YEREL HABERLER - 30 Mart 2012 Cuma 16:05

VAN`DA `MELA` BAŞVURUSU

A
A
A
VAN`DA `MELA` BAŞVURUSU

Van`da, Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından sözleşmeli olarak istihdam edilmek üzere halk arasında `molla` veya `mela` olarak bilinen imam hatip ve Kur`an öğreticisi başvurularına yoğun ilgi olduğu belirtildi.
Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından personel ihtiyacını karşılamak üzere sözleşmeli istihdam edilecek olan imam hatip ve Kur`an öğreticiliği için 26 Mart`ta baºlayan baºvurular sürüyor. Baºvurular? kendisi kabul eden Van Müftüsü Nimetullah Arvas, Diyanet ?ºleri Baºkanl???nın kendilerine tahsis ettiği 57 kişilik imam hatip ve Kur`an öğreticisi kadrosu için şimdiye kadar 20 kişinin başvurusu kabul ettiklerini söyledi. Bazı kişilerin de eksik olan evraklarının tamamlanması için başvurularının
beklettiklerini vurgulayan Arvas, başvuracak adayların 30 yaş ve üzeri olması şartı arandığını belirtti. İmam hatip alımında adayların imam hatip lisesi mezunu ve Kuran öğreticisi için ise ilkokul mezunu olması yeterli olacağını kaydeden Arvas, adaylardan bir de dini eğitim gördüğüne dair belge istendiğini söyledi. Arvas, "Bu belge eskiden halk arasında `İcazetname` olarak tabir edilen belgedir" dedi.
Arvas, özellikle Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgelerinde `mela` diye bilinen medrese eğitimi almış ve şimdi herhangi bir sosyal güvencesi olmayan, toplumlar arasında da yapıcı özelliği olan, topluma yön veren bu şahıslara kadro verilmek üzere başvurularını aldıklarını kaydetti. Van`da da 57 kiºiyi sözleºmeli olarak istihdam edeceklerini belirten Arvas, "Bu alımlarla ilgili başvuruları kabul ediyoruz. 9 Nisan tarihine kadar sürecek olan başvuruların ardından Diyanet İşleri Başkanlığı`nın kuracağı
bir komisyon tarafından bu kişiler bir sınava tabi tutulacaklar. Sınavda başarılı olanlar işe alınacak" ifadelerini kullandı.
Başvuru için gelen Muhsin Abuşak isimli imam ise 25 yıldır köylerden fahri imamlık yaptığını kaydetti. Köylerde halkın önünde namaz kıldığını ve aynı zamanda köylülere Kuran eğitimini verdiğini ifade eden Abuşak, böyle bir imkanın kendilerine verilmesini sevindirici olduğunu kaydetti.
Ekrem Bedir isimli imam ise 2003 yılında dini eğitimim tamamladıktan sonra açtığı medrese ile gençlere dini eğitim verdiğini söyledi. Bedir, kendilerine böyle bir fırsat verenlere de teşekkür etti.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir