaklaştı. Bölgede devriye attıkları esnada tabanca seslerini duyan gece bekçileri hızla adrese geldi. Konunun bildirilmesi üzerine polis ve olay yeri inceleme ekipleri sevk edildi. Ölümle burun buruna Tabancalı saldırının olduğu esnada oturma odasında bulunan S.Y. adeta dehşeti yaşadı. Kurşunların şans eseri isabet etmediği S.Y. ölümden döndü. S.Y.’nin ifadesi alınırken, olay yeri inceleme ekipleri sokakta ve dairede çalışma gerçekleştirdi. Polis, kaçan saldırganları yakalamak için çalışma başlattı. Saldırı anı kamerada Öte yandan saldırı anı anbean güvenlik kamerası tarafından kaydedildi. Görüntüde, motosikletle ilerleyen iki saldırganın tabanca ile binaya ateş ettiği görülüyor. Saldırganların motosikletle kaçtığı anlar da kaydedildi.