YEREL HABERLER - 31 Mart 2012 Cumartesi 18:56

EОİTİM BİR SEN GENEL SEKRETERİ ÖZER:

A
A
A
EОİTİM BİR SEN GENEL SEKRETERİ ÖZER:

Eğitim Bir Sen Genel Sekreteri Ahmet Özer, ``4+4+4 Modeli yeni bir dönemin başlangıcıdır`` dedi.
Özer, Ardahan`da Memur Sen üyeleri ile yemekli toplantıda bir araya geldi. Özer, yemekten sonra gazetecilere yaptığı açıklamada, 4+4+4 kararının mecliste çıkmasının çok doğru bir karar olduğunu belirterek, karara sendika olarak destek verdiklerini söyledi.
Alınan kararın 2010 yılında Milli Eğitim şurasında Eğitimciler Birliği sendikasının teklifiyle gündeme getirildiğini ifade eden Özer, ``Karar 2010 yılında Milli Eğitim şurasında Eğitimciler birliği sendikamızın teklifiyle getirilmişti, 1+4+4+4 şeklinde teklif verilmişti. Şurada bu kabul edilmişti, Şuranın bu talebi bugün Meclis tarafından gerçekleştirilmiş oldu. Yine şurada Eğitim Bir sen`in başka bir talebi vardı. O talepte din eğitimi derslerinin okullarda seçmeli ders olarak okutulması yönündeki bir talebiydi. Bu talepte yine meclis tarafından gerçekleştirilmiş oldu. Bu noktada meclis deyim yerindeyse bizim camiamızın, sendikamızın haklı taleplerini gerçekleştirme adına güzel adımlar atmış oldu. Bu konuya mecliste sahip çıkanlara teşekkür ediyoruz. Çünkü bu milletin milli ve manevi değerlere ihtiyacı var. İnşallah çocuklarımız önümüzdeki yıllarda sadece imam hatip liseleri değil, diğer okullarda da dini eğitimi görmüş olurlar. Bu belki cumhuriyet tarihinin en önemli olaylarından biridir.`` dedi.
1982 anayasasının da mutlaka değişmesi gerektiğini, mevcut anayasanın bir darbe anayasası, bir korku anayasası olduğunu savunan Özer şöyle devam etti:
``Bir yasak zihniyeti barındıran bir anayasa olduğunu söylüyoruz. İnsanların özgürlüklerini kısıtlayan bir anayasa. Baştan sona yeniden bir anayasa yapılıp değiştirilmesi lazım. Bu milletin önüne getirilmesi gerekiyor. Milletin kendisinin içinde bulunduğu, milletin değerlerinin içinde bulunduğu bir anayasa olmalı."
Yeni anayasa için sendika olarak öncülük yaptıklarını belirten Özer ``ve diyoruz ki, millete seçim öncesinde verdiğiniz sözü tutun. Son dönemlerde siyasiler verdikleri sözü unutmuş gibi gözüküyorlar. Biz bunu unutturmayacağız. Sizde unutturmayın`` diye konuştu.
Kendi açılarında baktıklarında da memurlara siyasi hakkın olmadığı, grev hakkının olmadığını hatırlatan Özer, ``Köylü Mehmet Ağa amcamız, bakkal Hasan Ağa amcamız siyaset yaparlar. Valiyi, kaymakamı onlar tayin ederler adeta. Ama bu milletin akıllı insanları, fikir sahibi insanları, düşünce sahibi insanları yüzde 90`ından fazlası üniversite mezunu olan memur kitlesinin siyasetle uğraştırılmaması çük büyük bir eksikliktir şüphesiz. Bunu yeni anayasada olmasını arzuluyoruz.`` diye konuştu.
Toplantı daha sonra basına kapalı gerçekleşti.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Kocaeli Kocaeli’de motosikletli saldırganların binayı kurşunlama anı kamerada Kocaeli’nin Gebze ilçesinde motosikletli 2 saldırgan tabanca ile 4 katlı binaya ateş etti. Kurşunlardan 3’ü birinci kattaki dairenin oturma odasına isabet ederken, dehşeti yaşayan bir kişi ölümle burun buruna geldi. Saldırı anı anbean güvenlik kamerasınca kaydedildi. Olay, saat 00.15 sıralarında Osman Yılmaz Mahallesi 619/4 Sokak’ta meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, kimliği henüz tespit edilemeyen 2 saldırgan motosikletle ilerlerken 4 katlı binaya tabancayla ateş etti. Tabancadan çıkan kurşunlardan 3’ü, binanı 1’inci katındaki dairenin oturma odasının camını kırarak; televizyon, koltuk ve tavana saplandı. 1 kurşun ise zemin kattaki boş dükkana isabet etti. 2 saldırgan motosikletle kaçarak uzaklaştı. Bölgede devriye attıkları esnada tabanca seslerini duyan gece bekçileri hızla adrese geldi. Konunun bildirilmesi üzerine polis ve olay yeri inceleme ekipleri sevk edildi. Ölümle burun buruna Tabancalı saldırının olduğu esnada oturma odasında bulunan S.Y. adeta dehşeti yaşadı. Kurşunların şans eseri isabet etmediği S.Y. ölümden döndü. S.Y.’nin ifadesi alınırken, olay yeri inceleme ekipleri sokakta ve dairede çalışma gerçekleştirdi. Polis, kaçan saldırganları yakalamak için çalışma başlattı. Saldırı anı kamerada Öte yandan saldırı anı anbean güvenlik kamerası tarafından kaydedildi. Görüntüde, motosikletle ilerleyen iki saldırganın tabanca ile binaya ateş ettiği görülüyor. Saldırganların motosikletle kaçtığı anlar da kaydedildi.