GENEL - 30 Mart 2012 Cuma 16:36

HOLLANDA`DA İKİ YIL ÖNCE ÖLEN VATANDAŞA ŞİŞLİ BELEDİYESİ SAHİP ÇIKTI

A
A
A
HOLLANDA`DA İKİ YIL ÖNCE ÖLEN VATANDAŞA ŞİŞLİ BELEDİYESİ SAHİP ÇIKTI

Hollanda`da 2 yıl önce hayatını kaybeden ancak ailesi tarafından cenazesi getirilemeyen Cevdet Çelik`in cenazesi Şişli Belediyesi`nin girişimleri sonucu Türkiye`ye getirildi. Cevdet Çelik`in cenaze namazına katılan Şişli Belediye Başkanı Sarıgül, "Evladımızı annesine kavuşturduk" dedi.
Hollanda uyruklu bir kadınla evlenerek 16 yıl önce Hollanda`ya giden Cevdet Çelik`in 2 yıl önce ailesi ile irtibatı kesildi. Ailesi Cevdet Çelik`ten haber alamayınca hem Hollanda`daki Türk Konsolosluğu ile hem de orada tanıdıkları ile iletişim kurarak çocuklarının durumunu araştırmaya başladı. Yapılan araştırmalar neticesinde Cevdet Çelik`in öldüğünü tespit eden aile, bu kez de hem bürokratik sorunlar hem de maddi imkansızlıklar yüzünden çocuklarının cenazesini getiremedi. Şişli Belediye Başkanı Mustafa
Sarıgül`e ulaşan aile bugün çocuklarına kavuştu.
Şişli Belediyesi`nin 9 aydır süren çabaları ile Hollanda makamlarının bürokratik engelleri de aşılarak Türkiye`ye getirilen Cevdet Çelik`in cenaze namazı öğle namazına müteakip Gültepe Ortabayır Camii`nde kılındı. Cenaze namazına Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül, Kağıthane Belediye Başkanı Fazlı Kılıç, baba Aslan Çelik, anne Sevim Çelik ve yakınları katıldı. Anne Sevim Çelik, Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül`e sarılarak desteğinden dolayı teşekkür etti.
Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül ise, "Geçen sene Ramazan ayında sokakta iftarımız vardı. Kızı geldi bana ulaştı. Annem çok mutsuz, ağabeyim Hollanda`da vefat etti ve biz cenazesini getiremiyoruz dedi. Evladımız 16 yıldır Hollanda`daydı, orada vefat etmiş. Orada vefat edince buraya getirilemiyor, orada defnedilmiş. Annenin bir sene sonra haberi oluyor. Aile bize ulaştıktan sonra Hollanda`nın yetkili makamları ile 9 ay süren bir görüşmemiz oldu. Gerekli tüm girişimlerde bulunarak bugün evladını
annemize kavuşturduk" dedi.
Baba Aslan Çelik ise oğluna kavuşmanın mutluluğunu yaşadığını ifade ederek, bu süreçte yanlarında olan Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül`e teşekkür etti. Cevdet Çelik`in kardeşi Hasibe Çelik de Hollanda`daki Türk Konsolosluğu`nun ilgisizliğinden şikayetçi olarak, zorlu bir süreç yaşadıklarını söyledi. Cevdet Çelik`in cenazesi kılınan namazın ardından, defnedilmek üzere Ayazağa Mezarlığı`na götürüldü.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir