YEREL HABERLER - 30 Mart 2012 Cuma 12:51

ATO TEB İLE KREDİ PROTOKOLÜ İMZALADI

A
A
A
ATO TEB İLE KREDİ PROTOKOLÜ İMZALADI

Adana Ticaret Odası (ATO), finans sıkıntısı yaşayan üyelerinin sorunlarının çözümü ve uygun şartlarda kredi kullanabilmelerine imkan sağlayabilmek amacıyla Türk Ekonomi Bankası (TEB) ile protokol imzaladı.
Türk Ekonomi Bankası Çukurova Bölge Direktörü Burak Baycık, KOBİ Satış Müdürü Halil Vurarak, Gazipaşa Şube Müdürü Şule Binöz`ün de katıldıkları protokol imza töreninde konuşan ATO Yönetim Kurulu Başkanı Ali Gizer, Adana`nın ekonomik, sosyal ve kültürel alandaki sorunlarına çözüm üretmeye çalıştıkları bir dönemden geçildiğini belirtti.
Esnaf, tüccar, işadamı ve sanayicilerin günümüzde ciddi anlamda nakit sıkıntısı yaşadığını, bu anlamda TEB ile imzalanan protokolün bölgemiz ekonomisine önemli katkı sağlayacağına inandığını vurgulayan Ali Gizer, "Bu protokolle amacımız ülke ekonomisinin lokomotifi konumundaki üyelerimizi ve KOBİ`leri ayakta tutarak kent ekonomisine dinamizm kazandırmaktır. Bu konuda destek sunan Türk Ekonomi Bankası yetkililerine, Odamızın 27 bini aşkın üyesi adına şükranlarımı sunuyorum" dedi.
Türk Ekonomi Bankası Bölge Direktörü Burak Baycık da, Adana Ticaret Odası ile imzalanan protokol çerçevesinde Oda üyelerine uygun vade ve faiz imkanlarıyla kredi imkanları sunacaklarını belirtirken, ``TEB olarak, işletmelere bilanço yönetimi, teknoloji altyapısı ve ürün geliştirme gereksinimi ile pazardaki rekabetin gerisinde kalmamaları için ihtiyaç duydukları bilgileri de sunmaya devam ediyoruz. Bu fırsat ile İşletme Bankacılığı`nın esnafla buluşmasında önemli bir role sahip olacağına inanıyoruz. Ayrıca işletmelerin bulundukları bölgeye, hem de ülke ekonomisine kattıkları değeri artırmalarına fırsat yaratmak en öncelikli hedeflerimiz arasına yer alıyor`` dedi.
Baycık sözlerini şöyle sürdürdü:
``Ülke genelindeki ticaret ve sanayi odaları ile başlattığımız ve Adana halkasını bugün imzaladığımız bu protokolün amacı, Türk ekonomisine önemli katkılar sağlayan esnaf, işadamı ve sanayicilere finansman desteği vererek onlara rahat hareket edebilme fırsatı yaratmaktır. Türkiye`nin gelişen bölgeleri içerisinde Adana çok önemli yer teşkil ediyor. Bu anlamda TEB olarak hızlı büyüyen ve bu büyüme paralelinde önümüzdeki yıllarda çok farklı yerlerde olacak Adana ekonomisinin gelişmesine ve hak ettiği yerlere gelmesine destek olmak istedik. Adana ve Çukurova ekonomisini somut olarak da desteklediğimizi göstermenin en önemli aracı da hiç kuşkusuz onları rahatlatacak uygun finansman desteğiydi. TEB olarak Adana Ticaret Odası ile işbirliği protokolünü imzalayarak bu yöndeki düşüncelerimizi aktif hale getirdik.``
ATO Yönetim Kurulu Başkanı Ali Gizer ile Türk Ekonomi Bankası Bölge Direktörü Burak Baycık tarafından imzalanan protokol, ATO üyelerine banka tarafından kullandırılan kredilerde büyük kolaylıklar getiriyor. İşbirliği kapsamında TEB tarafından sunulacak ürünler arasında Esnafa Nefes Aldıran Kredi de bulunuyor.
ATO üyeleri anlaşma çerçevesinde Oda`dan kredi başvurusu için kayıt belgesi almak kaydıyla Türk Ekonomi Bankası`na başvurarak, ilk üç ayı ödemesiz olmak üzere 36 aya kadar vadeli, yüzde 1.39 faiz oranından başlayan kredi imkanından yararlanabilecekler.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir